hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. március 10. hétfő   18:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Royal Hunt, Cludscape: csütörtökön koncert az A38-on!
2014. március 13., csütörtök 20h, A38 Hajó



  Már csak pár nap, és történetében először Budapesten játszik a Royal Hunt. A dán progresszív metal zenekar pályafutása legjobb szimfonikus lemezét mutatja be március 13-án az A38 Hajón, méghozzá a svéd Cloudscape felvezetését követően.
  
  Február 22-én indult világ körüli turnéra a dán Royal Hunt: a spanyol, brit és német állomások után március 13-én érkeznek Budapestre, majd nem sokkal később indulnak tovább Ukrajnába és Oroszországba. Ezt követően Japán, Dél-Korea, Tajvan és Ausztrália után Kínában fejezik be áprilisban a körutat.
  
  A budapesti, A38-as koncert lesz az utolsó azon fellépések közül, ahol a családi okokból kimaradó Andreas Passmark basszusgitárost a banda korábbi bőgőse, Per Schelander helyettesíti majd. A dánok előtt egy 2001-ben alakult svéd dallamos power metal banda, a Cloudscape is játszik. A pár éve megújult tagságú csapat New Era című legutóbbi lemeze 2012-ben jelent meg. A progresszív elemeket is felmutató zenekar produkciója egyaránt érdemes a progresszív és az old-school rockzenék kedvelőinek figyelmére is.
  
  A Royal Hunt hard rock zenéje progresszív és szimfonikus ízeket is tartalmaz, és a heavy metal kedvelőitől sem áll távol. A zenekart eredetileg 1989-ben, Dániában alapította a billentyűs Andre Andersen, akinek meggyőző játéka mindmáig meghatározza zenéjüket. Bár az évek során számos tagcsere történt, az amerikai származású DC Cooper énekes neve által fémjelzett négy éves időszak, és az akkor kiadott Moving Target (1995) és Paradox (1997) című lemezek kiemelkedőek.
  
  Az eddigi pályafutása alatt több mint egymillió albumot eladó zenekar védjegyének számító fenséges, dallamos hangzást kidomborítják legutóbbi lemezük, az A Life to Die For megoldásai, hiszen ezúttal vonósokat, fúvósokat és egy komplett kórust is bevontak a felvételek készítésébe.
  
  A cím is utal rá, hogy a lemez az előző, Show Me How to Live folytatásaként értelmezhető, ahogy a zenekar pályafutása is töretlen azóta. DC Cooper 2011-es visszatérése, és Jonas Larsen gitáros csatlakozása sorsfordító, pozitív változásokat eredményezett a banda történetében. A lenyűgöző hangterjedelmű és szívmelengetően dallamos strófáiról ismert énekes érkezése óta egy korai felvételeket tartalmazó dupla DVD-t, és egy jubileumi gyűjteményes anyagot is kiadtak, 20th Anniversary: Special Edition címmel.
  
  A friss album 2013 végén, a Frontiers kiadónál jelent meg. DC Cooper ezúttal is tündököl: hangja remek harmóniákat alkot Andre Andersen billentyűfutamaival. A kiadvány konceptalbumnak is tekinthető, nem is igazából a szövegek, hanem a zene és a muzikalitás révén, mely összegyúrja a nagyzenekari elemeket, szimfonikus és más grandiózus hangzásokat a banda hard rockjával.
  
  A dalszerzés és a lemezbemutatók is remekül sikerültek, így már most látszik, hogy a lemez minden progresszív metal hallgató számára értékes hallgatnivalóval szolgál. André Andersen elmondása szerint „ez az album mindent tartalmaz, amit a hasonló zenék kedvelői kívánhatnak: erőteljes dalok monumentális kórusbetétekkel, magával ragadó riffek, technikás, mégis rögtön megjegyezhető hangszeres részek, öt csillagos kivitelezés valódi komolyzenei hangszerek bevonásával - és persze mindez összetéveszthetetlen stílusban. A címadó dalt itt hallgathatjuk meg.
  
  A gyűjtőkre is gondolva az új lemez több különböző formátumban került kiadásra: a normál CD mellett egy exkluzív digipack verzió is elérhető a legutóbbi turné felvételeit tartalmazó bónusz DVD-vel, valamint 180 grammos vinylen is megjelenik az anyag. A februárban induló európai turné keretében a zenekar számos Nyugat-európai országban, valamint Oroszországban és Ukrajnában is koncertezik. Budapest sem marad ki: március 13-án játszanak az A38 Hajó színpadán.
  
  Belépő: 5900 Ft.
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 charlie    skalar music hungary    kerekes anna    fonogram    mr. bean    edda    smashing pumpkins    kreator    skalar    kutyák És macskák    alight    bouncing souls    soderbergh    kalózok    a38    tóth vera    a kandúr    jay chou    magyar rádió gyermekkórus    killswitch engage    duff mckagan    kisssonic boom    lovasi    ego project    crippled fox  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!