hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. november 19. hétfő   04:14
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Concerto Music bemutatja: The „30 Years of Thunder” World Tour - W.A.S.P.: ünnepi turnén tér vissza a 30 éves zenekar
2012. november 27., kedd 19h, Club 202 - Budapest



  1982. szeptember 21., Los Angeles, Troubadour klub: ezen a napon és helyen állt először színpadra a W.A.S.P. zenekar, mely mára a sokk-rock műfaj korszakalkotó képviselőjévé vált. Napra pontosan 30 évvel később indította el az együttes jubileumi turnéját, amely már nem csak egy kis klubot, hanem az egész világot érinti! Budapestre november 27-én érkezik a minden korábbinál látványosabb show-műsort ígérő produkció, a két órás koncertet a Club 202-ben nézhetjük meg.
  
  Pont 30 éve kezdte pályafutását az amerikai W.A.S.P. zenekar, melynek meghatározó frontembere, Blackie Lawless kezdetben még példaképein, így például Alice Cooperen is túltett, ha botránykeltésről volt szó. A bőrdzsekijébe körfűrész lapokat illesztő Blackie korai koncertjein előfordult, hogy nyers húst dobált a közönség közé, vagy kínpadra kötözött lányokkal állt színpadra, de a W.A.S.P. koncertek elmaradhatatlan kellékei közé tartozott például a több száz kilós, acélból készült, meglovagolható csontváz-mikrofonállvány is, melyet ráadásul Blackie nem átallott Elvisnek elnevezni.
  
  Három évtizedes pályafutása alatt a W.A.S.P. zenéje is különböző korszakokat élt meg: az 1989-ben megjelent rockopera, a Crimson Idol már Blackie komolyabb, merengőbb oldalát mutatta be, csakúgy, mint az azt követő Headless Children című lemez. A konceptalbumok mellett azonban mind a mai napig változatlan a W.A.S.P. zenéjének lényege: vérbő, életigenlő rock and roll.
  
  Blackie Lawless évtizedes, kitartó munkával érte el, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb botrányhős rockerévé váljék. Az együttes szédült világát jól jellemzi, hogy mind a mai napig nem tették világossá azt, hogy pontosan minek a rövidítése a négybetűs bandanév – mely minden bizonnyal nem az amerikai uralkodó társadalmi rétegre (white anglo-saxon protestant) utal. Felmerült már a „We Are Sexual Perverts„ (”Perverz állatok vagyunk”), vagy a „We Are Satan´s People„ (”Az ördög cimborái vagyunk”) is, de biztos választ nem lehet adni, hiszen a kérdésre maga Blackie is csak annyit mondott egy interjúban: „We Ain´t Sure, Pal„ (”Haver, mi sem tudjuk ám”).
  
  Ami viszont biztos, hogy a 2006-os első magyarországi fellépésük óta nem először visszatérő zenészek minden idők legnagyobb W.A.S.P. buliját ígérik november 27-ére, ugyanis ez a jubileumi turné lesz a legnagyobb dobás, amit valaha láthattunk tőlük. A két órás műsor összesen három részből áll majd: az elsőben a legelső négy albumról válogatnak majd, a második, 25 perces blokkban a Crimson Idol csendül fel rövidített verzióban, a harmadik részben pedig az összes korábbi sláger kerül terítékre. A show-műsornak minden bizonnyal kivetítők és egyéb látványelemek is a részei lesznek a Club 202-ben, sőt: a hírek szerint Elvis sem marad otthon!
  
  Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft.
  Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a Concerto weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 seventh void    freedom call    joe strummer    george clooney    chuck schuldiner    self deception    slates    veréb    long play 33 1/3    feles máté    paul rudd    kate beckinsale    civet    jet    merzbow     bourne    puf    data animal    purified in blood    cowboys & aliens    a day to remember    both miklós    laár andrás    sebastian bach    music television  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!