hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. december 16. kedd   04:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Rock Karácsony a Téglában


  Amikor a fenevad az ország délkeleti szegletébe téved és a farkasüvöltés alkohollal párosul… a morál drámai, malomkő gurul, párduc karma hasít az éjszakába… talán a pokol eljövetele? Szó sincs ilyesmiről, semmi rosszra nem kell gondolni, viszont annál nagyobb, összesen hét zenekart felvonultató karácsonyi rockbulira készülhetnek Békéscsaba és környékének lakói!
  
  A Tégla Művelődési Ház színpadát készül felszántani hazánk legendás agrometal bandája, melyben erősen támogatja őket a városhoz kötődő Csöves úr és csapata, melynek neve könnyen jegyezhető: Alcohol! Ennyivel viszont nem érik be, mondván: ha már lúd, legyen kövér! Összegyűjtöttek még öt bandát, így lett teljes a program – elmondható, a buli garantáltan kifulladásig tart. A kihívás nagy, de akad még bőven kitartó és lelkes vitéz, ki a színpadon bizonyítja rátermettségét! Budapestről érkezik a 6 évvel ezelőtt négy elveszett acélozott szívű ifjú által életre hívott Chrome, a progresszív metal vonalat erősíti a Körösladányi székhelyű Dramatic Morals. A helyi erők is szépen felsorakoztak: színpadra lép a bemutatkozó nagylemezén gőzerővel dolgozó hard rock/glam metal irányt képviselő Hellcome, az estét a Rammstein magyar hangjaként aktív Rammsturm nyitja, s ha már szóba került a népszerű külföldi muzsika, a Pantera munkásságából is bőséges adagot kapnak a vendégek a Panetra jóvoltából! S ha marad még az egybegyűltekben szufla, akkor rophatják a táncot hajnalig, miközben lemezről pörögnek a nóták. A belépő igen baráti, főleg ha a Kékmacska sörözőbe (akár egy-két pohárka italra) betérve előre megváltod, s ne feledd, ha Békéscsaba, akkor december 20-n a Tégla Művelődési Ház felé vezet az út!
  
  
  Rock Karácsony a Téglában
  2014 December 20. 17:00
  Tégla Művelődési Ház, Békéscsaba
  Akela, Alcohol, Chrome, Dramatic Morals,Hellcome, Panetra, Rammsturm
  Jegyek elővételben: 1.500,- (Kékmacska Söröző)
  Helyszínen: 1.900.-
  Kapunyitás 17:00
  
  A koncertek után rock diszkó reggelig!
  
  AKELA
  A média sajnos nem akelabarát, árnyékában bujkálva, mégis gyakran rivaldafényben- legalábbis vakító lámpák közt a színpadon hangoskodik a közel negyed századot megélt agrometal (parasztrock) formáció, Katona „Főnök” Lászlóval az élen. Bár volt néhány szünet (és pár búcsúkoncert is), a felállás időnként változott, a mondanivaló maradt, dalaik legalább olyannyira helytállóak napjainkban, mint két évtizeddel ezelőtti világunkban. Megjelent kilenc és fél alBumm, követte még négy korong, s még lehet, készül új is – csillant fel a remény egy klip kapcsán (Nagy az Isten állatkertje). Mindez a jövő zenéje. Addig is töretlenül koncertezik a banda, felbukkan az ország szinte bármely szögletében, s nem elhanyagolandó a tény: számtalan klubkoncert mellett hosszú évek óta a fémzenére hajló nyári fesztiválok egyik elmaradhatatlan eleme.
  
  Főnök - frontember
  Pókember - gitár
  Piócásember - dobok
  Kártmen - gitár
  NovEmber - basszer
  
  ALCOHOL
  A zenekar sok év alatt elért eredménye: két nagylemez, koncertek országszerte klubokban és fesztiválokon, mindezt kemény és kitartó munka árán, ékes például szolgálva jó néhány pályafutását indító csapat számára. De őket sem kímélte a zenei élet átka, 2012-re teljes újratervezés következett, s bár az őszinte és szókimondó, önmagát vállaló stílust nem hagyta el Csöves, a bandát alapító énekes-basszusgitáros, viszont a felállás változott. A gitáros szerepét sokak kedvence, Ambrus Zoli vállalta, s bár eme oldalát kevesen ismerték, a színpadon bizonyítja, bizony nem csak a humorral, hanem a húrokkal is tud remekelni. Dob-szekcióban segítette a társaságot egy ideig Keresztes Viktor, ki végül a Junkies-ban való elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a feladatot, helyét a hazai színtéren sokak számára ismert Ratkai Miklós ´Retek´ vette át. 2014. október végétől pedig hivatalosan is Szentpéteri Viktor a banda „bőrpüfölője”. Viktort a Crossholder zenekarból ismerheti az itthoni közönség, de külföldön Tim Ripper Owens(ex-Judas Priest) mellett is jó néhányszor bizonyított. A zenekar legutóbbi, ´Semmilyen rendszer´ című dalhoz készült klipje igazi botrány-gyanús videónak indult, kendőzetlenül, vállalva minden ellenvéleményt is, melyet végül a legnagyobb video-megosztó csatorna is törlésre ítélt, az aktuális (köz)médiához igazodva. A folytatásban ismét meglepték a nagyközönséget, Rockhimnusz című daluk jó néhány ismert hazai énekest, rockzenészt vonultat fel, mindamellett a vártnál nagyobb sikert aratott már a megjelenést követő napokban.
  
