hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. december 3. hétfő   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Kreator, Morbid Angel, Nile, Fueled By Fire
2012. november 22., Budapest, PeCsa Music Hall

  Az ősz egyik legnagyobb koncerteseményének ígérkezett a death és thrash metal rajongók számára november 22-e, amikor a Kreator, a Morbid Angel, a Nile és a Fueled By Fire együttes erővel vették be a Petőfi Csarnok koncerttermét.
  
  A kaliforniai Fueled By Fire egy 2002-ben alakult retro thrash metal brigád. A régisulis muzsikában utazó kvartett eddig két nagylemezt adott ki, legutóbbi albumuk 2010-ben látott napvilágot Plunging Into Darkness címmel. A már ekkor tisztes számban jelenlévő nézősereg egy energikus, feszes produkciót láthatott a csapattól. A rendelkezésükre álló fél órában egymás után vezették elő a korrekt hangzással megtámogatott agresszív thrash nótáikat. Bár nem túl izgalmasak a már sokszor hallott klisékből felépülő dalaik, a lendületes előadásnak köszönhetően mégis kellemes bemelegítő szerepkört tudott betölteni a Fueled By Fire.
  
  Az utánuk következő Nile már egy jóval magasabb színvonalat képviselt. A death metal egyik újabb kori sikertörténeteként jellemezhető, 1993-ban alakult zenekar idén már a hetedik albumát adta ki At The Gate Of Sethu címmel. A komplex, brutális death metalt egyiptomi témákkal vegyítő banda legújabb produktuma ugyan a megtorpanás jeleit mutatja, élőben mindig erőteljes produkcióra képesek. Ezúttal is egy olajozott gépezetként gördültek elő kezeik alól a technikás, egyben fogós témák. Az egyre rémisztőbb kinézettel bíró Dallas Toler-Wade látja már el egy ideje a gitározás mellett frontemberi posztot. A banda főnöke, Karl Sanders jó kedélyűen gitározott és vokálozott, az idén csatlakozott basszer Todd Ellis hiba nélkül látta el a feladatát, a dobokat cséplő George Kollias pedig szokás szerint emberfeletti tempóban adta elő a cseppet sem egyszerű témákat. A bő 40 perces koncert szerencsére sokkal jobb volt, mint a nyári Brutal Assault-os fiaskó, de korántsem győzött meg teljes mértékben. Az eléggé kásásra sikeredett hangzás nem segítette a teljes beleélést; sajnos az utóbbi időben egyszer sem szólaltak meg tökéletesen. Valamint az eljátszott számokon is változtathatnának lassan, például a Sarcophagus-t minden egyes alkalommal előveszik koncerten, amikor az In Their Darkened Shrines albumon még rengeteg kiváló nóta sorakozik. Persze ettől függetlenül most is egy élvezetes fellépést adtak, melyen az új lemezről és a Black Seeds Of Vengeance-ről is felcsendült két-két szerzemény.
  
  A floridai Morbid Angel majdnem pontosan egy évvel ezelőtt járt nálunk, akkor a Club 202-ben adtak egy kiváló koncertet. A death metal egyik legrégibb, legnagyobb jelentőségű zenekara a tavaly megjelent nyolcadik albumával, az Illud Divinum Insanus-al komoly vitákat robbantott ki a rajongók körében. Az album kétes megítélésével a zenekar is tisztában van, így a koncerteken kizárólag két-három tradicionálisabb számot játszanak róla. A tavalyi fellépéshez hasonlóan most is kirobbanó erővel és profizmussal, valamint tökéletes hangzással játszották el a szerzeményeiket. David Vincent tekintélyt parancsoló kiállással vezényelte le a koncertet, Trey Azagthoth szokásosan a hajába temetkezve varázsolt a gitárján és a kiválóan teljesítő Destruchtor-nak is átadott pár szólót, a Pete Sandoval helyén teljesítő Tim Yeung pedig rendkívül látványosan és egyben precízen ütött. Tehát ismét vitán felül hibátlan előadásban élvezhettük a Morbid Angel klasszikusokat. Ugyan rájuk is igaz, hogy nem szeretnek változtatni az eljátszott dalokon, már jó pár éve szinte teljesen ugyanazt a szettet játsszák. Azonban náluk sokadjára sem tudom megunni az olyan dalokat, mint a Maze Of Torment, a Chapel Of Ghouls, a Fall From Grace, az Immortal Rites, a Dawn Of The Angry, a hihetetlenül súlyos Where The Slime Live, a Pain Divine, vagy a fenségesen komor God Of Emptiness. Már nagyon régóta várom, hogy a Gateways To Annihilation című zseniális albumról felcsendüljön egy szerzemény, de a Steve Tucker énekes által betöltött időszakból kizárólag a Formulas Fatal To The Flesh lemezes Bil Ur-Sag-ot játsszák. Annak azonban örülök, hogy az új albumot nem viszik túlzásba, a Nevermore és az Existo Vulgoré éppen elég volt róla. Összességében a 75 perces koncertjük ismét zseniálisan sikerült, az utóbbi időben kirobbanóan jó formában zenél a Morbid Angel.
  
