hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2013. május 15. szerda   04:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Garden Fresh címmel indul a Holdudvar izgalmas élőzenei kalandokat kínáló sorozata szerdán
2013. május 15. Holdudvar - Margitsziget

  Kertész Endre csellista lesz a Garden Fresh első vendége május 15-én, szerdán 19.30-tól a margitszigeti Holdudvar kertjében. Ezen a napon minden héten az izgalmas zenei párosításoké, a pop, a jazz és a klasszikus zene határterületein zajló kalandozásoké a főszerep.
  
  Marge és Judie Jay énekesek, Thiago Bertoldi zongorista és Juhász Márton dobos heti szériájában minden alkalommal egyikük lát vendégül egy-egy határtalan és kreatív zenélésre kapható egyéniséget a hazai és nemzetközi jazz, a klasszikus- zene vagy épp a popzene világából, hogy együtt értelmezzék át a jól ismert slágereket, a népszerű jazz sztenderdeket vagy ismert klasszikus darabokat, emellett saját dalaikat is bemutassák. Nem háttérzenélést, hanem valódi zenei izgalmakat ígérnek az előadók, akik személye garancia arra, hogy értékes és korszerű produkciókra számíthatunk.
  
  A sorozat nyitónapján Thiago Bertoldi látja vendégül Kertész Endre csellistát, aki játszott már barokk zenét, kortárs kompozíciókat, arab muzsikát és jazzt is, de saját bevallása szerint nyughatatlan és nyitott jellemként mégis Frank Zappa a kedvenc zenei inspirációja.
  
  A nyitóbuli előtt a társulat a Daft Punk együttes Get Lucky című, a YouTube-on már közel 30 millió ember által megnézett friss számát dolgozta fel, hogy megmutassa, mire is számíthatnak a szerdánként a Margitszigetre látogatók.
  
  A Garden Fresh házigazdáiról:
  
  Marge, azaz Mészáros Zsuzsa bejárta Európa nagyvárosait, több helyen inspirációt szerzett és koncerteket adott. 2010-ben debütált „And” című, énekes-előadóként és szövegíróként is jegyzett albumával. A My Way top helyezést ért el több rádióban és TV csatornán. Jelenleg leginkább új zenekarán, az Astrydon dolgozik.
  
  Judie Jay (Maitinsky Judit) karrierje nemzetközi múltra tekint vissza. A vokalista és jazz zenész Kanadában élt, Berlinben és Korfun is dolgozott, többek között énekesnője volt a Pluto Projectnek, a The Casio Samplesnek, a Toy Divisionnek, a Mantra Pornonak, de játszott Karányi Danival, a Colorstarral, a Heaven Street Sevennel, Zagarral, a Beat Dis-szel és a Realistic Crew-val is. Első önálló lemeze 2011-ben jelent meg, jelenleg „Zoohacker meets Judie Jay” dalokat ír, melyek közül az első sláger a „Best Friends” című dal.
  
  A brazil születésű Thiago Bertoldi zongora virtuóz, komolyzenei előadó tanulmányai során a világ több nagyvárosában is megfordult és jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója. Több nagynevű brazil és európai zenei díj, többek között a brazil zene legjobb előadójának járó kitüntetés birtokosa. Első lemezét Montrealban készítette.
  
  Juhász Márton dobos, instrumentális jazz zenei előadó, a londoni Tech Music School-ban elnyerte az év legjobb diákjának járó díjat, majd 2007-ben felvételt nyert a Bostoni Berklee Collage of Music-ra, továbbá Országos Ütőhangszeres Versenyen szóló kategóriában első helyezést ért el, első albuma „Meet Me Somewhere” címmel jelent meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maci laci    prodigy    dropout kings    tower heist    vanderbuyst    bon scott    paramore    bankrupt    wilhelm scream    the clash    eros ramazotti    nightwish    new found glory    ez basic    kawa musical circus    farrelly    gondolat kiadó    kamikaze scotsmen    360° at the rose bowl    stam1na    túl jó nő a csajom    mortillery    jean michel jarre    mr. big    when death comes  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!