hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. március 8. péntek   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
I Am Heresy, Hierophant, The Banished, Wasted Struggle
2013. március 18., Budapest, Dürer Kert



  Nathan Gray az elmúlt tizenhét évben épp eleget tett azért, hogy a hazai közönségnek kötelessége legyen nyomon követni azt, hogy énekesként vagy magánemberként mibe is vágja a fejszéjét. Erre kellő alapot adott az elmúlt tizenhat év öt itthoni BoySetsFire-koncertje, és a méltán meghatározó post-hardcore zenekar mellett három éve még a The Casting Out élén is tiszteletét tette nálunk. A most következő márciusi alkalom azonban újfent különleges lesz, hiszen az énekest ezúttal büszke apaként láthatjuk majd az I Am Heresy énekeseként színpadra állni a Dürer Kertben.
  
  A hardcore/punk világában nem túl bevett szokás, hogy egy apa és fia annyira egy hullámhosszon legyen a zenén belül is, hogy a családtagok egyben cinkostársakká is váljanak, bár erre is láttunk az utóbbi években pozitív példákat. Az áprilisban az A38-on koncertező H2O frontembere, Toby Morse a tengerentúli koncerteken rendre fiával konferáltatja fel zenekarát – aki egyszer-egyszer el is nyom egy dalt, pedig még alig tízéves –, de például az Integrity frontembere, Dwid Hellion saját fiával hívta újra életre a Dark Empire Records-ot is. Nathan pedig saját fiával alapította meg az I Am Heresy-t, ami a tavalyi év egyik legizgalmasabb bemutatkozásával örvendeztette meg a műfaj szerelmeseit. A Magic Bullet-nél (Cave In, Ancient VVisdom, Valerian Swing) megjelent, cím nélküli debütálásban két generáció két üzenete találkozik. Egyfelől Nathan ismét olyan zenei környezetben találta magát, mint a BoySetsFire megalakulásakor, így a nyers hardcore/punk világában ismét úgy használja sokszínű orgánumát, mintha 1996-ot írnánk. Másfelől ez a zsigeri erő annak is köszönhető, hogy a gitárosok, Simon Gray és Jonah Latshaw (aki pedig a BoySetsFire-gitáros Joshua Latshaw fia) saját szájízük szerint formálták a kilencvenes évek metalos hardcore hangzását, beleértve a manapság is divatját élő, zajos megszólalással, a végeredmény pedig így épp annyira kacsint vissza a BSF első szárnycsapásaira, mint amennyire a Converge, a Botch és a Coalesce kilencvenes évekbeli örökségét is megidézi.
  
  Nem is véletlen, hogy a zenekar vendége a tavaly már a Deafheaven előtt bizonyító olasz Hierophant lesz: a The Secret basszusgitárosát is soraiban tudó zenekar a napokban írt alá a Bridge Nine-hoz, ahol végre megjelenhet a formáció bemutatkozó nagylemeze, a Great Mother: Holy Monster is. A legutóbb látott koncertélmény, valamint az eddig megosztott dalok tükrében pedig méltán remélhetjük, hogy az európai hardcore-színtér egy újabb sötét tónusú pionír kivirágzását élheti majd meg egy olyan közegben, ahol már inaktív a Rise and Fall, és kíméletlenül eluralkodott a hisztiző öcsizés.
  
  Ha már szóba került az európai színtér helyzete, szerencsére van itthon két olyan zenekarunk, melyek egyaránt jó úton haladnak afelé, hogy a határainkon kívül is figyeljenek rájuk. A Wasted Struggle már rutinos, ha külföldi és hazai koncertekről van szó - a zenekar épp márciusban megy újra Európa-turnéra, ezúttal a Cult of Grace-el -, és a banda tavalyi lemeze, a Guillotines új fejezetet nyitott az itthoni hardcore-kiadványok történetében, hiszen az album sötét, markáns tónusai, amelyek a Cursed vénájában íródtak, mindenképp hiánypótlók a regionális szinten túl is.
  Mellettük az itthoni modern hardcore/metalcore színtér egyik legfrissebb bandája, a The Banished lesz még látható a Dürer Kert nagytermének színpadán, akik tavaly egy igen jó fogadtatású EP-vel, a Supersize-ban rögzített Hatred-el, idén pedig egy kétszámos kislemezzel bizonyították sokoldalúságukat és rátermettségüket az újsulis, határfeszegető megszólalás és attitűd szerelmeseinek.
  
  Így ha kíváncsi vagy négy olyan sötét hangzásvilágú, de markáns karakterrel rendelkező produkcióra, akik méltán fogják meghatározni az idei évet a hardcore/punk világában (kis hazánk határain is túlmutatva), akkor március 18-án mindenképp a Dürer Kertben lesz a helyed, ahol ingyen élheted át azt a kíméletlen erőt, amit az este fellépői szólaltatnak majd meg a színpadon.
  
  A koncertre a belépés ingyenes!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 thy catafalque    semmiből a semmin Át    ironman 2    gwyneth paltrow    christian epidemic    volt fesztivál    the haunted    goatwhore    paul greengrass    nofx    mózes réka    world war z    taking dawn    catheine zeta-jones    a lány és a farkas    toxic waltz    vadvirágok blues band    napokon    mutiny on the bounty    scott pilgrim    jamie chung    dimebag darrell    la dispute    gyöngyössy bence    győri andrea éva  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!