  Az utolsó fellépő a thrash metal egyik európai öregje, a német Kreator volt. A már nálunk is rengetegszer fellépő banda az idén megjelent új albumát, a Phantom Antichrist-ot népszerűsítette. A hangulatos vetítéssel kezdődő fellépésen mondjuk hiába kerestem az előre beharangozott, speciális 3D-s koncertképet, de tényleg pofás színpadi látvány tárult elénk. Világító szemű szobrok, két oldalrámpa és oldalvásznak tették vonzóvá a színpadot, amiből sajnos az idő nagy részében a rengeteg füst és a sötét fények miatt nem sokat lehetett látni. Ez koncepció az utóbbi időben a zenekarnál, szeretnek a sejtelmes félhomályban muzsikálni. Az előadás a zenekartól elvárhatóan végig profi volt és lendületes. Bár a Kreator-tól nem kell olyan technikás és komplex játékot elvárni, mint az előttük fellépő death metal bandáktól, Mille Petrozza-ék is egy élvezetes produkcióval szórakoztatták a közönséget. A rámpákat aktívan kihasználó Mille mellett Sami, Christian és Ventor játékára sem lehetett panasz, megbízhatóan reszelték el az örökbecsű thrash metal dalaikat. A másfél órára hízó játékidőben az új lemez öt dala (Civilization Collapse, Death To The World, From Flood Into Fire, Phantom Antichrist, United In Hate) mellett minél több albumot igyekeztek megidézni. Így többek között sor került az olyan jól ismert számokra, mint a Phobia, az Extreme Aggression, a People Of The Lie, a Pleasure To Kill, a Violent Revolution, a Betrayer és a fellépést záró Flag Of Hate, Tormentor duó. Egy jó koncertnek lehettünk részesei, amelyet azonban a fülsértően hangosra vett és kevés gitárt tartalmazó megszólalás némileg beárnyékolt.
  
  Egy igazán színvonalas koncertestnek lehettünk részesei, ahol mindegyik banda kitett magáért. Az én tetszésemet a Morbid Angel fellépése nyerte el a legjobban, de tényleg mind a négy zenekar élvezetes koncerttel szórakoztatta a nagy számban összegyűlt közönséget. Várjuk a következő, hasonlóan igényesen összeállított turnécsomagot.


Kulcsszavak:
  kreator     morbid angel     nile     fueled by fire 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Kreator weboldala

A Morbid Angel weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 kapcsolódó cikkek: 

Kreator, Biohazard, Terror, Sacred Reich, Remorse, A.M.D., Archaic

Teljes a Kreator, Biohazard, Terror, Sacred Reich koncert felhozatala

Kreator, Biohazard és Terror: thrash / hardcore mini feszt augusztusban a Barba Negrában

Lamb Of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation, Vended

Lamb Of God + Kreator + Cattle Decapitation
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

Kreator (GER) - 2012. november 22. PeCsa

Morbid Angel (US) - 2012. november 22. PeCsa

NILE (US) - 2012. november 22. PeCsa
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
     salt    chimaira    alice in chains    offspring    hailee steinfeld    strong deformity    machinae supremacy    pitt    dreamrites    helstar    kisssonic boom    mick jagger    varg    war of ages    john lennon    iced earth    il divo    crest of darkness    koncert    rózsakő    oliver stone    leander    jinjer    doro pesch  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!