hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2014. március 3. hétfő   08:04
nincsen hozzászólás

szerző: ma
A 9. HangSúly Zenei Díj nyertesei


  A magyar online rock/metal magazinok szerkesztőségei idén már 9. alkalommal adták le szavazataikat, hogy a HangSúly Zenei Díj keretében elismerjék a 2013-as év legjobb teljesítményeit. A megszokott öt kategóriában ezúttal a Magma Rise, a Watch My Dying, az Apey & The Pea, a Wisdom, illetve Kovács Gábor hangmérnök és Havancsák Gyula grafikus lettek díjazottak.
  Az idei HangSúly Zenei Díj kategóriánkénti részletes végeredményét alább olvashatjátok:
  
  Az év albuma:
  MAGMA RISE – The Man in the Maze
  
  A 17 rockmagazin szerkesztőségeiből álló zsűri az ex-Mood, Neck Sprain és Sunday Fury tagokból álló, doom metalt játszó MAGMA RISE együttes The Man in the Maze című második albumát ítélte 2013 legjobbjának.
  A dobogóra szorosan a Magma Rise nyomában második helyre a magyar heavy metal új generációját képviselő, nemzetközi szinten is jól mozgó Wisdom zenekar Marching for Liberty albuma, harmadiknak pedig az egyedi koncepcióval dolgozó Virrasztók tavalyi nagylemeze, A Halál Színei futott be.
  
  Az év debütáló albuma:
  APEY & THE PEA – Devil´s Nectar
  
  A 2013-as év legjobb debütáló albumát a zsűri szavazatai alapján a magyar sludge metal színteret képviselő APEY & THE PEA készítette el Devil´s Nectar című albumával, amivel a négy HangSúly-díj jelölésből sikerült beváltaniuk egyet.
  A kategóriában második lett az Omega Diatribe djentes bemutatkozása, a Iapetus. Harmadik helyre a Zeneakadémiáról indult és progresszív metalban utazó Miserium albuma, a Return to Grace került.
  
  
  Az év koncertzenekara:
  WATCH MY DYING
  
  Az év koncertzenekarának az igazán látványos és zeneileg is első osztályú fellépéseket produkáló WATCH MY DYING bizonyult. Mivel a zenekar idei anyaga a HangSúly Zenei Díj szabályai miatt nem lehetett jelölt a többi kategóriában (a 4.1 EP nem teljes album), így a WMD ezzel az elsőséggel vigasztalódhat.
  Mögöttük holtversenyben végzett az idén 4-4 kategóriában is jelölt Cadaveres és Wisdom.
  
  Az év stúdióprodukciója:
  Kovács Gábor: WISDOM – Marching for Liberty
  
  Az év legjobb hangzású albumának produkciós munkájáért járó díjra Varga Zoltán (SuperSize Recording) és Vári Gábor (Black Hole Sound) is több jelölést kapott, de végül az első helyre a Wisdom harmadik albuma, a csapat gitárosa KOVÁCS GÁBOR által felvett, kevert és maszterelt Marching for Liberty futott be. A lemez munkálatai három stúdióban (Blacksmith, SuperSize és Denevér stúdió) zajlottak.
  Ebben a kategóriában is holtverseny alakult ki a második helyen: az év debütáló albumát jegyző Apey & The Pea zenekar R33 Stúdióban készült lemeze és a SuperSize-ban rögzített negyedik Cadaveres album, a DeMoralizer között.
  
  Az év lemezborítója:
  Havancsák Gyula: WISDOM – Marching for Liberty
  
  A kategória legtöbb jelölését Sallai Péter kapta idén három munkájával. A zsűri szavazatai alapján azonban az év lemezborítója is a Wisdom 2013-as albumáé, amelynek részletgazdag grafikai munkájáért Havancsák Gyulát illeti az elismerés. HJULES ezzel tovább erősítette pozícióját a HangSúly Zenei Díj rekorderei között, hiszen már negyedszer nyerte meg ezt a kategóriát.
  Második helyen Kókai Barnabás (Barber´s Art) az Apey & The Pea-album borítójával és Tóth Zoltán a Virrasztók lemezének borítójával végzett.
  
  A magyar metal zene 2013-as évének soundtrackje megtalálható a hivatalos HangSúly honlapon a Videók menüpont alatt, ahol a tavalyi albumokhoz készített összes klip megnézhető, meghallgatható.
  
  A HangSúly Zenei Díj hivatalos honlapján eddig is folyamatosan gyűjtöttük a frissen megjelent hazai rock/metal kiadványokat, a HangSúly facebook-oldalán pedig 2013 óta próbálunk naprakész infókat nyújtani a magyar metal színtérről, természetesen elsősorban a hangzóanyagokra koncentrálva. Megjelenésekkel kapcsolatos hírek, zeneletöltések, videóklipek, és válogatás a magyar internetes rockmagazinok ismertetőiből. Lájkoljátok, osszátok!
  
  HangSúly Zenei Díj zsűrije 2014-ben:
  Dionysos Rising – Fémforgács – Hard Rock Magazin – Kronos Mortus – Nuskull.hu – Passzio.hu – Rockbook – Rock Gyémántok – Rock Station – Rockerek.hu – Rockvilág.hu – Shock! Magazin – Underground Magazin – Underview.hu – Vaskarc – Viharock.hu – Zenevilag.net
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bon jovi    jackson browne    életképek    dr. house    jeff scott soto    apokalipszis    dead men tell no tales    babák    hatebreed    helgrind    affliction    laurence fishburne    alteriah    satelles    lagerstein    swashbuckle    k.i.z.    rivers run dry    past perfect    Ébredj velünk    adam young    thom yorke    swallow the sun    a lány és a farkas    beneath the massacre  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!