hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. november 16. péntek   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Jeff Loomis, Monuments, Vildhjarta, Stealing Axion
2012. november 11., Budapest, Dürer Kert

  A novemberi hónap is szolgált egy kellemes koncerttel a modern progresszív metal rajongói számára. A djent hívők a Nevermore-ból kilépett Jeff Loomis szólóbandája előtt a brit Monuments-et, a svéd Vildhjarta-t és az amerikai Stealing Axion-t tekinthették meg.
  
  A 2010-ben alakult Stealing Axion első nagylemeze idén nyáron jelent meg Moments címmel. A komplex, technikás nóták alkotta fajsúlyos albumot élőben is kiválóan prezentálta a kvartett. A testfelépítésre is súlyos társaság precízen, kellő átéléssel zenélt, egyedül a hangzás hiányosságai hátráltatták produkciójukat. A megszólalás a fél órás fellépésük második felére szerencsére jobb lett, így a gitárokból és az énekből is többet elcsípve mindjárt hangulatosabb lett a koncertjük. Ígéretes a csapat muzsikája, de úgy érzem, kell még nekik pár album, hogy kiforrják magukat.
  
  A svéd Vildhjarta már játszott nálunk idén májusban a Veil Of Maya előtt, szintén a Dürer Kert kistermének színpadán. A hattagú brigád a tavaly kiadott Masstaden című debütlemez kiadása óta egyre komolyabb rajongótábort tudhat magáénak, amelyre a kiváló fellépéseik alapján rá is szolgálnak. Ezúttal is kegyetlen súlyos hangzással adagolták a hajukba temetkező muzsikusok az album olyan kiváló nótáit, mint a Dagger, az Eternal Golden Monk, vagy az All These Feelings. Sajnos az eredetileg tervezettnél rövidebb koncertet adtak egy friss hátsérülésnek köszönhetően. A sérülés ellenére derekasan helytálltak, sőt a két frontemberrel zúzó brigád egy új szerzeményt is felvillantott, amely alapján a jövőre érkező kislemez is remek lesz.
  
  A brit Monuments is egy fiatal zenekar, az öttagú banda idén adta ki Gnosis című bemutatkozó albumát. A srácok a határozottan erősre sikerült lemezt élőben is nagy energiával, feszesen vezették elő. A színes társaság teljesen felspannolva, nagy élvezettel játszotta el dalait a közönségnek, különösen az NYHC fanboy-nak kinéző Matt Rose énekes pörgött ezerrel. A nagy zúzásban többször lerepülő baseball sapkáját keresgélő srác a kissé túljátszott előadása ellenére remekül teljesített a frontemberi poszton. Az üvöltős részek mellett bizony a tiszta énektémákat is kellő magabiztossággal hozta. Zenésztársaira sem lehetett panasz és az amúgy remekül pengető Olly Steele gitároson vigyorogni is lehetett nagyokat. A srác olyan nyakmozgással bólogatott a témákra, mint amikor a házityúk kapirgálja a magvakat a baromfiudvaron. Az elején kicsit gyengélkedő hangzás is helyre állt pár dal után, így felhőtlenül lehetett élvezni az olyan elhangzott nótákat, mint az Admit Defeat, a Degenerate, a Doxa, a 97% Static, a Regenerate vagy a Memoirs. Egy élvezetes koncertnek lehettünk tanúi, a Monuments egy nagyon ígéretes ifjú banda.
  
  Jeff Loomis-t a Seattle-i progresszív power/thrash metal-os Nevermore-ból lehet ismerni. A szőke gitáros zseni már egy ideje szólópályába is kezdett, amely a Nevermore-ból való tavalyi kilépését követően került fókuszba. Jeff idén adta ki második szólóalbumát Plains Of Oblivion címmel, melyen markáns stílusában játssza sok vendéggel karöltve a nótákat. A lemezen kellemes hallgatnivaló azonban sajnos élőben kevésbé ragadott magával. A szürke csatlósokból álló háttérzenekar csak asszisztált Jeff technikás virgázásához. Sajnos a koszos, kásás hangzás sem segítette a főként technikai demonstrációkból álló produkciót. Hiányoztak a kerek dalok, amelyek befogadását az sem segítette, hogy pár kivételtől eltekintve csupán instrumentális szerzeményekről beszélhetünk. Persze a néhány vokállal dúsított számnál sem emelkedett jelentősen a színvonal, ugyanis a ritmusgitáros srác hörgős vokálja és a basszer hamiskás énekhangja nem tett hozzá sokat az élvezhetőséghez. A színpadi munka sem volt kiemelkedő, bizony hiányzik egy markáns frontember a bandából. Persze technikailag kifogástalan szólókat kaptunk, de a főként Jeff két szólóalbumára épülő egy órás szett inkább volt unalmas, mint érdekes.
  
  A modern progresszív muzsikák rajongóinak érdemes volt ellátogatnia a Dürer Kertbe ezen a vasárnapi estén. A Vildhjarta és a Monuments kiemelkedő fellépésekkel szórakoztatták a djent rajongókat, bár Jeff Loomis koncertje számomra elég élvezhetetlenre sikeredett.



Kulcsszavak:
  jeff loomis     monuments     vildhjarta     stealing axion 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jeff Loomis weboldala

A Monuments Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Távozott az Arch Enemy-ből Jeff Loomis

Jeff Loomis beszállt az Alcatrazz Graham Bonnet-féle verziójába

Jeff Loomis nem unatkozik

Megjelent a Dreamgrave Monuments című EP-je

Dreamgrave: Itt a első dal az októberben megjelenő első Monuments EP-ről
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Jeff Loomis (USA) - 2012. november 11. Dürer-kert

Monuments (UK) - 2012. november 11. Dürer-kert

Vildhjarta (SWE) - 2012. november 11. Dürer-kert

Stealing Axion (USA) - 2012. november 29. Dürer Kert
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rupert grint    wendigo    tyson    fészer    u2    dreyelands    chief rebel angel    adrian brody     zoolander 2    iphone    deep inside    war-head    gallagher    porcupine tree    péterfy bori & love band    fast five    soulmirror    vulcano    a dilemma    rock in vienna    németh juci    leecher    j. j. abrams    pulzus tehetségkutató    bad religion  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!