hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. december 20. péntek   16:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Scott Kelly and The Road Home
2014. február 23., vasárnap 20.30h, A38

  Február 23-án ismét visszatér az A38 Hajó fedélzetére Scott Kelly, aki Steve Von Tillhez hasonlóan már akusztikusan hangszerelt szólódalaival is bizonyított már a hazai Neurosis-rajongóknak. A The Ghost Forgiven In My Heart lemezbemutatóján pedig az anyazenekar billentyűse, Noah Landis, valamint Greg Dale kíséri majd a Neurosis alapítóját élőben, ahogy a lemezen is.
  
  ”Nem tudom, miért írok ennyire depresszív dalokat. Azt hiszem, melankolikus alkat vagyok. De közben mégis ezt tartom normálisnak.” Townes Van Zandt persze nem csak ezzel a gondolattal ihlette meg Scott Kellyt, a Neurosis alapító frontemberét, hanem azzal a tisztasággal, ahogy dalai a legelemibb érzelmeket a legegyszerűbb, és mégis leginkább szívbemarkoló módon képesek kifejezni. Ezt pedig nem pusztán az oaklandi zenekar 2001 és 2007 közötti működésében, hanem a tagok szólóprojektjeiben is tetten érhetjük – legközelebb február 23-án lesz erre alkalma a hazai közönségnek, amikor Scott ismét az A38 Hajón ad koncertet.
  
  A pihenést hírből sem ismerő énekes/gitáros 2001-ben jelentkezett először saját szólóanyaggal, amely igen sajátosan gondolta újra az amerikai énekes-dalszerzői hagyományt. Az úton levés, a szüntelen mozgás és az emberi lét kérdései alapjaiban határozták meg a Spirit Bound Flesh dalait, amit azóta egy másik nagylemez (a 2008-as The Wake), EP-k és további kiadványok követtek, miközben Scott is újra felfedezhette önmagát az akusztikus hangszerelésű merengésben. Ennek egyik legizgalmasabb állomása épp a Townes Van Zandt emlékének szentelt 2012-es feldolgozásalbum volt, ahol az énekes a Saint Vitus frontemberével, Winóval – akivel ugye közös zenekara is van, a Shrinebuilder –, valamint a Neurosis másik hangjával, Steve Von Till-lel közösen gondolhatta újra az előző évszázad egyik legnagyobb hatású életművének kulcsfontosságú momentumait. A feljátszott dalok nemcsak megőrizték saját üzenetüket és identitásukat, hanem fel is frissültek az azt előadó énekes-gitáros karakterének köszönhetően, ez az izgalmas együttállás pedig a megjelenés évének egyik legértékesebb anyagát eredményezte.
  
  És miközben a Neurosis ismét visszatért saját gyökereihez, némiképp távolabb kerülve azoktól a folklór gyökerektől, amelyek az A Sun That Never Setsen mutatkoztak meg először, majd a The Eye of Every Stormon csúcsosodtak ki igazán a csend erejével való játék jóvoltából, úgy Scott nem hagyott fel saját dalaival sem. Legutóbbi lemezét, a The Ghost Forgiven In My Heartot nem egyedül rögzítette: az anyagon társszerzőként felbukkan a Neurosis billentyűse, Noah Landis, valamint Greg Dale is, aki korábban Noah-val egy konzoljáték, a Left 4 Dead 2 zenéjéért volt felelős a Midnight Riders nevű fiktív zenekarként. A három zenész – akik természetesen az A38 Hajóra is együtt jönnek majd bemutatni a Neurot gondozásában nagylemez dalait Scott Kelly and the Road Home név alatt – mellett vendégként felbukkan még egy jelenlegi és egykori Neurosis tag is. Az album utolsó szerzeményében a Sleepből is ismert dobos, Jason Roeder, valamint a zenekar egykori vizuálosa, az A Storm of Light frontembere, Josh Graham is tiszteletét teszi, míg a lemezborítóért a híres tetováló művész, Thomas Hooper felelt.
  
  A koncertprogramtól pedig ugyanazt várhatjuk, mint a lemeztől: érzelemgazdag, kifejező és erőteljes megszólalást három olyan nagyformátumú zenésztől, akik mindig megtalálták a megfelelő csatornát az önkifejezésre. Így ha szeretnél látni a színpadon egyszerre két Neurosis-tagot úgy, hogy azok a legelementárisabb erővel tartják fenn a figyelmed több mint egy órán át, február 23-án mindenképp az A38 Hajón lesz a helyed, hiszen ki tudja, hogy legközelebb hány évet kellene várnod arra, hogy ismét egy ilyen élményben lehessen részed.
  
  Belépő: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 christian epidemic    lemez kuckó    whocares    black foxxes    brittney jones    black blitz    virgin steele    postumus    sturle dagsland    puszi    admiral’s arms    sinister    acuna    absu    artisjus    mission: impossible ghost protocol    avatarium    jackass 3d    deli-kutt    nemes nagy ágnes    social free face     natalie portman    depresszió    devin townsend    kataklysm  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!