hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. április 8. hétfő   04:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
OM UNIT - Bögrecast 5th Bday Kick Off
2013. 04. 25., csütörtök Toldi Klub - Budapest (V.Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

  A Bögrecast magazin egy úttörő producerrel ünnepli 5. szülinapját. Om Unit Feltehetőleg az olvasók kedvence is, hiszen az egyik legnépszerűbb interjú éppen az ő nevéhez fűződik.
  
  Április 25-én szállja meg a Bögrecast barát DJ-k csapata a Toldi Klubot. Ekkor kerül megrendezésre a Bögrecast 5th Bday Kick-Off, ahol a tortaszeletelő nagykésért Om Unit felel majd.
  
  A végtelenségi specializált hashtag-ek és szcénák világával szembemenve Jim Coles imádja tovább mosni a határokat, hogy első sőt második hallásra se lökhessük zenéit egyik tégelybe sem. Soundcloud-os profilján is stílusosan csak „electronic” taggel látja el munkáit, a hallgatókra bízva értelmezésüket. Sok zenei vonulatba belekóstolt már, így a legkölönbözőbb érdeklődésű rétegekből csippent magának rajongókat. Zenei sokszínűsége nemcsak lemezről-lemezre érhető utol, hanem egy DJ mixen belül is. Az eufórikus rave jungle projekttől egészen mélyebb bass eposzokig széles spektrumról táplálkozik a hangzása, ahol a zenei ellentmondások is természetességet sugároznak Om Unit prezentálásában. Stílus vegyítő trükkjeivel a „ UK bass” vonalba képes lassabb tempókat úsztatni, hogy egy karosszékbe süppedve se érezzük zavarban magunkat mixei hallatán. Talán jobban tesszük, ha ezentúl nem árnyalgatjuk a hangzását különféle kifejezésekkel, hanem egyszeűen Om Unit stílusról beszélünk.
  
  Jim Coles Jungle és hip-hop DJ-ként kezdte. A valóban meglepően magas angol producer 2tall néven megjárta a DMC world DJ bajnokságokat és egészen 2008-ig húzta előre ez az alteregója. Hallhattuk John Peel showjában, és kollaborált Dabrye, Foreign Beggars, Kashmere és Jesht producerekkel.
  
  2008-tól azonban rátenyerelt a reset gombra, és Om Unit névvel folytatta tovább a zenélést. Ez a váltás az aranykorának kezdete is, hiszen nagyon szerencsésen mozdította a hangzását egy sokkal mélyebb és előremutatóbb irányba. Így lett az utóbbi évek egyik leghype-oltabb angol neve, akire számít a Red Bull Music Academy és a Boiler Room is. Az All City Records után a Civil Music-nál jelentek meg a legfelkapottabb Ep-i. Köztük a második Transport EP 2011-ből, ami azóta is az egyik legmeghatározóbb kiadványa. Ezt követte a 2012-es Aeolian, ami hasonló sikereket könyvelhetett el. Időközben Dream Continuum név alatt Machinedrum kollégájával is alkotott a Planet Mu-hoz, amolyan footwork jungle projektet. Emellett remixek tekintetében is igen produktív. Újragondolt már rengeteg zenét, többek között Starkey, Shigeto, Take és Pixelord munkáit. Sőt saját kiadót is létrehozott Cosmic Bridge néven, ami saját és Kromestar lemezeit gondozza. Sam Binga-val közös produkciója, a Small Victories EP március végén vált aktuálissá ennél a 2011 óta aktív label-nél. És ha minden igaz, még idén kijön debütáló nagylemeze is a Civil Music-nál.
  
  Az este másik nagyágyúja a Gelka egyik felének, Csabának, különleges DJ szettje. Duójával megjárták már a Warp-ot, az Om Records-ot, a Ministry of Sound-ot és összesen 8 Café Del Mar kompilációt, ahol a chillout élmezőnyben tartják számon őket, olyan nevek mellett, mint az Unkle, Lamb, Moby vagy a Faithless. Egy Wax On Records-os album után jelenleg második nagylemezükre készülnek izgalmas énekes kollaborációkkal. De addig is egyre gyakrabban kalandoznak chill-step, house és garage irányba Csaba DJ szettjein keresztül. A Mixcloudon a Gelka az egyik legnépszerűbb magyar név és komoly támogatást élveznek a legendás Ibiza Sonica rádiótól is.
  
  Az estet FRST szettje erősíti még, aki nem más, mint a Bögrecast név mögött álló fő humán erőforrás. Ő felelős a Bögrecast Mixtapes sorozatért, és ő is írja a Bögrecast-ot a kezdetek óta. Rajong a beat, garage, post-dubstep, idm, house zenékért, erről szól a Bögrecast és a szülinapi szett is. Továbbá játszik még Secam, aki Budapest rejtett kincse. Kísérleti elektronikája zseniális eklektikus eposzokban jelenik meg, DJ szettjeiben pedig játékos, pontos és sokszínű.
  
  Bögrecast sztori
  
  A Bögrecast volt már egyetemi rádióműsor, majd podcast. Írtunk benne magyarul, aztán rájöttünk, hogy hirtelen annyi nemzetközi barátunk lett, hogy érdemes lenne angol nyelvre váltani. Így alakult ki a magazin mai formája. Kedvenc zenék pörögnek a sorok között és már egy ideje mixek formájában is. A Bögrecast imádja az interjú formátumot, és büszkék vagyunk arra, hogy számtalan hype-olt vagy éppen feltörekvő producert szólítottunk meg az évek során, úgy mint Mount Kimbie, Submerse, Caribou, Eskmo, Röyksopp vagy Paul Kalkbrenner.
  
  A Bögrecast létezése mindig is ösztönös volt. Az egész a zenék szeretetére épült és így élhette meg az 5. szülinapját is. Pedig megéltünk több zenei netes trend felfutását és elhalását. Mára a Bögrecast már több, mint egy magazin. Egy őszinte közösségi tér, ami egy egészen egyedülálló modellé vált. A Bögrecast magazin az ügynökséggel együtt létezik, ahol zenekari menedzsmentttel foglalkozuk, és mellette számos startup cég online kommunikációját segítettük. Az 5th BDay Kick Off egy újabb mérföldkő a Bögrecast létezésében, és célunk hogy az event vonal első állomása legyen Om Unit szereplése.
  
  Belépő: 2000 Ft
  Elővételes Jegyvásárlás 2013. 04. 04-től a Toldi Klub-ban lehetséges vagy telefonos egyeztetés útján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 trick or treat    mutiny on the bounty    rhapsody    mena suvari    ocean eyes    agnostic front    stereotone    omnium gatherum    szokolay-dongó balázs    stan lee    badacsony    kvelertak    ready the prince    distorted impalement    the last days of jesus    sacha baron cohen    vörös andrás    szelíd teremtés    hypnos    30 perc vagy annyi se    rumproof    tilos az Á    fish!    the wall street    church of misery  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!