hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [könyv]  2013. november 5. kedd   04:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Guns N´ Roses és mi
Az első könyv a legendás rockzenekarról magyar szerzőtől

  Először jelent meg magyar szerző által írt könyv a Guns N´ Rosesról. Takács Vilmos Vilkó: A Guns N´ Roses és én. Pisztolytáska és rózsapatron c. könyve egyedülálló módon hozza közel a rocktörténelem meghatározó együttesét a Pluralica kiadásában. Rock rajongóknak kötelező.
  
  A szerző, Vilkó (született: Takács Vilmos), a 90-es évek elején kezdett aktívabban érdeklődni a zene iránt, amely elsősorban a Magyarországra is begyűrűző Guns N´ Roses láznak volt köszönhető. Első akkordjait 1993 környékén fogta le édesapja akusztikus gitárján. Más formációk mellett 2006 óta a legnagyobb hazai Guns N´ Roses tribute banda, a Hollywood Rose gitárosa, amely csapattal több, mint 600 koncertet adtak Európa-szerte, és két saját dalokkal teletűzdelt nagylemezt is megjelentettek.
  
  Vilkó a könyvben imádott csapata, a Guns világába nem egyszerűen bevezet minket, hanem átadja azt a hangulatot, amit egy ekkora zenekar körül zenészként és rajongóként egyszerre át lehet élni. Minket mesél el. Ez a mi történetünk, ahogy megéltünk egy korszakot, ahogy (újra) felfedezünk, ahogy zenét hallgatunk, ahogy rajongunk.
  
  ”Erről szól ez a könyv, tele emlékekkel, egy hiteles Guns N´ Roses elemzéssel, egy olyan elementáris életérzéssel, mely mára már rég elmúlt, és csak kisebb rockkoncerteken lehet nyomaiban újra átélni a színpadon, az öltözőben.” – írja Bochkor Gábor az előszóban.
  
  A kiadó a könyv hátoldalán így invitálja az olvasót: „Kihozni a pillanatból a maximumot. Több tonna érzést belepréselni egy pár percnyi számba. Újra és újra átélni. Feltöltődni. Tenni a világra. Szeretni a rockot, a Gunst. Ott lenni. Na, így állj neki, mert a szerző is ezt teszi ebben a könyvben.”
  
  A könyvhöz készült felvezető kisfilm.
  
  A több mint 100, egész oldalas exkluzív Guns-fotót tartalmazó masszív kötet (368 oldal) nem lexikon, nem száraz adatok halmaza, hanem „inkább regény”, amely végigviszi az olvasót a Guns történetén a zenekari tagok, a turnék vagy éppen az albumok bemutatásával. Teszi mindezt úgy, hogy közben a turnébuszban utazunk, hogy hiteles ízelítőt kapunk a felejthetetlen koncertek vagy a fellépések utáni öltözők hangulatából. Mindenből, ami egy rockzenekart körülvesz.
  
  A kötet egy hosszabb turné során kerül bemutatásra számos vidéki, budapesti és erdélyi helyszínen a következő hónapokban beszélgetések, koncertek és akusztikus gitárestek keretében többek között Szekeres András (Junkies, Stereomilk), Kowalsky (Black-Out, Kowalsky meg a Vega) és a Ganxsta Zolee és a Kartel tagjai közreműködésével. A turnéról és a kötetről folyamatosan frissülő információkat a könyv weboldalán, a www.agunsesen.hu címen lehet olvasni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 képzelt város    faces of suffering    d-a-d    laibach    talentométer    george w. bush    sodom    the stone roses    tales from the grave in space    another way    evolution    sub bass monster    csizmás    jamie chung    chris pine    type o negative    elm street    pigs might fly    backbeet    kaltenbach    we bought a zoo    no return    robert downey jr    war of ages    youth violence  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!