hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2014. május 25. vasárnap   16:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelent! Both Miklós és a Palimo Story


  Több mint 10 ezer kilométer, országjárás tehetségek után, keresés úgy, ahogy Bartók Béla tette volna… Both Miklós (Napra, Folkside) és barátja Csoóri Sándor (Buda Folk Band) tavaly ősszel bejárta az ország különböző régióit, ahol a hallomásokban bízva, vagy csak megérzéseikre hagyatkozva kutattak fiatal zenészek után. A rendkívüli tehetségkereső program eredményeként kiválasztott tíz zenész - többek közt hét roma tehetség -, egy workshop keretében megtanulta az együttesre írt és hangszerelt Both Miklós szerzeményeket. Az egész folyamatot egy filmes stáb követte és az így készült dokumentumfilmeket a Duna Televízió már közvetíti. A zenei anyag a Fonó kiadásában került korongra és megvásárolható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.
  
  Both Miklós egyedülálló tehetsége, zeneszerzői és előadóművészi kvalitásai által olyan zene született, amely különlegesen egyesíti mindazon zenei kultúrát, amelyekkel a városokban és falvakban találkozhatunk. Jelen vannak a nagyvárosi hatások, ahogyan a hagyományos kultúra is. Az együttes a zenén keresztül olyan új oldaláról mutatja be az országot, ahogyan korábban még nem hallhattuk.
  A teljes program a Ragyogó Évezred Kft. gondozásában valósult meg, producere Tóth Erzsébet.
  Both Miklós - A projekt vezetője, zeneszerző, gitáros Kétszeres Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Napra együttes énekese, gitárosa, a Both Miklós Folkside projekt alapítója. Számos workshop fűződik nevéhez, Európa-szerte zenei műhelyek vezetésével kereste a bizonyítékot kultúrák és művészetek egybecsengésére. „A Palimo Story rávilágít az országnak egy olyan arcára, amit jobban meg kellene ismernünk.”
  
  Csoóri Sándor ‘Sündi´- brácsa Csoóri Sándor „Sündi” Junior Prima díjas brácsás, előadóművész, népzenész, a Buda Folk Band vezetője. Családja révén gyermekkorától kezdve körülveszi a művészet és annak szeretete. Zenekarával megteremti a Magyar Világi Népzene műfaját. „Ebben a történetben az is egy üzenet, hogy modern hangszerelésben a Kárpát-medencei zenekultúra, mennyire tudott archaikus és egyben kortárs is maradni...
  
  Balog Tamás ‘Cérna´ - tambura Mohácson él, fő hangszere a tambura. 10 éves korától Versendi Kovács József tanítványa volt, azóta is minden percét az apró hangszerrel kezében tölti. A Palimo Story számára a változás, az új élmények projektje. „Ha minden rendben lesz és mindenkinek marad ideje a Palimo Storyra, akkor nekem ez a jövőmet is jelentheti...”
  
  Báder Dzsoni János - cimbalom Kápolnai muzsikus családból származik. Már 7 éves korától jelen van az életében a zene, a cimbalom hangján nőtt fel. A mai napig a cimbalomjáték és a zene teszi ki mindennapjait. „A Palimo Story a tanulást, más tehetségek megismerését és az ismertség lehetőségét hozta el számomra...”.
  
  Bíró Márti – ének
  Dávodon él családjával, már kislánykora óta énekel - szinte mindenhol, a nap minden percében. Számára a zene kitörési lehetőség, nyelv, amivel mesél magáról, életcél, ami erőt ad és új célokat. „A Palimo Story nekem a zenét jelenti, a barátokat, emlékeket és valami új kezdetét...”
  
  Gárgyán Zoltán - szaxofon A Dunaújvárosi muzsikus 15 éve zenél, szaxofonon, tárogatón és klarinéton játszik, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanulója. „A legfontosabb nekem az egymástól tanulás lehetősége, az otthonról hozott értékekből történő merítés... Fiatalok, akik saját zenei nyelvüket beszélik és mesterségüket kizárólag apáiktól tanulták...
  
