hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
kultúra [tánc]  2013. április 26. péntek   04:52
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Az Ismeretlen kutatása improvizációs alkotóműhely
2013.április 30. 20h, MU Színház

  Az Ismeretlen Kutatása egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
  
  A műhely célja, hogy táncosok, alkotók elmélyülten kutathassanak választott témájukban, melyhez segítségül hívhatnak egy másik művészeti ágban dolgozó partnert egy kész produkció létrehozása nélkül.A programmal azt is el szeretnénk érni, hogy mind a közönség, mind az alkotók közelebb kerüljenek az improvizációhoz.
  
  A tavaszi félévben Valencia James, táncművészt és Tóth Márton Emil, szobrászt választottuk ki pályázat útján, hogy az alkotóműhelyben dolgozzanak.
  
  Az Ismeretlen Kutatása része a PARTS által vezetett, az Európai Unió által támogatott, 3 éves nemzetközi DEPARTS programnak. Az alkotóműhely ötletadója Michaela Hargitay, az alkotók művészeti munkáját Gál Eszter kíséri a kutatások teljes ideje alatt.
  
  Valencia James/Bognár Botond: AI_ am
  
  A Mesterséges Intelligencia forradalma rohamosan közeleg. 10 éven belül a ma ismert világ teljesen átalakul. A társadalom technológiára való támaszkodása egy produktívabb, biztonságosabb, megbízhatóbb élet reményében egyre növekszik; de vajon hogy befolyásolja ez majd az előadó művészetet? Vajon a Mesterséges Intelligencia meg tud tanulni táncolni? Egy napon tán önálló művészi intuícióval rendelkezik majd? Létezhet-e valós idejű duett egy valódi és egy virtuális táncos között? És ha igen, a virtuális helyettesítheti-e az élőt?
  
  Valencia James
  
  A Magyar Táncművészeti Főiskola 2010-es befejezése után dolgozott többek között Barta Dórával, Juhász Katával, és Wim Wandekeybusszal. Jelenleg a Bozsik Yvette Társulat tagja.
  
  Bognár Botond
  
  A Villa Budapest megalapítása után az exponenciális technológiákra fókuszált, felváltva sikeres ingatlanfejlesztői karrierjét. A tavalyi Szilikon Völgyben a NASA Ames Research Parkjában szervezett Vezető Program elvégzése után életét a technológiával kapcsolatos projektet töltik ki, nemrég pedig a Singularity University magyarországi követének választották.
  
  Tóth Márton Emil/Lányi Juli/Fillér Máté: „fázis-nulla-föld”
  
  Az alapkérdés, hogy vajon mit rejt a negatív tér, illetve mi lehet „1” és „0” között, vagyis mi történhet, amikor egy hangfelvétel digitálissá alakul, és mégis hallható egy lejátszón keresztül? Erre és ehhez hasonló a kérdésekre keres választ a mozgásban ez a kutatási folyamat. Fő kiinduló pontjai a mértékegységek tulajdonságai (mennyi információt kapunk egy ilyen adatból, és az mekkora szeletét fedi le a valóságnak?), az egyen- és váltóáram működése, azaz a plusz-mínusz, illetve fázis-nulla-föld szabályai. Ezen fogalmak lemodellezésével, és az ehhez szükséges kísérleti technikai eszközök használatával remélhetőleg közelebb kerülünk egyelőre még olyan megfogalmazatlan dolgokhoz, amelyek talán fontosak lehetnek számunkra.
  
  Tóth Márton Emil:
  
  A Képzőművészeti Egyetem szobrász tanszékén végzett. Jelenleg kinetikus szobrokkal foglalkozik. Olcsó, könnyen elérhető anyagokkal dolgozik, legtöbbször már meglévő tárgyakat alakít át vagy egészít ki. Munkáit mindig társadalmi témák inspirálják.
  
  Lányi Juli:
  
  A Budapest Táncművészeti Szakközépiskola után tanulmányait a S.E.A.D-en (Salzburg Experimental Academy of Dance) folytatta. Az iskola után, 2011-ben részt vett a Dance Web ösztöndíjon, azóta szabadúszóként dolgozik.
  
  Fillér Máté:
  
  A Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékének hallgatója, médiaművészeti és videó technikai tanulmányokat folytat. Jelenleg animációs, videó művészeti és grafikai munkákat készít.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 exivious    structures    yelowcake    goodbye darjeeling    kispál attila    dew scented    thin lizzy    maradék    uwe boll    lunarsea    crosswind    spelll    winona ryder    lord of the lost    machinae supremacy    k3    ramones    limp bizkit    red hot chili peppers    batman    curse this ocean    pentagram    antimatter    mission: impossible ghost protocol    dawncore  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!