hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. november 21. szerda   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Thin Lizzy, Run For Power
2012. november 13., Budapest, PeCsa Music Hall

  A Thin Lizzy egy óriási múlttal rendelkező zenekar, akik eddig még nem léptek fel Magyarországon. A banda fő alakja, Phil Lynott ugyan már több mint 25 éve eltávozott az élők sorából, az ír rock zenekar 1996 óta Phil nélkül is folytatta a koncertezést. 2012-ben pedig elérkezett az alkalom, hogy a magyar rajongók is meg tudják tekinteni a Thin Lizzy-t.
  
  A Petőfi Csarnokban rendezett koncertestet a Run For Power névvel ellátott hazai Gary Moore tribute banda nyitotta. Sajnos már csak a főzenekarra érkeztem a helyszínre, de biztosan minőségi bemelegítéssel szolgált a Run For Power az időben érkezőknek. A Thin Lizzy-re gyülekező idős, késő 30-as átlagéletkorú közönség sajnos nem képviseltette magát túl nagy számban, bár ebben biztosan közrejátszik az, hogy a rajongótábor egy része kifejezetten ellenzi a Phil halála utáni zenekari működést. A mester természetesen nem pótolható, de ettől eltekintve most is minőségi, szórakoztató koncertzenekar a Thin Lizzy, ahogy ezt ezen az estén is bizonyították. A három régi és három új taggal kiálló banda lelkesen, remek hangzással körítve játszotta el a másfél órás best of műsorát. Az idős Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton szintis ugyanolyan élvezettel és érzéssel zenéltek, mint a banda újabb tagjai. Marco Mendoza basszer kifejezetten látványosan pengetett, de a príma szólókat eregető Damon Johnson munkájára sem lehetett panasz a The Almighty frontember Ricky Warwick-al egyetemben. Az ír fenegyerek figurát külsőre is hitelesen hozó Ricky tökéletesen passzol a Thin Lizzy-be, remekül énekelte és vezényelte végig a bulit, egyedül a végén egy alkalommal túlhúzott közönség énekeltetése volt erőltetett. Egy pont megfelelő hosszúságú gitár és dobszólót is kaptunk a programban, melyekben Damon és Brian is remekül teljesített. A kinézetre kissé telt alkatú Balázs Palira emlékeztető Darren szintiszólója sajnos a technika hibája miatt félbe szakadt, valamint a Still In Love With You érzelmes lírájánál a mikrofonja is meghibásodott. Ettől eltekintve becsülettel végezte a munkáját a billentyűk mögött. A számokat is remekül válogatták össze, a legnagyobb Thin Lizzy nóták mind elhangzottak. Minőségi prezentálásban hallgathattuk végig a Jailbreak, Emerald, Waiting For An Alibi, Killer On The Loose, Sha La La, Suicide, Cowboy Song örökbecsű sorait, de a legnagyobb üdvrivalgás természetesen a Whiskey In The Jar-t és a The Boys Are Back In Town-t fogadta. A Róisín Dubh (Black Rose): A Rock Legend-el záruló fellépés egy mindvégig élvezetes koncertélményt adott, amely láthatóan a közönség tetszését is elnyerte. A zenekar a készülő nagylemezét jövőre más néven fogja kiadni, amely szerintem egy kiváló döntés. Így a vérben forgó szemű Phil Lynott hívők sem szólhatnak egy szót sem, a többiek pedig kapnak egy garantálhatóan kiváló minőségű hard rock anyagot.
  
  A Petőfi Csarnokba látogató közönség egy kifejezetten színvonalas fellépést élhetett át a Thin Lizzy előadásában. Ez bizony nem egy poros nosztalgiaprodukció volt, hanem egy lendületes, élvezetes rock koncert. Várjuk a hamarosan új néven érkező albumot!



Kulcsszavak:
  thin lizzy     run for power 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Thin Lizzy weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

Thin Lizzy

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

Thin Lizzy (IRL) - 2012. november 13. PeCsa
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 scott glenn    hordes of chaos    massive aggressive    almanac    twiggy ramirez    fred durst    carcass    bikini    hooligans    mary popkids    symphonica    kinkiez    loch vostok    the new roses    mutiny on the bounty    bohemian betyars    e-force    paradise lost    namtar    slash    anaal nathrakh    maxxwel    vizet az elefántnak    foo fighters    csányi sándor  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!