hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2013. október 1. kedd   04:09
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Radics Béla utcanév avató emlékkoncert


  Ez év tavaszán ismét közszájon forgott Radics Béla neve. Április 16-án ünnepélyes keretek között utcát neveztek el az angyalföldi gitárhősről. Az apropót felhasználva a Radics Béla RB. Emléktársaság égisze alatt több éve működő Club 68 elnevezésű rendezvénysorozat 2013 őszi évadnyitóját - a XIII. kerületi Önkormányzat jóvoltából - a József Attila Művelődési Központ színháztermében tartja. A rendezvényre 2013. október 5-én, 19 órai kezdettel kerül sor az angyalföldi József Attila tér 4. sz. alatt – nem messze Radics egykori lakóhelyétől, illetve egész alakos szobrától.
  
  A megemlékezés középpontjában ezúttal is a követők, a fáklyavivők állnak, akik nem engedték kialudni a lángot; de már kopogtat az a legfiatalabb generáció is, akit a kevés számú hang- és még kevesebb képhordozón hallható-látható zenei produkció fogott meg.
  
  Az RB. Kapitány Emlékzenekar sohasem akart – a szó megélhetési értelmében - profi együttes lenni. Polgári foglalkozásuk mellett, lelkesedésből, az elhunyt muzsikus iránti tiszteletből interpretálják ma is a Jimi Hendrix és Cream örökzöldeket, valamint a legendás Radics-dalokat. És persze trió összeállításban, ahogy az Radics Bélánál megszokott volt.
  
  Blues.hu. Bizony, mai kompjúter-középpontú világunkban odáig jutottunk, hogy egy hús-vér zenekart akár egy domain-név is takarhat. Elnevezésük a banda tagjainak egymással való ritka találkozásából eredeztethető (szerintük - kissé viccesen – nincsenek is jóban!) és kizárólag a fellépések, bulik előtt hajlandóak próbálni. Vagyis e-mailen tartják egymással a kapcsolatot. Mindez egy cseppet sem akadályozza őket abban, hogy nevükhöz méltón szívből-lélekből nyomják a szomorúműfajt, vagyis a bluest.
  
  Egy fiatal, alig tizennégy éves, kivételes tehetség is megszólalási lehetőséget kap az Emlékkoncerten. Somogyi Remig, aki zenei pályafutását nyolcévesen dobosként kezdte, három tehetségkutató, valamint egy gitárverseny (mindegyikben első számú) győztes helyezettként - végképp a gitározás mellett kötelezte el magát. Többször lépett fel a P.Mobillal és más kemény rock bandákkal, sikerrel szerepelt az Égi zenekar fesztiválon, valamint legutóbb a Tabánban a Tűzkerék xT vendégszólistájaként. Időközben megszervezte saját formációját, amelyet – ki tudja, talán az ősök iránti tiszteletből – Futótűznek nevezett el.
  
  A Tűzkerék xT zenekar több mint húsz éve végzi azt a leginkább régészeti feltáráshoz hasonlatos munkát, amellyel az ásatásból előkerült leleteket óvatosan letakarítja, majd aprólékos, sziszifuszi munkával restaurálja. A folyamat végén aztán – a szakértői beavatkozás következtében – újjávarázsolt, csillogó művet nyújthat át az érdeklődőknek. Így készült el korábban egy Radics Béla szerzői hagyományos fekete korong, majd annak digitális változata, és készül jelenleg - több neves muzsikus közreműködésével - egy tribute-album. Mindezek mellett a folyamatos színpadi jelenlét, a koncertről-koncertre felhangzó egykori Tűzkerék és Taurus-darabok biztosítják a zenei örökség továbbélését, halhatatlanságát.
  - Hegedűs István –



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 németh juci    mundruczó kornél    budapest hardcore    atkinson    legion    transformers    cannes    due date    kaltenecker    adele    keresztesi botond    british sea power    hugo    filmbox    null positiv    katie holmes    krízis    down    zach galifianikis    etnoklub    billy bob thornton    u.d.o    gerard depardieu    axe to fall    mytra  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!