hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. június 27. csütörtök   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Daft Punk Budapesten?
2013. július 26., 22h, Kolor - Budapest

  A Kollektiva és a Sticky Beats zenei formációk oszlopos tagja, TMX nemcsak egy páratlan Daft Punk remix-szel állt elő, hanem másodjára hívja parkettre a DP hívőket egy izgalmas este keretében. Friss zene és izgalmas rendezvény a láthatáron.
  
  A Daft Punk Random Acces Memories című új albumának első megjelenése óta ezernél is több Get Lucky remix és cover született, amiből számos izgalmas látott napvilágot, de valljuk be, már a legnagyobb fanok is azon az állásponton vannak, hogy a „jóból is megárt a sok”.
  Az albumon szereplő többi számból alig készültek eddig átdolgozások, a Kollektiva és a Sticky Beats csapatok promoter/DJ-je, a nemzetközileg elismert magyar nu-disco producer TMX viszont éppen a kevésbé feldolgozott ‘Touch´-hoz nyúlt hozzá.
  
  Thomas Bangalter 1995-ben alapított Roulé Records kiadójánál 20-nál is kevesebb zene jelent meg, de ez elég volt ahhoz, hogy a filter house (french touch) az egész világot meghódítsa. (lsd: Spinal Scratch, Music Sounds Better With You, So Much Love To Give, Colossus) A stílust alkotó zenék alapja a régi diszkó és funk zenék loopolása, filterezése. 15 év után a Daft Punk viszont szintet lépett, és már nem csak újrahasznosítani akarta a diszkót, hanem nulláról megkomponálni azt. Ezzel viszont értelemszerűen feldobták a labdát a rajtuk nevelkedett french touch rajongó producereknek is.
  TMX ebben a szellemben gondolta újra a Touch-ot, a modern megoldások helyett inkább a klasszikus módszert választotta és a ma megszokott számítógépes paraméterezés helyett kézzel filterezte a loopokat, „ahogy még az öregek csinálták”. Tudomásunk szerint az az első ilyen „vissza a kezdetekhez” szellemben készült remix, amitől egészen egyedinek számít a DP remixek tengerében.
  Ha nagyon rákattantatok a diszkóra és akár egy órán keresztül is hallgatnátok, akkor ne menjetek sehova, mert TMX erről is gondoskodott. Ebben mindent megtaláltok, ami hozza a klasszikus és modern diszkó hangzást a Chic-től kezdve Giorgio Moroderen át az arpeggiós és meleg pop-diszkóig mindent, persze szigorúan Daft Punk zenékkel megtűzdelve. Extra adalék, hogy a mix kezdőzenéje a magyar pop duó, a Thomas Mark egyik feldolgozása (Maniac), aminek igen, kitalálhattátok már, az egyik tagja szintén TMX.
  És hogy mi is volt az apropója ennek a mixnek? Hát persze, hogy egy Daft Punk buli, amit a Sticky Beats színeiben szintén TMX szervezett nemrég a kolorban, méghozzá nem kis sikerrel, aminek nagyon úgy tűnik, hogy lesz második felvonása is. Ha nem akartok róla lemaradni, akkor érdemes követni a Sticky Beats oldalt facebookon.
  Európában ciki módon eddig szinte csak Magyarországon nem volt Daft Punk koncert, éppen ezért örülünk, ha más formában is, de azért akad hazai felelőse a témának, hiszen bőven akadnak hazai rajongók. Szóval örülünk, you´re Doin´ it right!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anthony hopkins    headbanger´s ball    over my dawn    g    cannibal corpse    opeth    crossholder    hétköznapi csalódások    hol van ilyenkor a rendőrség?    tnt    transformers 3 f    korál    stereotone    i exist    and so i watch you from afar    vomitous    keith caputo    battle beast    cimbaliband    escape the fate    légió    helen mirren    kockásing revival    nils    jurij  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!