hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2014. július 14. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Leslie
Brutal Assault 2014
2014. augusztus 6-9., Csehország, Jaromer



  1995-ben egy helyi kis vállalkozásként, cseh és szlovák grind zenekarokkal hozták létre Jaromerben a Brutal Assault Open Air fesztivált, ami idén augusztus 6-9. között már 19. alkalommal kerül megrendezésre a Josefov-erőd falai alatt. Az elmúlt majd két évtized alatt az apró cseh fesztivál gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb extrém metal fesztiválja lett, mely ugyan a felölelt stílusok tekintetében kibővült, azért manapság is a súlyos zenék híveinek okoz kellemes napokat. Aki death, grind, thrash, punk stílusban számít a zenei életben, az már járt a fesztiválon. Természetesen a zenei paletta bővülése magával hozta a rajongók számának növekedését is és a kezdetekhez képest manapság már 15-18 000 zenerajongó keresi fel minden augusztusban Jaromert.
  
  És hogy a zene mellett mi az, ami miatt mondjuk én is már 2008 óta rendszeresen előfordulok itt? Maga a szervezés mondhatjuk, hogy rendkívül profi. Két tökéletesen egyforma hatalmas színpad van felépítve, köztük egy óriási kivetítőn követhetjük a koncerteket, ha netán nem akarunk az első sorokban küzdeni, vagy csak meg akarunk nézni kényelmesen egy ismeretlen bandát. A két színpadon egymást váltják a koncertek, vagyis folyamatosan egymást követik a bandák, nincs üresjárat. A fesztiválterület óriási, az erőd falai alatt kanyarog. Hatalmas árusító terület várja az érdeklődőket, ahol szinte mindent kapni, ami ehhez a stílushoz és életvitelhez kapcsolódik. Külön teremben folyamatosan horror-mozi működik, ahol a klasszikusoktól a legbetegebb japán horrorig mindent láthat az ember. Külön pihenősátrak, chill-out zone, vízipipa sátrak biztosítják a lazuláshoz a helyeket. Elmaradhatatlan természetesen a sör és a helyi klasszikus kofola, több tucat étkezde kínál mindenféle világ-kaját, görög, kínai, mexikói, indiai, helyi cseh specialitást és persze a madarske langose-t.
  
  És hogy a fesztiválon kívülre is kitérjünk, maga a Josefov-erőd (Pevnost josefov) az 1780-as években épült, gyakorlatilag Jaromer óvárosának is nevezhetjük. Érdemes a földalatti katakombákat és a történelmi múzeumot is megnézni. Ha időnk engedi, a közel 100 000 lakosú Hradec Kralove-t is meglátogathatjuk, mely a járás központja. A történelem tanúsága szerint már az őskorban is lakott volt a terület. Ha még egy kicsit messzebbre tekintünk, Kutna Hora is megér egy kirándulást a világhírű csonttemplomával és katedrálisával.
  
  Az idei fesztivál pedig ismét tartogat óriási koncerteket: Slayer: talán senkinek sem kell bemutatni a thrash legendát, Jeff Hanneman halála után először lesz alkalmam látni őket, és egy ideje már Gary Holt az Exodusból segíti ki őket. Amon Amarth: két évvel ezelőtt már megzúzták a Brutal színpadát, akkor is látványos, igen hangulatos bulit nyomtak, Children Of Bodom: hogy a dallamos death metal rajongók is lássák ikonjukat. Devin Townsend: a zseniális zeneszerző ismét Jaromerbe látogat, hangulatos, sokrétű és változatos zenei élményt jelent szinte minden stílus rajongóinak. Down: ha már legendák, akkor azért Phil Anselmo ex-Pantera énekes is megemlítendő, meg persze társai a COC-ből és az Eyehategod-ból. A Hail Of Bullets az egyik kedvencem, sokszor, sok helyen láttam őket, de a háborús gépezetük koncerten mindig elképesztően pusztító, Martin Van Drunen-el a fronton. Aztán ott a Venom, minden black metal alapja, vagy az ugyancsak stílusalapítónak nevezhető Terrorizer és Repulsion. Ezeket a zenéket millió feldolgozásban hallhattam már, de hogy ez most élőben is megtörténik, az maga a csoda! És ami még többeket várakozással tölthet el: Broken Hope, My Dying Bride, Benediction, Isacaarum, Six Feet Under, Sodom, Obituary, Spasm, Suffocation, Unleashed - azért ez nagyon kemény összeállítás!
  
  A jegyár 72€ + 3€ kezelési költség 2014. május 1. és 2014. július 31. között, ami a fesztivál valamennyi napjára érvényes. 80€ a belépő ára a helyszínen, mely a fesztivál teljes időtartamára érvényes - már amennyiben nem fogy el addigra! Eddig minden évben kiváló kikapcsolódást nyújtott az Európa egyik legjobb zenei felhozatalával bíró fesztivál, így mindenkinek ajánlott a részvétel idén is!


Kulcsszavak:
  brutal assault 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Brutal Assault fesztivál weboldala

 kapcsolódó cikkek: 

Brutal Assault 2015

Brutal Assault 2015 - pár változás a programban

Brutal Assault 2015 - itt a részletes beosztás

Brutal Assault 2015 - Európa legnagyobb extrém metal fesztiválja

Brutal Assault 2015 - változások a programban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kapcsolódó fotók: 

Brutal Assault Fest 2014. Jaromer, Csehország - 2014. augusztus 06.-10., Brutal Assault Fest Jaromer, Csehország
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fishing on orfű    tony macalpine    amber heard    tündértantra    jerry lee lewis    m:pire of evil    ana venus    billy the kid    lovasi andrás    elijah    the vices    shia labeouf    hawtwhore heights    inspector cluzo    hinayana    piramis    volt 2013    santa cruz    the horrors    kowalsky meg a vega    shades of grey    vágtató csodaszarvas    hipno5e    glen berger    road zenekar  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!