  Chrome
  A zenekart egy sötét ősi korban, időszámításunk előtt 2008-ban alapította négy elveszett acélozott szívű ifjú. (Varga Zoltán, Kovács György, Tóth Róbert és Máté János) Hosszú időn keresztül csak saját örömükre pengették lantjaikat a trubadúrok, míg egy viharos napon megjelent CROM és utat mutatott nekik: megismertette velük az Acél titkát. Attól a naptól kezdve minden megváltozott és a fiatalok felkerekedtek, hogy vándorútra induljanak és másokkal is megismertessék CROM kinyilatkoztatását. A közösen bejárt rögös ösvény több keresztúthoz is vezetett, melyek megpecsételték a tagok sorsát: a szövetség eredeti formájában felbontattatott. Vándorzenészek jöttek s mentek, mégis sikerrel vette a formáció az első komoly kihívást az „Új Világ Születése” című hőseposz megalkotását és kőbe vésetését. Azóta több harcos is szerencsét próbált a brigádban, míg kialakult a jelenlegi kvintett, amely jelenleg a második nagy mű megalkotásán ténykedik. Ezt előjelzi a jelenlegi legfrissebb véset, az „Isten országa”. A csapat most erősebb, mint valaha, de továbbra is nagy szüksége van hithű és odaadó közönségére, akik nélkül a trubadúrok munkája egy fabatkát sem érne. A zenészek várva várják, hogy egy újabb közös mulatságon együtt ünnepelhessék CROM-ot.
  
  Rammsturm
  Industrial metal, Békés - Hungarian Rammstein Tribute
  Magyar Rammstein tribute zenekar a viharsarokból. Az együttes 2014-ben alakult hivatalosan, mikor is megalkották a nevét, mely ötvözi az anyazenekar elnevezését és a vihar(sarok) német megfelelőjét, így lett végül RAMMSTURM. A történet röviden:
  2013. A világvége utáni első év nyarán újra felélesztették gyerekkori álmukat, egy Rammstein tribute zenekar ötletét. Ősszel neki is láttak a próbáknak, és a lehetőségekhez képest jól haladtak. Egymás után gyűrték le a próbák hadát heti rendszerességgel, így mondhatni nagy lendülettel indultak neki a következő esztendőnek.
  2014. Az évet indító nagy lendületű tendencia sajnos a billentyűs barátjuk kilépésével kissé belassult, de lelkesedésük nem tört meg. Nyáron is folytatták a próbákat, majd az új billentyűs megtalálásával (Gábor) még jobban belendültek a gyakorlások. A promócióra is ráfeküdtek, ezért véglegesítették logónkat, készítették első csoportképüket is. Novemberre érkezett koncertmeghívás, melyet elfogadtak, így még nagyobb lendülettel alakult ki a teljes repertoár, és készült a látványtechnika... a történet hamarosan folytatódik! RAMMSTURM IS COMING!
  
  Panetra
  Békéscsabai székhellyel rendelkező Pantera tribute band, 2012 óta. Mint ahogy neve is mutatja, az 1981-ben a Texas-állambeli Arlingtonban alapított, 2003-ig aktív, mai napig legendás groove metal együttes, a Pantera munkásságát igyekszik továbbítani a hazai közönségnek. Sokan talán nem is tudják, az anyazenekar korai éveit az akkoriban divatos glam metal uralta, a világsikert viszont a stílus- és énekes váltás hozta, kialakult durva és egyedi hangzásvilágukkal mondhatni stílusalapítóvá váltak a ´90-es évek elején. Az újítást követő dalaik mély nyomot hagytak a rajongótáborban, a feloszlást követően sem váltak érdektelenebbé, így még inkább létjogosultságot érdemeltek azon tribute zenekarok, akik a Pantera munkássága előtt tisztelegnek, s kívánják ápolni azt, egyben eljuttatni azok felé, akik az eredetit már nem láthatják-hallhatják, legfeljebb felvételeken.
  
  Dramatic Morals
  A Dramatic Morals egy Békés megyei, Körösladányi székhelyű progresszív metál zenekar, melyet Bede Attila, Nádházi Richárd és Bak Krisztián alapított 2013 júniusában. Később Pozojevich Miklós (deviANT) csatlakozott a csapathoz kisegítő dobosként. Már csak énekesre volt szükség és Richárd Kónya Dávidot ajánlotta, aki el is foglalta a posztot. Ez a felállás tette meg 2014-ben az első lépéseket és rögzítette az Inner Sound kislemezt a Metal Craft Studio-ban. Sajnos Pozojevich Miklós nem tudta folytatni a közös zenélést, a megfelelő csere Kobela Ákos volt.
  
  Hellcome
  Számtalan koncert mellett a próbateremben sem unatkozik a békéscsabai hard rock/glam metal formáció: gőzerővel bemutatkozó albumán dolgozik a Hellcome! Terveik szerint még ez évben napvilágot lát a korong, tele saját nótákkal- melyből már rendszeresen ízelítőt kaphat a nagyérdemű., úgy kint a sorrendben harmadikként megszületett ´Padlógáz´ című szerzemény, vagy épp az ´Én otthonom´. Míg a saját dalok készülnek, a koncertmenü sem marad üresen: jó néhány ismert és népszerű rocksláger kap helyet benne, úgy mint pl. az örökérvényű Highway to hell az AC/DC-től, a Sweet Child O´Mine a Guns´N Roses-tól, egy remek Whitesnake darab, a Fool for your lovin´, Ozzy klasszikusa, a Crazy Train, s nem utolsó sorban olyan remek szerzemények, mint a Beat it (Michael Jackson) vagy a Smoke on the water (Deep Purple).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marco mendosa trio     metal    sean paul    sick of it all    jolie    josh brolin    chris martin    julia roberts    jean-claude van damme    szexhead    the mahones    deák bill    devourment    witherspoon    elviszlek magammal    kelet underground tehetségkutató    kaptár    ghost of shelter    illumishade    mr.big    dfsdfs    crossfaith    the cult    the ghost inside    máté bence  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!