magazin [asztaltársaság] 2014. január 24. péntek 19:10
nincsen hozzászólás
szerző: PjotrLátványdisznótor - ezen a hétvégén, a Bálnában 2014. január 25–26. Bálna
Egy hétvége alatt minimum egy tucat, 150-160 kilós, Fegyvernekről származó disznó kerül feldolgozásra. Különböző munkaállomásokon mérik össze a látványdisznótorba benevezett csapatok a tudásukat. A legfinomabb kolbász készítőjének elismerés jár, a látogatóknak pedig profi böllérek mutatják be a húsfeldolgozás folyamatát. 11 órakor és 15 órakor látványkolbásztöltést szervez a Jónás Kézműves Sörház, amely során az érdeklődők bepillanthatnak abba is, melyek a jó kolbászkészítés fortélyai.
A Bálna előtti tér hétvégére egy hatalmas szabadtéri húspiaccá alakul át, amelyen a frissen elkészített, jó minőségű termékeket, olcsón kínáljuk a látogatóknak.
A látványdisznótor mellett sajtkészítő, sör- és pálinkafőző mesterrel is találkozhatnak az érdeklődők. A látogatók megkóstolhatják a Békési pálinkamanufaktúra disznótoros pálinkáit, a helyszínen egy sajtkészítőmester jóvoltából megtekinthetik, hogyan készülnek a legjobb sajtok, kb. 300 liter tejből készül el a Bálna-sajt. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb erdélyi kürtőskalácsokat is.
A szombati nap folyamán déltől fél ötig élő koncertekkel is várják a látogatókat, valamint begördül egy Robur DJ-busz is:
12:00 Fit Fat
13:30 Mookie Brando and the Second Cousins (CDN, USA, UK, HU)
14:30 Pearls of Roxette
15:30 Let the Monkey Drive
A disznóságok mellett megtekinthető a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest-makett, számos festő és fotóművész kiállítása, sétálhatnak Mézeskalácsvárosban és Fenyvesi Márta festőművész gyerekeknek és felnőtteknek is rajzfoglalkozást tart.
Ha látogatóként venne részt a látványdisznóvágáson, akkor a facebook oldalon kérem, jelezze részvételi szándékát. Azok között, akik jelzik, hogy részt vesznek az eseményen 20 x 1000 Ft értékű sörkupont és 30 x 1 pár frissen készült kolbászt sorsolunak ki. A sörkupon és a kolbász a rendezvényen váltható be.
A rendezvény délelőtt 10 órától este 8 óráig tart.
Nevezzen be egy csapattal az élménydisznótorra most hétvégén
Nevezés feltételei:
A csapatoknak délelőtt 10 órától 3-3,5 óra áll rendelkezésre a disznó feldolgozására. Az elkészült disznótoros egy részét, vagy az egészet készre süthetik a rendelkezésre bocsátott eszközök segítségével, de nyersen is elvihetik. Egy szál kolbászt és hurkát kell a versenyre benevezni. A szombati versenyzők teljesítménye is vasárnap lesz értékelve, miután az utolsó csapat is elkészítette saját disznótorosát.
A csapatok 300 ezer forint + 27 % áfa nevezési díj ellenében vehetnek részt a versenyen. A részvételi díj a következőket tartalmazza:
- körülbelül 150 kg súlyú disznó,
- munkaállomás, minden szükséges felszereléssel, eszközzel,
- fűszerek, egyéb hozzávalók,
- szakszerű böllér segítség,
- tárcsa a félkész ételek sütéséhez,
- lehetőség a rendezvény területén stand felállítására és kereskedelmi tevékenység folytatására,
- 1 liter disznótoros Szilvapálinka a Békési manufaktúra jóvoltából.
A nevezés részleteiért kérjük, Reketye-Trifán Zoltánt hívja a 06/70 930-1393-as telefonszámon. A nevezési díj magánszemélyek esetén ettől eltérő, személyre szabott ajánlatért kérem, hívjon vagy írjon a jonaskezmuvessorhaz@gmail.com email címre.
A verseny helyezettjeinek díját a Jónás Kézműves Sörház ajánlotta fel: a 3. helyezett 20 üveg, a második 30 üveg, az első 50 üveg kézműves sört kap ajándékba.