hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2014. május 26. hétfő   16:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Carling presents: Sziget Eye a Belvárosban


  Az Erzsébet téren idén is pörög Budapest legnagyobb időszakos látványossága, a Sziget Eye – Belváros, a brit Carling márka bemutatásában. A 65 méter magas óriáskerék, amely paramétereiben megegyezik a tavalyival, idén már egész szezonon át, májustól októberig emeli magasba az utasait.
  
  Az építmény – idén is - a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül a legnagyobb hozzáférhető eszköz egész Európában; 65 méter magas, összesen 41 darab, 8 fős, légkondicionált, zárt kabinnal és egy 4 fős VIP kabinnal működik. Maximális kapacitása 332 fő és a menetidő átlagosan 10 perc. A rendkívül látványos óriáskerék alkotóelemeit 24 db 40´ konténerben szállították a helyszínre és egy 50 és egy 160 tonnás daru segítségével 15 ember építette 8 nap alatt. Működése - elektromágneses rendszerének köszönhetően - tökéletesen zajmentes. A kerék - és üzemeltetője - természetesen minden EU-s és hazai előírásnak megfelelő vizsgával és dokumentációval rendelkezik, működése tökéletesen biztonságos.
  
  A kerék építésekor ezúttal is különös figyelmet fordítottak az építők az Erzsébet tér állagának megóvására és a Főkerttel kötött megállapodás keretében, a bontás után a területet az átvételkori állagának megfelelően adják majd át.
  Felnőtteknek egy menet 2.400 forint míg a 140 cm alatti magasságú gyermekek 1.500 forintért ülhetnek fel a kerékre. Jó hír az V. kerületieknek, hogy minden 20 év alatti, kerületi lakos egy kísérővel, egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást, az önkormányzat jóvoltából. Az elkövetkező bő négy hónapban tehát újra pörög a Sziget Eye a belvárosban, vasárnaptól csütörtökig de. 10-24 óráig, péntekenként és szombatonként pedig de. 10-02-ig.
  
  Az óriáskerék szimbolikus szerepet tölt be London életében is, ezért a Sziget Eye - London Eye „párhuzam” miatt örömmel csatlakozott a brit cseresznyés ízesítésű Carling British Cider a budapesti óriáskerék felállításához, így támogatásával idén is élvezhetik a városlakók és az ide látogatók az óriáskerekezés nyújtotta élményt.
  Az idei óriáskerék tulajdonosa – akivel a Sziget Szervezőiroda stratégia partnerséget kötött az üzemeltetésre - a Freij Entertainment International, mely a világ legnagyobb „utazó” szórakoztatóipari vállalata, különböző szolgáltatásaival – utazó vidámparkjaival, cirkuszaival, szabadtéri rendezvényeivel – ma már évente több mint 20 millió embernek nyújt szórakozást szerte a világon. Freij Entertaintment üzemelteti a világ legnagyobb szállítható óriáskerekeit is, többek között a híres ázsiai „The Eye of Malaysia” vagy a pazarul kivilágított „The Dubai Sky Wheel”, de ugyanúgy pörög kerekük Manchesterben, Hongkongban vagy Liverpoolban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 michel gondry    szerencsecsillag    belmondo    epica    steven spielberg    wolfsbane    a nyugtalanság kor    psycroptic    grave maker    no return    thomas balmes    kylesa    novelists    gyémánt bálint    the crown    deafheaven    jeff scott soto    barney és a nők    a diktátor    the idoru    joy division    metal dayz    dreyelands    jorge salán    ac/dc  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!