  Horváth Péter - dob A budapesti muzsikus 14 éves kora óta dobol, mindennapjait a zenélés tölti ki. A Palimo Story számára új emberek megismerését jelentette és önmaga kipróbálását egy számára eddig szokatlan zenei felállásban, új stílusban. „A Palimo Story egy nagyon jó társaság, ahol mindenkitől lehet tanulni valamit...
  
  Kállai Géza - basszusgitár A budapesti születésű muzsikus már kiskora óta foglalkozik a zenével, nagybőgőn és basszusgitáron játszik. A zenélés mellett hobbiszinten sofőrként dolgozik. „A Palimo Story nagy lehetőség lehet a fiataloknak. Én jól érzem magam a zenekarban, jó a társaság, szeretem Miki zenéit, remek csapat vagyunk!
  
  Milák Richárd - gitár Pécsett él, 5 éve játszik gitáron. Életét, mindennapjait a muzsikálás tölti ki. Számára a program óriási lehetőség, mert így nem csak érvényesülhet, de rátalálhat egy olyan zenei körre is, ahol jól érzi magát. „A Palimo Story nekem egy megvalósult álmot jelent; sok jó barátságot kötöttem, szinte testvéri szinten...”
  
  Oláh Dániel ‘Kobra´ - ének A Jászapátiról származó fiatal alig volt néhány éves, amikor egy életre a zene szolgálatába szegődött. Az ének mellett gitáron, tamburán és szintetizátoron játszik. A zene számára olyan, mint másnak a levegővétel, a nap minden percében valamiképp ezzel foglalkozik. „A Palimo Story lehetőség arra, hogy tágítsam zenei tudásomat, bővítsem ismereteimet és lehetőség arra, hogy a világ megismerjen.”
  
  Rácz Richárd - billentyűs Salgótarjánból származik, a szintetizátor mellett zongorázik. A muzsikálás mellett a helyi Oktatási Központban dolgozik. A projekt legélvezetesebb pillanata számára a profi hangstúdióban történt munka volt, valamint a próbafolyamat együttzenélései. „A Palimo Story életem egyik legfontosabb projektje és meg fogok mindent tenni, hogy sokáig jelen tudjak lenni benne...”
  
  Sára Csobán - szaxofon A győri muzsikus a zenével nőtt fel s évek óta ezt tölti ki életét. A program számára az új és idegen zenei műfajokban való kalandozás lehetőségét hozta el, élményeket, barátságokat és a cigány kultúra olyan oldalának megismerését, melybe eddig nem látott bele. „A Palimo Story nekem: pálinka, limonádé, muzsika, Zánka... és a Többiek!
  
  1. Aki engem keres 5.05
  2. Miért nincs otthonom 6.33
  3. Istenem 4.43
  4. Hajnal 4.29
  5. Ha jön az éj 7.14
  6. Szerettelek sok ideig 3.51
  7. Ez a dolog jó dolog – Lassú 4.34
  8. Ez a dolog jó dolog – Csárdás 4.55
  9. Ez a dolog jó dolog – Friss 2.06
  10. Hallgató 4.47
  Zeneszerző: Both Miklós, dalszöveg: Babiczky Tibor és Both Miklós



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A Telltale kiadta vadonatúj „Monster” című kislemezét
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
Meghallgatható a Red Handed Denial új dala, az One More Night
Új emo banda robbant be a színtérre: az unpeople bemutatkozik debütáló EP-jével és a ´going numb´ című friss dalával!
Stílusok találkozása a From Ashes To New - Blackout deluxe korongján
A Pierce The Veil egy Radiohead klasszikust bányászott elő
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 manökken proletarz            amoral    rhcp    a papháború a vámpírok ellen    roar    die apokalyptischen reiter    the wailers    overload    irepress    az utazás    frontside    kaltenbach    kötelező közhelyek    severe torture    mitch tucker    good knives    nagyúr    soundgarden    postmodern jukebox    ronnie james    scarred by beauty     sam worthington    martin lawrence    víg mihály  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!