hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. április 4. csütörtök   04:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
God of the Mountains Tour - Nazareth: legendás skót zenekar újra Budapesten
2013. április 24., szerda 19h, Budapest, Club 202



  Napra pontosan legutóbbi klubkoncertje után négy évvel, április 24-én érkezik Budapestre a skót hard rock veterán zenekara, a Nazareth. A 45 év és a sok skót whisky mit sem ártott az énekes McCafferty hangjának, sőt: lehet hogy éppen ez a híresen karcos, máig jellegzetes és erős orgánum titka? A Club 202-ben egy német csapat, a Tri State Corner is játszik majd a Nazareth előtt.
  
  A Nazareth egykor Nagy-Britannia, azon belül is Skócia egyik első igazi rockbandája volt, mely a ´60-as évek végén állt össze. Az egykori pionírok ma már ugyan veteránnak számítanak, de még mindig megvan bennük lendület – erre egy igazán szemléltető bizonyíték az, hogy az Osztrák Síszövetség a skótok God of the Mountain (A hegy istene) című új dalát választotta a válogatott hivatalos dalának az idei szezonra – ennek köszönhető, hogy ezen a videón csinos alpesi lesiklók tátikáznak és léggitároznak az öregfiúk új dalára God Of The Mountain
  
  A nem kevesebb, mint 45 éve működő, eredetileg Dunfermline városából származó együttesben az egykori alapítók közül ma is a zenekar frontembere az énekes Dan McCafferty, és a hozzá hasonlóan 67 éves basszusgitáros, Pete Agnew. A jelenlegi szólógitáros, a 48 éves Jimmy Murrison 1994 óta, a dobokon játszó 42 éves Lee Agnew - a basszusgitáros fia -, pedig 1999 óta tag.
  
  Nevüket nem a bibliai városról, hanem annak amerikai névrokonáról kapták, mely egyik korai dalukban szerepelt - más néven ugyanis már 1961-től létezett a csapat elődje. A Nazareth végül 1970-ben ült fel a siker hullámvasútjára: Londonba költöztek, kiadták a nagy sikerű debütáló albumukat, és ´72-ben már a Deep Purple-lel turnéztak, majd a Purple bőgős Roger Glover produceri közreműködésével hozták ki a Razamanaz című lemezt. Ezzel már a brit slágerlistákra is betörtek, és kezdetét vette a csapat legsikeresebb, számos lemezt eredményező korszaka.
  
  Az 1975-ben megjelent Hair Of The Dog címadó dala például a rádiók nagy kedvence lett, a szintén ezen a lemezen szereplő Love Hurts pedig a banda máig legismertebb balladája, mely hónapokig tanyázott a világ slágerlistáin. Az énekes McCafferty karcos, máig karakteres hangja, valamint a kemény, de egyben tiszta és könnyed gitárjáték emlékezetes karaktert adott a Nazareth zenéjének.
  
  Az együttes azóta is működik, és időről időre kitűnik egy-egy remek albummal vagy dallal: 1981-ben a Holiday című szerzeményükből lett sláger, ´93-ban pedig azzal kerültek reflektorfénybe, hogy a Guns and Roses is feldolgozta a Hair of the Dogot. Sőt, a skótok még azt is megengedhették magukat, hogy visszautasítsák Axl Rose felkérését – a Guns énekese az esküvőjére szerette volna meghívni a bandát zenekarnak.
  
  A Nazareth szívóssága meghálálja magát, hiszen az együttes ma is szívesen látott vendég Európa számos országában: a 40. születésnapjukra kiadott Newz című albumot követően például majdnem egy éven át, januártól novemberig járták az öreg kontinenst, szinte minden országba ellátogattak egy vagy több koncert erejéig. Hazánkban először 1983-ban jártak, és most végre ismét egy hangulatos klubban, a Club 202-ben láthatjuk őket, méghozzá április 24-én.
  
  A skótok előtt egy különleges, 2004-ben alakult hard rock zenekar játszik: a német Tri State Corner a buzuki hangjával teszi különlegessé zeneileg kiművelt dalait, melyekben a rock, a blues és a heavy metal stílusjegyei is visszaköszönnek.
  
  Belépő: 6500 Ft, a koncert napján 7500 Ft.
  Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a Concerto weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dream theater    forever still    bill nighy    metallica    deviant    nasum    garagedays    trick or treat    kick ass    magyar atom    the devil wears prada    periphery    hammer of gods    flotsam and jetsam    spiritual beggars    emancer    grain    amber smith    pretty maids    steroid    combichrist    galla miklós    keep north    bécs    kabinláz  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!