hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
kultúra [próza]  2014. május 21. szerda   04:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Világ Magyarságáért-díjjal tüntették ki Mága Zoltánt


  A Világ Magyarságáért művészeti díjjal tüntették ti tegnap Mága Zoltánt a IV. Magyar Világtalálkozó hivatalos megnyitóján, május 19-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A hegedűvirtuóz önálló, grandiózus gálaesttel köszöni meg a világ magyarságának elismerését és szeretetét május 26-án, a Budapesti Operettszínházban. A Hegedűvel a világ körül című koncerten nemzetközi hírű sztárvendégeivel tiszteleg a hazánkban és a határon túl élő magyarok előtt és megnyitja világkörüli turnéját. Az esten fellép a világhírű díva, Anna Maria Kaufmann kanadai-német opera- és musical énekes.
  
  ”A Világ Magyarságáért művészeti díj a magyarok szeretetét jelenti számomra, amely harmincéves pályafutásom során a világ minden pontján elkísért. A kitüntetés nagy elismerés számomra, hiszen egész zenei pályafutásomat meghatározta az a küldetéstudat, hogy a Föld minden pontján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és zenémmel legalább lélekben egybeforrasszam a magyarságot. Soha egyetlen pillanatra sem szabad szem elől tévesztenünk, hogy mi magyarok összetartozunk. Összeköt bennünket a nyelv, a közös múlt, a történelem és a felelősség. Mert magyarnak lenni felelősség is! Ennek jegyében állok színpadra holnap a Művészetek Palotájában a Koreai-Magyar diplomáciai kapcsolatok megalapításának 25. évfordulójára rendezett emlékkoncerten és Erdélyben a Pünkösdi ünnepségsorozat keretében. Missziómat, a magyar zenei kultúra népszerűsítését idén újabb világkörüli turnéval folytatom, melyet május 26-án, a Budapesti Operettszínházból indítok útjára. Magyarországról, az elszakított országrészeinkből és a világ hatvan országából érkező magyaroknak különleges produkcióval készülök, az elismert magyar zeneszerzők művei mellett a világ legismertebb dallamai is felcsendülnek, sőt a gálaest publikuma a következő, VII. Budapesti Újévi Koncert hangulatából is ízelítőt kap.” – mondta a Prima Primissima-díjas hegedűművész.
  
  Az est világsztár vendége Anna Maria Kaufmann kanadai-német opera- és musical énekesnő. A Hegedűvel a világ körül című koncerten fellépnek az Operettszínház kedvelt művészei is. Közreműködik a Primarius Szimfonikus Zenekar Silló István karmester vezényletével, valamint az Ymiso Kamarazenekar és a Budapest Táncművészeti Stúdió. Koreográfus: Bogdán Péter. Az exkluzív gálaestet a Budapesti Operettszínház igazgatója, a Kossuth-díjas Kerényi Miklós Gábor rendezi.
  
  Háttér
  
  A Világ Magyarságáért művészeti elismerést azok kapják, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében kiemelkedő munkát végeznek, ezzel köszönve meg hazafias áldozatvállalásukat, s hozzájárulásukat a magyarság szellemi örökségének megmaradásáért és az országok közötti civilkapcsolatok elmélyítéséért. Az idei kitüntetetést Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész mellett, többek között Bokor Balázs diplomata, nagykövet; Dr. Papp Lajos szívsebész professzor; Kassai Lajos lovas íjász; és Varga Miklós előadóművész kapta. Az elmúlt három évben többek között olyan személyek vették át az elismerést, mint Kányádi Sándor, Sára Sándor, dr. Böjte Csaba, Buzánszky Jenő és mások.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
„A Zongora” – Grigorij Szokolov zongoraestje - J. S. Bach, Chopin és Schumann művei
Nagy sikerrel mutatta be a Thália Színház az Egy a ráadás című új bohózatát!
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nemjuci    cameron diaz    pókember    dead end path    fish!    a storm of light    antalgia    tintás barnes    mustasch    prometheus    avatarium    rachel mcadams    bëlga    beholder    the rev    kick ass    anti-flag    assassin    sevenfield    szin    daedelus (usa) live    jay chou    threat signal    darker half    negura bunget  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!