hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. április 30. kedd   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Emmure, Chelsea Grin, Obey The Brave, Attila, Buried In Verona
2013. április 22., Budapest, Dürer Kert

  A deathcore rajongóknak egy piros betűs ünnepnap volt április 22-e, ugyanis egy öt bandából álló impozáns turné érte el fővárosunkat. A főzenekar szerepét a már többször nálunk járt Emmure töltötte be, de a többi fellépő banda is méltán tarthatott számot a nézőközönség érdeklődésére.
  
  A korai kezdés miatt a Buried In Verona koncertje nekem kimaradt, de a jelenlévők véleménye alapján egy korrekt metalcore fellépést adott az eddig három nagylemezt kiadó ausztrál banda. A Chris „Fronz” Fronzak énekes által vezetett Attila következett, akik egy energikus, breakdownokkal alaposan megpakolt fél órás deathcore koncertet prezentáltak. Erőteljes hangzással dörrentek meg a nóták és a nyolc dalból építkező szett is változatosan lett összeállítva. A bőrkabátot és napszemüveget viselő Fronz nagyon pörgött, néha szinte embertelen gyorsasággal hadart el szövegrészeket. A közönségnek is bejött a produkció, egy felettébb lendületes koncertet kaptunk az Attila-tól.
  
  Az Obey The Brave egy tavaly alakult kanadai metalcore/deathcore banda, melynek énekesét a zseniális, ám sajnos 2010-ben feloszlott Despised Icon-ból ismerhetjük. Alex Erian-ék egy erőteljes fél órás metalcore esszenciát prezentáltak, melynek gerincét a Young Blood című debütáló albumuk számai adták. A hangzáskép nem volt a legjobb, elég kásás megszólalással élvezhettük a 7 dalból álló szettet. Sajnos egy incidens is rombolta a fellépés hangulatát, ugyanis az egyik néző nem bírt magával és egy vizes palackkal fejbe dobta Alexet. A frontember rendesen fel is hergelte magát, de a dolgok jó oldalát nézve ezután egy még agresszívebb előadást kaptunk. Nem rossz banda az Obey The Brave, ám sajnos a közelébe sem érnek a Despised Icon örök érvényű munkásságának.
  
  A 2007-ben alakult Chelsea Grin már hosszabb műsoridőt kapott, bár ez nem biztos hogy pozitívan érintette a meglehetősen egydimenziós számokkal megtöltött programjukat. Az eddig két albumot és két kislemezt napvilágra hozó deathcore csapat szuggesztíven zúzta el a programját, de egy idő után teljesen egybefolytak a nagyon hasonló felépítésű szerzeményeik. A hangzás ugyan a kezdő szám bizonytalanságai után megfelelő minőségben támogatta a zenei élményt, de a befogadhatóságot nem segítette Alex Koehler vokalista fülsértően magas rikácsolása. Mondjuk az sem volt meggyőzőbb, amikor az egyik nótában a Pablo Viveros dobos dallamos énektémákkal próbálkozott. Persze ettől függetlenül a nóták kellő erővel pusztították a hallójáratokat és Jason Richardson gitáros szólói is kiválóan sültek el.
  
  A 2003-ban alakult, nagy népszerűséggel bíró Emmure az utóbbi időben többször adott hazánkban koncertet, de most először zúztak főzenekari státuszban. Legutóbb a Parkway Drive előtt bizonyították rátermettségüket és a mostani fellépésen sem okoztak csalódást. A Frankie Palmeri frontember vezetésével felálló öttagú brigád eszméletlenül brutális koncert megszólalással bír, egy atomrobbanás erejével viszik le a fejeket a tonnás súlyú nótáik. Egyáltalán nem játszanak bonyolult zenét, de annyira hatásosan tudják megszólaltatni az egyszerű felépítésű szerzeményeiket, hogy végig élvezetes marad az előadásuk. Ezúttal is hihetetlen erővel és dinamikával szólaltak meg az Emmure dalok és az egy órás program változatosságára sem lehetett panaszunk. A legtöbb szám a Speaker Of The Dead-ről hangzott el (4 Poisons 3 Words, Children Of Cybertron, Demons With Ryu, Dogs Get Put Down, Drug Dealer Friend, Solar Flare Homicide), de képviseltette magát a legújabb Slave To The Game című lemez (Cross Over Attack, Protoman, MDMA), valamint a Felony (I Thought You Met Telly And Turned Me Into Casper, R2Deepthroat, Sunday Bacon), a The Respect Issue (Sound Wave Superior, koncertet záró Chicago´s Finest) és a Goodbye To The Gallows (10 Signs You Should Leave, When Keeping It Real Goes Wrong) albumok is megidézésre kerültek. A hangulat végig kellő hőfokon izzott, ment a folyamatos moshpit és stagediving. Ismét kitett magáért az amerikai banda, egy kiváló koncertélménnyel ajándékozták meg a rajongóikat.
  
  A deathcore stílust kedvelő nézők abszolút elégedetten hagyhatták el a Dürer Kertet aznap este, ugyanis egy igazán színvonalas koncertestet élhettek át. Az Emmure ismét egy remek bulit adott, de az előttük fellépő bandák is kellően odatették magukat.



Kulcsszavak:
  emmure     chelsea grin     obey the brave     attila     buried in verona 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az Emmure Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

Országh Attila Band

 kapcsolódó cikkek: 

Díjat kapott Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a Cinema MOMban

Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával

Dolhai Attila rocker énje zúzott a Muzikumban

Operettből a rockszínpadra – újra rockot énekel Dolhai Attila
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Emmure (USA) - 2012. november 29. PeCsa
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 spiritual beggars    jorn lande    rudán joe    bővebb információk:    origin    blind myself    vesztegzár    death is not glamorous    utódok    mantra porno    we butter the bread with butter    full of hate    long road    józsef attila    skeletonwitch    twiggy ramirez    mena suvari    kesh    scott pilgrim    mark wahlberg    powerfest    the young punx    heaven steet seven    the hellfreaks    leecher  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!