hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2013. július 2. kedd   16:08
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Háromnapos blues fesztivál a Kobuci Kertben - Little G Weevil, Big Daddy Wilson és Deitra Farr is a fellépők között lesz
2013. július 10-12., szerda-péntek - Kobuci Kert (Óbuda, Fő tér 1.)



  Háromnapos blues fesztivál várja a műfaj elkötelezett híveit július 10-e és 12-e között az Óbudán, a városrész hangulatos főteréről nyíló Kobuci Kertben. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a műfaj jól ismert hazai és nemzetközi képviselői játszanak majd a Zichy Kastély belső udvarán üzemelő helyszínen: a kilenc fellépő között találjuk Big Daddy Wilsont, Little G Weevilt és Deitra Farrt is.
  
  Az első napon, szerdán az osztrák „Sir” Oliver Mally nyitja a koncertek sorát. Kortárs blues muzsikájában felleljük majd a legnagyobb elődök nyomait a Texas Blues-tól a Chicago Blues-ig, vagy éppen a Westcoast Blues-tól a „straight-from-the-heart” dalokig. Oliver legutóbbi, Strong Believer című lemeze tavaly jelent meg, az alábbi videón pedig jó hangzású, színes, tömény és igencsak dögös zenéjéből is ízelítőt kaphatunk.
  
  Szintén az első napon hallhatjuk hazánk és a világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenészét, aki énekes, hegedűs, gitáros és életművész egyben: Ferenczi György a Rackajam társaságában szerepel majd.
  
  Az első nap külföldi sztárja a chicagói blues koronázatlan királynője, Deitra Farr lesz, aki blues, soul és gospel énekesként vált híressé több mint 35 éves karrierje során. A Chicagóban született előadó a város legsikeresebb blues klubjaiban kezdte karrierjét, majd a ´90-es években a Mississippi Heat zenekar énekesnőjeként folytatta. Az elmúlt évtizedben már szólólemezeivel arat sikereket a festőként és íróként is tevékenykedő énekesnő, akit ezúttal a Soul and Gift Revue kísér majd a Kobuci Kertben.
  
  A második napon, július 20-án a Pély Barna Trio nyitja a programot. Pély Barna immár több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusaként ismert. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a jazz, a blues, a rock, a soul, a funk és a pop alapvető stílusjegyeit ötvözi. Utánuk a tiszteletbeli magyar bluesmanként kezelt osztrák énekes gitáros, Ripoff Raskolnikov adja elő zenekara élén az élet hétköznapi csodáiról szóló dalait, a tőle megszokott átéléssel és karizmával.
  
  A második nap fő fellépője is egy olyan előadó, aki a hazai blues kedvelők örömére rendszeresen visszatér Budapestre: Big Daddy Wilson ezúttal idén áprilisban megjelent, I´m Your Man című lemezét hozza majd el. A Észak-Karolinában nevelkedett, jelenleg Németországban élő Wilson elmondása szerint az új lemez a blues sokszínűségét igyekszik bemutatni, szemléltetve, hogy szinte minden modern zenei műfajnak ez a gyökere.
  
  A harmadik napon a Jambalaya kezd. A 2005. óta működő, profi zenészek által alakított együttes a New Orleans környékiek sajátos, halakból és zöldségekből összeállított étkéről kapta a nevét, melynek fő jellemzője a határtalan változatosság. Ugyanez igaz arra a New Orleans-i eredetű zenére is, amit a Jambalaya játszik: az alapanyagok - azaz a jazz, a blues és a funky - összetevőit szabadon választott arányban, modern hangszerelésben keveri. Utánuk a legendás bluesgitáros, Fekete Jenő zenekara, a Muddy Shoes lép színpadra – a több mint egy évtizede működő, itthon és külföldön is nagy sikert aratott csapat a XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át egészen a modern, saját szerzeményekig számos dalt előad majd a színpadon.
  
  Az utolsó nap, és egyben az egész fesztivál egyik leginkább várt koncertje minden bizonnyal Szűcs Gábor produkciója lesz, aki Little G Weevil néven nemrég egyedülálló zenei sikert ért el: az egyik legrangosabb versenyen, a memphisi International Blues Challenge-en győzedelmeskedett szóló/duó kategóriában, és végül a legjobb gitárosnak is megválasztották. A jelenleg Atlantában élő, 1977-ben született előadó már több mint egy évtizede csak a zenélésnek él. A blues zene szeretete egészen Memphis-ig, a műfaj szülőföldjéig csábította, ahol szinte a semmiből építette fel azt a nemzetközi karriert, aminek újabb csúcspontjaként érkezett most a legjobb gitárosnak szóló elismerés. Második lemeze, a Teaser 2011 decemberében jelent meg, és a kultikus Mojo Magazine a Best Blues Album 2012 kategóriában a Top10 közé sorolta. Friss, Moving című albuma néhány nappal budapesti fellépése után válik majd elérhetővé.
  
  A Kobuci Blues Fesztivál programjai minden nap 19 órakor kezdődnek, könnyed és igényes nyáresti szórakozást kínálva a látogatóknak, méghozzá baráti áron.
  
  július 10.: Sir Oliver Maly, Ferenczi György és a Rackajam, Deitra Farr & Soul and Gift Revue
  Július 11.: Pély Barna Trio, Ripof Raskolnikov Band, Big Daddy Wilson
  Július 12.: Jambalaya, Muddy Shoes, Little G Weevil
  
  Belépő: napijegy 1500 Ft, háromnapos bérlet: 3000 Ft.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sigh    jon oliva’s pain    kulturális intézmény     zoolander 2    vojnits    beatkoho    mapez    maximo park    uneath    d.o.c.     j.j. abrams    leonardo dicaprio    steve morse    pennywise    darkane    banco de gaia    kill devil hill    slaughter to prevail    dürer    carbonfools    balatoni boli    morre    péterfy bori    shape of despair    tom waits  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!