hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2014. június 10. kedd   21:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Madness, Kelis, Bloody Beetroots, Leningrád – és sokan mások


  Tucatnyi újabb névvel jelentkezett a Sziget, köztük nagy visszatérők és aktuális sztárok, ahogy ez a Szigeten már lenni szokott. Jön például a „ska egyik ékköve”-ként titulált Madness, Sir Bob Cornelius Rifo, DJ elektronikus zenei projektje, a The Bloody Beetroots, az amerikai popcsillag, Kelis, a ska-punk vonalon orosz népzenei elemekkel mozgó Leningrád és sokan mások.
  
  A Szigeten már többször megmutatták, milyen egy végigtáncolható, végigénekelhető és végigtombolható ska buli, és ez nem lesz másként idén sem: a Madness, a műfaj talán legnagyobb sztárja, a tavalyi új lemez és megasláger után újra aktivizálódik. Egyszer már 2007-ben bebizonyították, hogy nem viccelnek, olyan bulit csaptak, hogy még azt is elhittük nekik, ha arra van szükség, megváltoztatják az időjárást is.
  Hangos és látványos produkcióval érkezik az idei Szigetre a The Bloody Beetroots, Sir Bob Cornelius Rifo, DJ elektronikus zenei projektje, mely már korábban is varázsolta el a Sziget publikumát, de azóta igazi világsztárokká lettek. Tavaly még Paul McCartney is közös számot készített velük. Idén meg alig van magára valamit is adó fesztivál, ahol ne lépnének fel.
  Az idén augusztusban harmincötödik születésnapját ünneplő Kelis nemcsak a rajongóit lenyűgöző parádés színpadi produkcióiról ismert szerző-énekesnő: eddigi karrierje során kétszer jelölték Grammy-re, elvitte az év felfedezettjének járó díjat a Brit Awards-on, a Q magazin legjobb videó díját, és korábban őt választotta az NME a legmenőbb r´n´b énekesnek. Kelis a most áprilisban megjelent Food című albumával érkezik a Szigetre, amely előtt a kritikusok egyöntetűen emelték meg a kalapjukat.
  Szergej Shnurov énekes elementáris vokálja egy kifogástalanul brutális zenekarral, a Leningráddal társul, melyben nem hibáznak sem a kőkemény fúvósok, sem a gitárok. Az elmúlt évek Szigetei nem telhettek el a frenetikus koncertjeik nélkül, szinte már házi zenekarnak számítanak, de mindig diadalt aratnak. 2014-ben sem lehet ez másként.
  Legfrissebb, sorrendben harmadik nagylemezével, az idén márciusban megjelent Himalayannal érkezik hozzánk a számos nemzetközi fesztivált megjárt southamptoni trió, a Band Of Skulls. Egyedi stílusuk leginkább a Kills-éhez, a Black Keys-éhez áll közel, számaik népszerű videójátékokban, tévés sorozatokban, filmekben szólaltak meg, most viszont végre élőben is láthatjuk őket.
  Legfrissebb, tizenkét új szerzeményből álló albumával, az áprilisban megjelent By Absence of the Sunnal érkezik a Szigetre a Triggerfinger. Ők azok, akik ha kell, keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, finoman átszellemült, érzelmes rockot játszanak. Majd meglátjuk.
  Deniz Koyu egy kivételes képességű, nagy jövő előtt álló török DJ-producer, a populáris, progresszív house zene univerzumának új csillaga. Zenéi életerősek és monumentálisak, a szakma a tenyerén hordozza, tekintélyes előadók nyilatkoznak elismerő szavakkal tehetségéről. Most a Sziget vendége lesz ő is.
  Slágerlistákat meghódító és a netes e-zenei ellátókban figyelemreméltó letöltéseket produkáló slágerek, hatalmas partyk a legjobb klubokban, illetve tömegeket megmozgató fesztiválokon, remixfelkérések világsztároktól, szédületes, penge, szenvedélyes, tempós és egészségesen addiktív house zene. Ez a berlini elektronikus zenész, DJ és producerfenomén, Thomas Gold csodálatos világa.
  Quentin Mosimann profi karrierje majdnem tíz éve tart, de az elmúlt öt évben futott be igazán. Bombasztikus, száguldó, felemelő kiállásokkal teli, progresszív electro house a fő játékterepe, világhírű klubokban lép fel és tömegeket megmozgató e-zenei rendezvényekre hívják szettelni, 2008-ban ő lett a francia „Pop Idol”, 2011-ben a legjobb dance DJ-vé választották neve pedig egy ideje minden évben megtalálható a korunk DJ-it rangsoroló legfontosabb összeállításában, a DJ Mag százas listáján.
  A Black Sun Empire az utóbbi idők egyik legformabontóbb drum´n´bass produkciója, melyet három hihetetlenül kreatív elektronikus zenész irányít. Hiperszuggesztív zenéjük így a drum´n´bass árnyékvilágának félelmetes motívumaival szimpatizáló neurofunk és a techstep műfajába sorolható, de a korszellemnek megfelelően saját hangzásukat mostanság dubstepbe is szívesen ültetik át.
  AZ INVSN-es Dennis Lyxzén, korábban a Refused és az (International) Noise Conspiracy arcaként ismerté vált punk rockzenész. Most régi-új bandája élén érkezik közénk. Sötét, kontrasztos, inkább dekadens, mintsem komor, érzelmeket felkorbácsoló zenéjük a hetvenes-nyolcvanas években népszerű power pop műfajt kelti új életre. Őket is hallhatjuk az idei Szigeten.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sleep token    abysmal torment    frankenstein-terv    lantos zoltán    the haunted    all that remains    thyrfing    davey and the porchmonkies    kitty in a casket    évértékelő    bonobo    isten háta mögött    csempészek    jövő háza    omega diatribe    zöld darázs 3d    moratorium    darkrise    Északi támpont egyesület    nightmare in elm street    danny barker    we bought a zoo    mark wahlberg    winters bane    january jones  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!