hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2003. december 11. csütörtök   12:16
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Kispál és a Borz a PeCsában
2003 december 13, Petőfi Csarnok

  Drága Naplóm!
  
  Végtelenül soknak tűnik az az idő, mióta nem meséltem Neked! Remélem hiányoztam! Te nagyon nekem
  
  Megint karácsony. Az idei ősz klassz volt, remélem a tél is remek lesz, mert ilyen még sosem volt. Télen mindig depressziós vagyok meg rosszkedvű. Idén azonban minden rendben. Szerencsére anyuék sokat vannak vidéken, és nem cseszegetnek folyton. Bár apu nem cseszeget, anyu viszont folyton meg akarja szabni mit tegyek.
  
  Hál istennek most hétvégén sem lesznek itthon, úgyhogy nyugodt lélekkel megyek majd el kedvenc zenekarom koncertjére. Tudod, Kispálra. Megint a Pecsában lesz a koncert, amit annyira nem szeretek, bár be kell hogy valljam, hogy legutóbb mikor ott voltam (a PUF 20 éves jubileumi koncertjén) nagyon jó kis buli alakult. Remélem megint így lesz. Már alig várom hogy találkozzam a volt osztálytársaimmal, most hogy elkezdődött az egyetem kicsit ritkábban látom őket, és furcsa hogy osztálykirándulásunk sem volt. Meg persze az is fura, hogy teljesen máshogy kell tanulni. Úgy értem egyáltalán nem kell. Néha el kell olvasni pár könyvet (dög unalom) de aztán semmi. Úgyhogy ez a koncert most tök jó lesz, mert 1.) nem fogok unatkozni az olvasás miatt 2.) végre újra látom a többieket!
  
  Csak az zavar kicsit hogy 13-án lesz a koncert, de legalább nem pénteken. A szombat 13-ák remélem mókásabbak, mint a péntek 13-ák. Azok nekem mindig balul sülnek el. Mindig kiderül valami titok, vagy összeveszek valakivel, vagy éppen szakítok (mar ha van kivel), szóval ilyenek. Remélem ennek pont fordítottja lesz ez a szombat.
  
  Egyébként mindenképp találkozunk még a koncert előtt, eredetileg úgy volt, hogy egy kocsmában, ami végül is jó, mert azt hiszem lehet ott kapni Traubit, de most végül is az egyik srác kitalálta, vagyis igaziból egy ismerőse találta ki, és akkor utána ők együtt belelkesedtek, hogy lehet hogy az ismerős (aki egy lány) egyik szülőjének a rendelőjében lenne a koncert előtt találkozó. A vicces az egészben hogy ez egy pszichiátriai rendelő!!! Képzeld el drága naplóm, hogy ott találkoznánk, aztán kifaggatnánk egymást azon a bizonyos kanapén, meg ilyenek. Hát elég mókás lesz szerintem. Remélem jó sokan leszünk, meg hogy nem fog sokmindenki berúgni, mert az olyan gusztustalan. Sosem értettem mi a jó az ivásban. Na mindegy, nekem ott lesz az örök kedvenc Traubi.
  
  Egyébként Kispál előtt lesz még több zenekar, és én mindre kíváncsi vagyok. Mostanában kíváncsi vagyok mindenféle zenére. Az egyik a Kutya vacsorája nevű banda, elég hülye nevük van, mint egy régi régi punk zenekarnak, de már egyszer láttam őket, és hát nagyon tetszettek. Főleg a zongorista, olyan mókás srác, jókedvű és szerintem nagyon ügyes. Azt hiszem Nemes a vezetékneve, amitől még viccesebb az egész, mert elég fura vezetéknévnek. De nekem tetszik. Egyébként a Líviusz zenekara ez, tudod, aki a Quimby-ben kongázott még régebben, ő is egy ilyen vicces srác, sőt, azt hallottam róla, hogy pszichológus, talán el kéne hívni arra a bulira ebbe a rendelőbe :)
  
  Ez a zenekar egyébként tényleg tök tuti a színpadon. A gitárosuk egy zseni, olyan, mintha nem is gitáron játszana, hanem valami saját tesztrészen, meg letérdel játék közben, meg szóval iszonyú jó, és a számok is vagy nagyon pörgősek, vagy nagyon belassultak, szóval elég változékony az egész, amitől nem válik unalmassá. A szövegekre annyira nem emlékszem, de kit érdekel mindez, ha egy isten ül a zongoránál?
  
  Aztán a másik zenekar, aki nem sokkal nyolc után fog kezdeni a Puzzle. Emlékszem egyszer beszéltem az egyik gitárossal, aki éppen ki volt borulva, mert ott és azon a koncerten szakított vele a barátnője. Gondoltam is mit sír, hiszen rocksztár, bármikor talál másikat. Próbáltam vigasztalni, de ő csak a tömeget pásztázta a tekintetével, mert épp elrobogott a volt nője. Azért persze remélem mégsem szakítottak. Olyan hülye kis félreértések miatt tudnak baromi rosszul dönteni emberek. Szóval remélem velük nem ez volt. Egyébként ilyen angol zenét játszanak, akkoriban sok angol szövegű számuk volt, reméljük azóta áttértek a magyarra, mert az itthon mindig jobban működik. Kicsit erőltetettnek tűnik nekem egyébként ez a zenekar, meg nem túl egyéninek, de biztosan jófejek. De hát a britpop zenében (láttam már szakújságokban hogy így kell nevezni) elég nehéz újat hozni.
  
  Aztán persze ezek után jön majd a Kispál, és már úgy várom hogy legyen, mert a Lovit olyan régen láttam, és őt is nagyon szeretem. De ezt úgyis tudod ugye, drága Naplóm! Hiszen már rengeteget meséltem róla. Most adtak ki egy dupla lemezt, aminek az egyik felén az elmúlt években tartott szülinapos koncertekről van válogatás. Állítólag a Rátgéber válogatta, aki állítólag egy nagyon jó edző, azt hiszem Pécsett, és valószínűleg jóban is vannak a Lovival, ha már válogatott a koncertfelvételek közül. Majd mondom anyunak (vagy inkább apunak) hogy vegyék meg nekem, mert az ösztöndíjamat koncertekre költöm (meg Traubira).
  
  Na, hát most ennyi, vigyázz magadra, én meg még valahogy kibírom azt a pár napot ami szombatig van, aztán éljen!!!! :) Anyuék már holnap elutaznak, úgyhogy lesz időm felkészülni a nagy eseményre. Meg főleg nyugtom.
  
  szia:
  mily
  
  ui: azt el is felejtettem, hogy Lecsó is ott lesz szombaton, tudod, a PUF-nak az énekese, na hát őt is nagyon régen láttam, és most van valami dal, amit ő énekel, állítólag a Lovi írta a szövegét, de Lecsó énekli minden koncerten, mert a zenét meg ő. Már egyszer hallottam, és nagyon tetszett. Csak nem értem miről szól. Az a címe, hogy Vackolj belém. Vajon mit jelenthet? Most már húzok tényleg, mer az anyu nem találja a tévékapcsolót.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Kispál és a Borz

Petőfi Csarnok

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 psychotic waltz    losing season    candlemass    winter    balaton sound 2013    biffy clyro    leonardo dicaprio    amber smith    agalloch    30y    flynn    mindenki szereti a bálnákat    emile hirsch    sights & sounds    amorphis    wave goodbye    saoirse ronan    church of misery    type o negative    o´sullivan    transformers 3    balaton sound 2012    rage    the wailers    gyalázat  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!