hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. december 4. csütörtök   13:17
nincsen hozzászólás

szerző: Anna
Hocico Hate Never Dies - The Celebration Tour
2003 november 21, Mega Pub

  The Celebration Tour

  Már hetek óta mozgásban tartotta az electro-industrial-synth-pop-stb. scenet a november 21-én, a Mega Pubban megrendezett Hocico koncert. A mexikói zenekar 10. jubileumát európai turnéval ünnepelte. A Hate Never Dies - The Celebration Tour keretében Hollandiába, Németországba, Svájcba, Olaszországba, Svédországba és Magyarországra személyesen hozta el azt a hasonlóan Hate Never Dies című 4 CDs limitált kiadványt, melynek 3 CDje a zenekar demoit tartalmazza, a 4. pedig remixeket olyan előadóatól, mint a Suicide Commando, Terminal Choice, Combi Christ, God Module, Solitary Experiments, Haujobb stb.
  
  Az esemény mérföldkőnek tekinthető nálunk, hiszen a stílus kedvelői többnyire kénytelenek külföldre utazni, ha kedvenceiket látni akarják. Ennek a gyakorlatnak próbálnak véget vetni a szervezők, s kezdetnek Magyarországra nem egy, de mindjárt két Hocico koncertet kötöttek le (21. Budapest és 22. Szeged). A buli sikerességét bizonyítja nemcsak a Megában összegyűlt szép számú közönség, de az elején szimplán pezsgő, a koncert közben izzó, és a vége felé is kellemes hangulat. Az este két teremben zajlott, a nagyteremben a zenekarok után DJ Gelka pumpálta az EBM-synth-pop-dark zenéket, (helyet kapott még mellette DJ Archangel), a fenti kisteremben pedig DJ Gunhead osztotta a futurepop dallamokat.
  
  De kezdjük az elején.Az Ego zenekar ezen estén való felléptetése elhibázott döntés volt Archangel részéről. A 2000-ben alakult banda fellépett bár a Szigeten és a rEvolutionban is (hogy csak a legnagyobb és a legkisebb látogatottságú helyeket említsem), ennek ellenére nem illett ide és nem is talált igazi hallgatóságra. - Sokkal inkább ráhangoló erejű és színvonalasabb lett volna, pl. a Space Monkeez a maga blickfangjával és nem kevésbé zenei élményével -.

  Signos de Aberracion

  Mikor éjfél előtt mintegy fél órával a Hocico (ejtsd: hosziszo) első ütemei megrázták a termet, a srácok mind a tánctérre tömörültek. A lelkesedés szó szerint a színpadig ért: az énekes Erk Aicragot egyfolytában húzták volna le a csápoló karok, ám sem az Ő sem a billentyűs Racso Agroyam arcizmai nem rándultak mosolyra egy pillanatra sem. (Azért az előbbi észrevehetően élvezte a dolgot). Ez persze általános dolog a scene-en. Sokan végigpogózták a könyörtelenül agresszív, leginkább electro-industrialként aposztrofált számokat, mi szolidabbak pedig ezalatt igen depresszív, dokumentum (vagy annak látszó) filmekből, művészfilmekből (Mulholland Drive, Ragyogás) és más borzalmakból összeállított kivetítéssel sokkolhattuk magunkat. A program főként a 2002-es Signos de Aberracion lemezről válogatott, Erk meggyőző kiállása csak hangsúlyozta a számok mondanivalóját, melyek összefoglalóan az élet nehézségeiről, erőszakról, agresszióról, utálatról, rombolásról stb. szólnak, és mindazokról a csalódásokról és fájdalmakról, amik őket személyesen érték. Bár Racso távol tartotta magát mindenféle megnyilvánulástól, így is érezhetően izzott körülötte a levegő. A magyar közönség nem elégedett meg egy ráadással, a töretlen skandálásra még egy szám erejéig játszott nekünk a két mexikói, összesen mintegy másfél órát.
  
  A koncert utáni afterpartyn a feljebb említett két terem és DJk közül választhattunk, de volt olyan is, aki elment, így kb. a közönség 2/3-a maradt, ki a tánctéren ki az asztaloknál. Összességében jól szervezett, a stílusnak megfelelően jó hangulatú buli részesei lehettünk, ami akár külföldi viszonylatban is megállja a helyét. Mindannyian várjuk a folytatást!
  
  Kellemes meglepetés - és ez a jó példa szerencsére egyre terjed -, hogy a Hocico teljes diszkográfiáját megtaláltam a Wave és a Last Exit lemezboltokban. A mexikói páros a héten visszautazik hazájába, és jövő év elejétől kezd dolgozni új anyagán.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hocico web

Hocico fotók az Underground-on

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 leonardo dicaprio    checkpoint charlie    godflesh    kötelező közhelyek    the poster boy    udo    demonical    wall of sleep    just go with it    mörbid carnage    snow patrol    crossing eternity    public image ltd.    to the nines    peter berg    specko jedno    octopoly    cabaret medrano    rise against    a kétballábas banda    unleashed    elefánt    guns ’    possessed    maeotis  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!