hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [film hírek]  2013. szeptember 11. szerda   04:58
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ugródeszka a filmesek világába!
Ingyenes filmes szakmunkásképzés

  2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.
  
  Napjainkban, amikor újra egyre több magyar film készül és egyre több külföldi bérmunka forog hazánkban, gyakori nehézség, hogy a már végzett filmes szakmunkások, például segédoperatőr asszisztensek számára nem biztosított a továbbképzés s így a szakmai előrelépés. Ezen a felemás helyzeten kíván változtatni a HSC Stábiskola a 2013. október 7-én induló képzésével, melynek keretében a már OKJ papírral rendelkezők elmélyíthetik tudásukat, s ezáltal újabb munkakörök betöltésére is alkalmassá válhatnak a filmgyártásban. A most induló élességállító képzés segíthet nekik abban, hogy a jövőben a filmgyártás egyik legfontosabb pozicióját is be tudják tölteni.
  
  Az egyhetes tanfolyamra előképzettséggel nem rendelkező kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik jövőjüket a filmgyártás területén képzelik el. Ők a képzés keretében bepillantás nyerhetnek a filmes szakma rejtelmeibe, s áttekintést kapnak az egész filmes apparátus munkájából.
  
  Az ingyenes kurzuson a résztvevők minden, éles forgatáson elképzelhető szituációban kipróbálhatják majd magukat, s elsősorban digitális eszközökkel, extrém világítási és kameramozgásokat kreálva szerezhetnek majd szakmai magabiztosságot. Az alapoktatás a Mafilm műtermében zajlik majd, de a jelentkezőknek külső helyszínen is lehetőségük lesz kipróbálni magukat. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, aki számos amerikai és magyar film élességét húzták, mint – többek között - Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Váradi András, az ARRI Budapest managere, Koltai Lajos vagy Jancsó Nyika.
  
  A tanfolyamra a jelentkezést www.stabiskola.hu honlapon várják.
  
  A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 7 évben több mint 300 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.
  
  A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket a Schwindl Kft. és a Visual Team biztosítja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gods tower    kaszás géza    the offspring    twilight force    suicidal angels    skeletonwitch    sean paul    omega    destruction    burning witches    desultory    suhaid    zac efron    skip the use    air    sylvester stallone    darkrise    korn    the specials    kukovecz gábor    jörg uken    normandie    kajgün    conjurer    julian sas  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!