hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. szeptember 19. csütörtök   04:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Amatorski (B), mïus, Lynd
2013. október 2., 19:30h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Melankolikus belgiumi lo-fi kamarapop az Amatorskitól, finom elektronikus dalok a mïustól és dzsesszes triphop a Lyndtől – ez várható a három zenekar televíziós felvétellel egybekötött októberi A38-as koncertjén.
  
  A nevét a zseniális Kieslowski-film, Az amatőr címéről választó belga kvartett, az Amatorski alig három éve jelentette meg első EP-jét, amivel szinte azonnali és meglepetésszerű sikert aratott. Az akkori lo-fi hullám tetőpontján a zenekar melankolikus, csilingelő, szándékoltan minimalista szobazene-számaival tökéletesen illeszkedett a trendbe, és szólalt meg egyedi hangon. Nagyon finom, nagyon személyes és nagyon meghitt: ez az Amatorski varázsa és bája. Mindez elsősorban az énekesnőnek, Inne Eysermansnak köszönhető, akinek törékeny, sebezhető személyisége a színpadon – és a felvételeken is – különleges élménnyé varázsolja az Amatorski produkcióját.
  
  Az Amatorski a Come Home című mélyen személyes dallal lett nagyon népszerű (a szám Inne nagyszüleinek második világháború alatti levelezését dolgozza fel), olyannyira, hogy a zenekar szinte az összes fontos belga zenei elismerést bezsebelte, és idén tavasszal megjelent első, biztos folytatást ígérő TBC (azaz To Be Continued..., Folytatása következik) című nagylemeze. Finom, gyermekjátékokra, zenedobozokra emlékeztető, csilingelő hangzás, Eysermans megbabonázó hangja, egyszerűnek tűnő, de mégis magukkal ragadó, sokrétegű lo-fi popdalok – nem véletlen, hogy a keverést az a Darren Allison végezte, aki a hasonló hangvételű, finom kamarapopban utazó Belle & Sebastiannel vagy az Efterklanggal is együtt dolgozott.
  
  Magával ragadó melankólia, mély személyesség, finom, törékeny hangulatok – ez várható a friss belga közönségkedvenc, az Amatorski első magyarországi fellépésén.
  
  A zenekar tagjai:
  Inne Eysermans: ének, gitár, billentyűsök
  Sebastiaan Van der Branden: gitár, billentyűsök
  Hilke Ros: basszusgitár, billentyűsök
  Christophe Claeys: dob
  
  Az Amatorski mellé kiválóan illik az utóbbi idők egyik legjobban kitalált, legkoncepciózusabb hazai elektropop-projektje, a Horányi Júlia énekesnő (és díszlet/jelmeztervező) és Álmos Gergely zeneszerző (aki nem mellesleg igencsak elismert fiatal építész) közös produkciója, a mïus. A magát alapvetően elektro-akusztikus triphop-zenekarként meghatározó duó elegáns, átgondolt kompozíciói, sokféle stílusból és művajból (köztük dzsesszből, r´n´b-ből, elektróból) építkező dalai, az énekesnő egyedi hangja, és természetesen a tagok szakmájából adódó, rendkívül tudatosan felépített vizuális világ a kortárs magyar könnyűzene egyik legkomolyabb produkciójává avatják a mïust. A duónak idén év elején jelent meg első nagylemeze, ami díjtalanul – pontosabban önkéntes adakozás fejében – elérhető a zenekar honlapjáról.
  
  Kiszner Linda énekes és dalszerző, az elmúlt 10 évben énekelt dzsesszformációkban, a capella énekegyüttesben (Da Cappella), rengeteg vokálmunkát tudhat maga mögött, frontembere volt a Re-g nevű zenekarnak, amelynek Nézz Rám című számát előszeretettel játsza többek között a Petőfi Rádió.
  
  2008-as hosszabb bristoli tartózkodása óta saját szövegeket, dal kezdeményeket ír, amelyek kiteljesedéshez a megfelelő embereket hosszú évek alatt találta meg. A Re-g-ben ismerte meg Rembeczki Gábor (Hollywoodoo) basszusgitárost, akivel azóta is egy zenei nyelvet beszélnek. Wagner Zsolt dobossal kiegészülve 2011-ben alakult meg a Lynd nevű zenekar. Marton Péter gitáros 2012-ben csatlakozott a zenekarhoz, majd Lőrincz Tamás zenei producerrel vált kerek egésszé a formáció.
  
  A Lynd modern, mégis a nosztalgikus átitatott, néhol melankolikus, sötétebb világú, dzsesszel fertőzött, trip-hoppal és dubsteppel fűszerezett, elektronikával megspékelt, akusztikus felállás.
  
  A zenekar tagjai
  Kiszner Linda: ének
  Lőrincz Tamás: billentyűsök, programozás
  Rembeczki Gábor: basszusgitár
  Marton Péter: gitár
  Wagner Zsolt: dob
  
  A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával vagy MasterCard Mobile alkalmazással az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.
  
  Belépő: 1000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 savages    god forbid    heaven street seven    twister    reason-x    csiribiri    illumishade    jaya the cat    palace    pintér csaba    drew barrymore    lemmy    chopin    laibach    the secret    kontrollzé    gothica fesztivál    jean michel jarre    loch vostok    kaltenecker    edguy    jason rouse    eejit midget    paddy and the rats    the last felony  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!