hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. augusztus 24. szombat   04:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Livesound bemutatja: Fates Warning - új lemez és a budapesti koncert
2013. október 16., szerda 20h, A38 Hajó



  Lassan tíz éve várja a Fates Warning rajongótábora, hogy az egyik leghíresebb progresszív metal zenekar új albumot adjon ki. A találgatásoknak és a várakozásnak most vége szakad: az amerikaiak áprilisban stúdióba vonultak, és szeptember 30-án végre a boltokba kerül a Darkness In A Different Light című új lemez, melyhez lemezbemutató turné is kapcsolódik. A műfaj úttörő munkásságú, idén 30 éves csapata október 16-án Budapestre is visszatér, ahol ismét az A38 Hajón játszik majd.
  
  21 évvel megalakulásuk után, majd 2012-ben játszott legutóbb Budapesten az a zenekar, melyet a Dream Theater vagy a Queensryche által is képviselt zenei stílus, a progresszív metal műfajteremtő együtteseként tisztelhetünk. A Fates Warning 2005-ös és 2012-es fellépései után az idei nem csak azért lesz különleges, mert éppen 30 éve alakult a csapat, hanem azért is, mert most először új lemezzel érkezik az A38 Hajóra a Jim Matheos és Ray Alder által vezetett zenekar.
  
  Legutóbbi, tizedik lemezük ugyanis még 2004-ben került a lemezboltokba, és bár azóta többször is felröppent egy új kiadvány érkezésének híre, a megjelenési dátum egyre csak tolódott, így a rajongóknak a korábbi klasszikusok – így például az 1991-es Parallels lemez – felturbózott változataival, valamint koncertfelvételekkel kellett beérniük. Jim Matheos elmondása szerint az évtizedes alkotói szünet nem volt előre eltervezett: a tagok más projekteken dolgoztak, de közben igyekeztek életben tartani a Fates Warningot is. „Éppen azért koncerteztünk szinte minden évben, hogy a zenekar ismertsége ne induljon hanyatlásnak. Ráadásul a mostani felállásunk rendkívül erősnek tekinthető, emberi és zenei értelemben egyaránt, éppen ezért minden korábbinál jobban élveztem a színpadi fellépéseket is.
  
  Az aktuális felállásnak ez lesz az első közös lemeze: a dobok mögött Bobby Jarzombek ül, Joey Vera játszik továbbra is basszusgitáron, gitárosként pedig ismét szerepet kapott Frank Aresti, akit utoljára majd´ két évtizede hallhatunk Fates lemezen.
  
  Az új dalok és a rögzítési munkálatok kapcsán Ray Alder rendkívül lelkesen nyilatkozott, Bobby Jarzombek szerint pedig a korábbi felvételeknél egyértelműen súlyosabb hangzásra számíthatunk, mely jóval inkább a gitárokra koncentrál a billentyűjáték és egyéb effektek hangsúlyozása helyett. Matheos érthető okokból nem akarta kategorizálni az új dalokat: „Valószínűleg én vagyok a legkevésbé alkalmas személy a zenénk leírására, hiszen sokszor a hét minden napján, hosszú órákon keresztül dolgoztam a dalokkal az elmúlt két évben, így nem vagyok képes egyszerűen hátrálni két lépést, és objektívan leírni őket. Úgy gondolom, hogy minden lemezünk különbözött az azt megelőzőtől, és ez a távolság most ráadásul 10 évnyire nőtt, úgyhogy maga a zenekar is eléggé különbözik az akkoritól. Azt hiszem, az egyetlen állandó érték, amit elérhetünk az új lemezzel, az a fejlődés maga, az előrehaladás: némileg eltér zeneileg, a szövegek terén és hangzásilag is, de még mindig jól felismerhetően egy igazi Fates Warning lemez lesz.
  
  A rajongóknak szerencsére már megjelenés előtt is lehetőségük nyílik arra, hogy próbát tegyenek: a zenekar ugyanis először az Into The Black, majd pár napja a Firefly című dalt is közzétette az interneten.
  
  Ahogy a korábbi fellépéseken, az október 16-ai, budapesti koncerten is elhangzik majd az új dalok némelyike, a helyszín pedig ugyanaz az A38 Hajó lesz, ahol az együttes legutóbbi, remek hangulatú és kiválóan élvezhető koncertjét is adta.
  
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mission: impossible ghost protocol    kósza band    21 jump street     harrison ford    nasmith    maruta    slash    vágtázó halottkémek    endgame    crescend    dvd film    flogging molly    tatu 18    client    wrath    chapelier fou    tina fey    cruel hand    starset    the smurfs movie    isten kezében    chimaira    violator    alíz csodaországban    electric callboy  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!