hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2013. május 9. csütörtök   04:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Great Mass Over Europe Tour - Septicflesh, Fleshgod Apocalypse, Carach Angren, Descending, The Konstellation koncertek
2013. május 21., kedd 18h, Club 202 - Budapest



  Modern, szimfonikus és misztikus megközelítésben előadott, technikás extrém metal zenével várja május 21-án a Hammer Concerts a Club 202-be látogatókat. A többek között a Prágai Filharmonikusokkal is együttműködő görög death metal zenekar, a Septicflesh ezen az estén végre fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral szerepel, az olasz Fleshgod Apocalypse technikás felvezetését követően. Bemelegítésként a holland Carach Angren misztikus black metal tételeit, a szintén görög Descending lendületes, technikás dallamos death metalját, valamint a hazai Konstellation death/black nótáit hallgathatjuk meg.
  
  A görög Septicflesh 1990 óta tökéletesíti sajátos hangulattal bíró, szimfonikus elemekkel ötvözött extrém metal zenéjét. Bár 2003 és 2007 között az együttes nem működött, az azóta eltelt években két olyan albumot is letettek az asztalra, mely egyértelművé tette a műfaj követői számára: a komor hangulatú szimfonikus betéteket használó metal zenekarok közül a Septicflesh legjobb.
  
  Szándékuk komolyságát az is szemlélteti, hogy legutóbbi, 2011-es albumukon a szimfonikus betéteket egy valódi zenekar, egész pontosan a Prágai Filharmonikusok rögzítették. Producerként a Hypocrisy és Pain együttesekből jól ismert Peter Tägtgren működött közre. A Great Mass című lemez borítója is bemutatja az együttes koncepciójának különböző oldalait: olyan antik görög szoborfigurákat látunk, melyek kicsavarodott, nyugtalanító pozícióban vannak ábrázolva. A nemes márvány és a nyers hús párosítása is jelképezi azt a feszítő kettősséget, mely a Septicflesh komolyzenei eszközökkel és a heavy metal hagyományos hangszereivel előadott, extrém énekhangokkal betetőzött tételeit is áthatja. Fantázia és valóság, rend és káosz, istenek és démonok egyszerre vannak jelen – mind ugyanazon az emberi elme szüleményei.
  
  A nemrég korai albumait újra kiadó Septicflesh utoljára tavaly nyáron járt Budapesten, méghozzá a Behemoth és a Vader társaságában, de akkor csak egy rövidebb koncertet volt lehetőségük adni – most az este fő fellépőjeként végre teljes műsorral állnak színpadra. Előttük egy olasz zenekar, a Fleshgod Apocalypse zenél, mely több ponton is kapcsolódik a headlinerhez: egyrészt szintén technikás, szimfonikus elemekkel tűzdelt death metalt játszanak, másrészt augusztusban megjelenő új albumuk egy görög témát, a knosszoszi labirintus mítoszát idézi fel. „Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk.” – mondta el az egyelőre cím nélküli lemez kapcsán Tommaso Ricardi énekes-gitáros.
  
  A szintén fellépő, Hollandiából érkező Carach Angren zenéje inkább legendákon, szellemtörténeteken alapul, amit már az is jól érzékeltet, hogy a Vasgádorost jelentű nevük szindarinul van – vagyis a Gyűrűk Ura alkotójaként ismert J.R.R. Tolkien által kitalált tünde nyelven. Az este negyedik fellépője is egy görög csapat: a Descending modernebb, lendületes stílusban játszik dallamos death metalt. Stílusukat a soron következő koncertekre beugró gitáros személye is körülírja: a turnén ugyanis a Suicidal Angels-ből már ismert gitáros, Panos Spanos játszik majd velük. The Energy című klipjük itt látható.
  
  Május 21-én a négy külföldi csapathoz a Dunakesziről érkező The Konstellation csatlakozik a budapesti koncerten: a death/black metalt játszó banda első stúdiólemeze tavaly decemberben jelent meg, Order Of The Universe címen, és már javában dolgoznak egy III címet viselő új EP-n. The Anger Source című számukkal nemrég a brit Terrorizer magazin Beast From The East mellékletére is felkerültek, és a dalhoz hamarosan egy videóklip is készül.
  
  Belépő: 3999 Ft, a helyszínen és a Ticketportal hálózatában: 4999 Ft.
  Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, a Ticketportal hálózatában és a metalshop.hu-n.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lyapis trubetskoy    boddah    archer    hófehérke    slipknot    g.m.t.    exivious    inevitable end    like a strm    the last charge    kárpátia    ludditák    rihanna    mtv hungary    cro-mags    scerra    mob rules    ghost    the order of apollyon    the secret    volt 2011    leander rising    carnivore diprosopus    koszorúslányok    boston manor  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!