hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2004. január 12. hétfő   17:52
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Hangmástól a Whizz-Bang-ig
2003 november 15, Vörös Yuk

  Hangmás, Rockin Rockcats

  Az este első fellépője a Hangmás zenekar volt Budapestről, amely megtörte a Vörös Yuk csendes moraját. Az elején még néhány barát és szülő volt kíváncsi az aránylag frissnek számító alter csapat produkciójára, de később lassan, de telítődött a helyiség. A fellépés elején még érződött egy kis feszengés a tagokon, de hamar magukra találtak, ezután már simán és gördülékenyen tudták lenyomni a bulit. A zenekar most is a legjobb tudása szerint gyúrta össze az alter muzsikát és az igazi rock nroll érzésvilágot.
  
  Azért azt hozzá kell tennem, hogy a rockabilly fanok egyáltalán nem szeretik az underground zenébe hajló dolgokat. Kár, hogy így vélekednek! Hogy ez az este mégis emlékezetes legyen, ezért a műfaji megkötés se számított. Egy alter csapat után rockabilly és újra alter és rockabilly-swing csapat következett. Ez a sorrend nem volt rossz, csak egy kicsit furcsa.
  
  A Hatvaniak üdvöskéje a Rockin Rockcats következett. A buli előtt úgy tűnt, hogy itt a hatalmas metropolisban senki nem ismeri ezt a bandát, de ez inkább csak egy rossz megérzés volt. Szerencsére a beton-parketten a táncolni vágyok szépen összesűrűsödtek. Látni kellett volna, hogy kelnek életre a zeneszerszámok; Laca kezében a marhabőr borítású bőgő, Pepax hangjára a mikrofon és kezében a gazdaságos „T” jazzgitár, valamint Teddy ritmusaira abszolút lecsupaszított minden extrától mentes dobszerelés. A trió most is remek hangulatban, de jóval kevesebb belső égetősegéd anyaggal lépett fel. Ezt azért sajnáltam egy kicsit. Mennyivel lett volna más ez a buli, ha teszem azt saját sofőrrel jöttek volna fel? Ennek ellenére a csapat meghozta a teremben tartózkodók alaphangulatát. Kevesebb is elég elv alapján: Három embernek kevés, egynek pedig pont optimális. Pepax színpadi és nézőtéri show-ja utánozhatatlan. Nem kímélve a férfiasságát és a ruházatát és hangszerét egy kiváló produkció miatt. Ez a fellépés tényleg a meglepetés erejével taglózott le.

  Analóg Indiánok, Whizz-Bang

  A soron következő fellépő az Analóg Indiánok Ef Zámbó Öcsi kísérleti zenekaráról pont ezek az érdemek nem mondhatóak el. Hiába volt ott Joni (Wahorn óta tudjuk, hogy ő a Dunakanyar legjobb gitárosa....), Ef Zámbó és a többiek, mégsem sikerült megújulniuk. Pedig zenélni tudnak és zenét szerezni is tudnak, vagy inkább csak tudtak!? Nem tudom. Sajnos láttam, ahogy saját maguk emlékzenekara lettek, ezen a fellépésen. Hiánytalanul előjöttek az Ef Zámbós hangulatok, de sajnos már erőtlenül. A fellépésüknek egyetlen pozitív momentuma az a két Miles Davis dal volt, amit előadtak. Ezeket a szerzeményeket bármilyen helyzetben szívesen meghallgatom...
  
  Az Analóg Indiánok hideg zuhanya után, a mára már a Vörös Yuk klubzenekarává kinövő Whizz-Bang következett. A hazai szintéren az egyetlen olyan klub zenekar, akik Brian Setzer Orchestra Tribute zenekarának nevezhetőek, és ez se véletlen. A csapat hangulati megjelenése erősen felidézi a Chicago-i Cotton Clubok swinges hangulatait és az 50-70-es évek Rock n Roll időszakát. A nagymennyiségű ismert standard dalok mellett, azért előadásukban előkelő helyen hangzottak fel a Pink Panther és a James Bond örökbecsű dalok is. A produkciójukban egyre jobban előfordulnak a saját szerzemények. A zenekar sajnos még egyenlőre nem rendelkezik semmilyen kézzel fogható hangzóanyaggal, amit otthon hallgathatnánk „esetleg majd 2004 őszétől”. Az előadásuk precízsége és a dalok ismertsége jobban megköveteli az anti-szólókat. „Mindent a megfelelő helyre!” elvet maximálisan betartják. Kiváló zenészek kiváló produkciójának egyetlen szépséghibája azok a fránya kottaállványok voltak. Az lehet, hogy jót tett a produkciónak, de a látványnak nem annyira. Ezen a bulin még az eredeti csapat játszott együtt. Sajnos az énekesi posztón lévő Forró „Fozo” Zoltán-t már csak ezen a bulin láthattam utoljára. A csapat végleg elbúcsúzott tőle.
  
  Ezen az estén fellépett csapatok közül Hangmást, Rockin Rockcats-ot és a Whizz-Bang-ot minimum egyszer mindenkinek látnia kell ebben az országban, de nem árt, ha többször tesszük ugyan ezt!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Vörös Yuk

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fifa    blake lively    brutally deceased    harlem gospel choir     velvet underground    prosectura    kilian    korpiklaani    gifts from enola    christian bale    anna faris    oneheadedman    ryan phillippe    bathory    péterfy bori love band    eva mendes    simply red    jonah hill    overcast    mitch tucker    anna& teh barbies    rising sound    hierophant    életképek    tankard  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!