hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2014. december 14. vasárnap   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Cannibal Corpse, Revocation, Aeon
2014. november 20., Budapest, Club 202

  Az egyik legismertebb death metal bandának tekinthető Cannibal Corpse szerencsére rendszeresen útba ejti hazánkat a turnéin, így idén sem maradtunk megbízható minőségű, brutálisan kivitelezett aprítás nélkül. A legendás amerikai banda előtt még a szintén az USA-ból származó Revocation és a svéd Aeon lépett fel.
  
  A korai kezdés újabb áldozata lett részemről a svéd Aeon fellépése, bár nem is bántam túlzottan a sablonokból építkező death metal zenekarról való lecsúszást. A technikás death/thrash metalt játszó Revocation koncertjét már teljes egészében sikerült végigkövetnem, és ez alapján egy igényes, változatos elemeket használó zenekar produkcióját hallhattuk. Amelyet sajnos számomra csaknem teljesen élvezhetetlenné tett az erőtlen, gyenge hangzás. Nem dörrent meg úgy a muzsika, ahogy kellett volna, így hiába sorjáztak a fifikás megoldások és a zenekarvezető gitáros/énekes David Davidson virgázós szólói, engem ezen az estén nem vett meg a zenéjük. Egyébként nem kezdő bandáról van szó, 2006-os megalakulásuk óta idén már az ötödik nagylemezükkel jelentkeztek Deathless címmel. Emellett valahogy a muzsikájuk túl eklektikus számomra, túl sok mindent próbálnak belezsúfolni a számaikba. Ettől függetlenül a közönség nagy része élvezte a koncertjüket és a zenészi teljesítményeket tekintve valóban dicséretes alakítást nyújtottak.
  
  A Cannibal Corpse tavaly is a Club 202-ben darálta el a súlyos programját, akkor a nyári tomboló hőségben rendesen megizzadtak az intenzív zenét játszó művészurak. Izzadásban most sem volt hiány, ugyanis a tőlük megszokott, másoknál csak álmodott feszességgel játszották el a komplexen tekerő nótáikat. A bő 70 perces program alatt nem volt megállás, folyamatosan pörögtek az arclebontó témák a sokat próbált zenészek ujjai alól. Alex Webster látványos basszusjátéka mellett Pat O´Brien és Rob Barrett szuggesztív riffelésére és szólóira, valamint a néhány esetben kritizált Paul Mazurkiewicz megbízható dobolására sem lehetett panasz. Az egyre nagyobb térfogatot elérő, bikanyakú George Fisher pedig rendületlenül hörögte a vérben tocsogó sorokat, és olyan sebességgel pörgette a széles nyakán a fejét, hogy teljesen szürreális, már horrorfilmbe illő látványt nyújtott. Az előző bandánál még gyengélkedő megszólalás itt magára talált, irtózatos erővel dörrentek meg a pusztító Cannibal Corpse szerzemények. A 19 nótás szett nagyon erősen kezdett a Staring Through The Eyes Of The Dead, Fucked With A Knife, Stripped, Raped And Strangled hármassal, de az iram később sem hagyott alább. Egy nagyon változatos programot kaptunk, szinte az összes albumuk képviseltette magát az A Skeletal Domain című új lemez dalai (Kill Or Become, Sadistic Embodiment, Icepick Lobotomy) mellett. Olyan brutális nóták hangzottak el, mint a középtempósan gyaluló Scourge Of Iron, a megtekert témákkal kényeztető The Wretched Spawn, vagy az olyan régebbi gyöngyszemek, mint a Disposal Of The Body, a Dormant Bodies Bursting, és a Pounded Into Dust. Az ősi szerzemények közül is beválogattak a programba, így élvezhettük az Addicted To Vaginal Skin, az I Cum Blood, az A Skull Full Of Maggots, a legnagyobb klasszikus Hammer Smashed Face és a koncertet záró Devoured By Vermin előadását. Tehát ismét egy minden igényt kielégítő koncertet adtak a kannibálok, amelyet a felfokozott hangulatban tomboló népes közönség is meghálált.
  
  A Cannibal Corpse most sem okozott meglepetést, egy eszméletlenül súlyos, hibátlan precizitással eldarált death metal koncerttel örvendeztette meg a stílus híveit. Nem hiába lettek az egyik legelismertebb death metal zenekar, feddhetetlen technikai tudásuk és élő teljesítményük egy újabb erődemonstrációban öltött testet. Legközelebb is szívesen látjuk őket!
  


Kulcsszavak:
  cannibal corpse     revocation     aeon 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Cannibal Corpse weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

HP Lovecraft Ihlette az Omnivortex új dalát, az Of Aeons Past-et

A Cannibal Corpse énekese George „Corpsegrinder” Fisher bemutatja új szóló dalát

Új zenekart alapított a Cannibal Corpse dobosa

Szakáll olaj Cannibal Corpse módra

Ítélet született Pat O´Brien (ex-Cannibal Corpse) ügyében
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

CANNIBAL CORPSE - 2014. november 20. Club 202

REVOCATION - 2014. november 20. Club 202

AEON - 2014. november 20. Club 202
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lantos zoltán    hiúz    checkpoint charlie    devilfire    steven wilson    ministry    entombed    rózsakő    grammy    bloodbath    a kutya vacsorája    hemlock    verbunk-punk    martonosi györgy    a nyughatatlan    battlecross    voltfolió    tankard        fertőzés    tranker kata    over the rainbow    kaptár    preservation hall jazz band    coldplay  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!