hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. október 30. szerda   04:43
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kistehén: Szimpatizánsok koncert Grecsó Krisztiánnal és Erdős Virággal az A38 Hajón


  November 14-én érkezik Budapestre a Kistehén Szimpatizánsok nevű koncertsorozata. A zenekar az országos turné minden állomásán kortárs gondolkodókat, emberjogi aktivistákat, költőket, sportolókat és más helyi példaképeket vár pár mondat erejéig a színpadra. Kollár-Klemencz Laci élcelődő rímei, társadalomkritikája és a zenekar fülbemászó dallamai, vagyis a Kistehén koncertje a közreműködők segítségével teszi még érthetővé mondanivalóját: Merd nyíltan vállalni a véleményedet és önmagadat! Az A38 Hajón Grecsó Krisztián és Erdős Virág működik közre, majd mosonmagyaróvári, pécsi és székesfehérvári állomások következnek.
  
  Külön koncepcióval indította el őszi turnéját a Kistehén zenekar. Az egyik daluk után Szimpatizánsoknak elnevezett koncertsorozat keretében szeretnének egy olyan platformot nyitni a közönség felé, ahol koncert, rock, punk, buli találkozik kortárs gondolkodókkal, helyi példaképekkel, emberjogi aktivistákkal, költőkkel, sportolókkal, pár mondat erejéig egy közös gondolat mentén.
  
  The punk intellectual who talks to the animal – az intellektuális punk, aki beszél az állatok nyelvén. Így definiálja önmagát, és zenei küldetését a zenekar: intellektuális értékeket hordoz, szókimondó, társadalmi és politikai tartalommal dúsított mondanivalót közvetít, humorral közelít, de mondanivalója kicsit sem vicc.
  
  ”Szeretnénk elősegíteni, hogy a magyar társadalom egy öntudatosabb társadalommá váljon, ami olyan emberekből áll, akik pontosan tudják, mit akarnak, akiket nem lehet megtéveszteni, akik önmaguk alakítják ki mindennapjaikat, kultúrájukat, környezetüket. Akiket nem lehet hatalmi eszközökkel, politikai célokból megosztani, akiknek az ország nem csak jobboldalból meg baloldalból áll, hanem elsősorban olyan alapvető emberi értékekből, amiket nem lehet elválasztani.” - mondta el a koncepciót bemutatva Kollár-Klemencz László. - „Egy az ország, ahol az emberek merik vállalni más véleményüket, ahol ismét társadalmi párbeszéd van. Hiszünk abban, hogy akkor lesz ismét virágzó kultúra, és élhető otthon. Ahol „merjük ismét önmagunkat és egymást szeretni„, ahogy Grecsó Krisztián fogalmazott az egyik koncerten.”
  
  A Kistehén sokszínűségével a közönség nagyon különböző csoportjait és korosztályait is képes megszólítani, ugyanakkor provokatív, megosztó, kísérletező is egyben. Ezt a kezdeményező, kimozdító magatartást erősítik a meghívott vendégek, akik néhány perces felolvasással és monológokkal tarkítják a koncertet: az A38 Hajón Erdős Virág író és Grecsó Krisztián lesz segítségükre. A zenei programban a régi klasszikusok mellett az az új slágerek is elhangzanak, mint az Ezt is elviszem magammal, vagy a Ha sírok.
  
  Vendégként játszik a Jurij zenekar is, mely idén a számos hazai fesztiválszereplés mellett Londonban is fellépett, szeptemberben pedig Magyarországot képviselte a 28. Nemzetek Fesztiválján Berlinben. A 2001-ben, Nyíregyházán alakult együttes koncertjein néha komoly, máskor enyhén infantilis, kéz- és lábdobálós szocrock dalokkal táncoltatja meg az embereket. Következő albumuk felvételeit a jövő év elején kezdik meg, és 2014 nyarára szeretnék megjelentetni az anyagot.
  
  A Szimpatizánsok turné budapesti koncertjére november 14-én kerül sor az A38 Hajón, ezt követően pedig november 22-én Mosonmagyaróváron, 23-án Pécsett, december 6-án pedig Székesfehérváron játszik a Kistehén.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 agatha christie    worning    demonical    larsen    lorax    kraftwerk    keresztesi botond    a nyughatatlan    harrison ford     robert redford    run with the hunted    monte cristo    motörhead    wanderlust    n roses    lgt     red hot chili peppers    the sherlocks    parov stelar    marion cotillard    byealex    victor hugo    arcturus    sharon tate    scott ian  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!