hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. november 5. hétfő   12:03
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Between The Buried And Me, Periphery, The Safety Fire
2012. október 23., Budapest, Dürer Kert

  Az idei ősz is számos koncertlehetőséget kínál a modern progresszív metal kedvelőinek. Az egyik ilyen, kiemelt rendezvény az október 23-án megrendezett Between The Buried And Me fellépése volt a Dürer Kert nagytermében. Az epikus, komplex számokat alkotó banda előtt a stílus egyik legnépszerűbb és legismertebb bandája, a Periphery lépett fel, valamint a feltörekvő brit reménység, a The Safety Fire tette teljessé az este zenei felhozatalát.
  
  A 2006-ban Londonban alakult The Safety Fire idén adta ki debütáló albumát Grind The Ocean címmel. Az egész jól sikerült bemutatkozás kíváncsivá tett a zenekar élő teljesítményét illetően, azonban augusztusban a csehországi Brutal Assault fesztiválon adott koncertjükkel sajnos nem sikerült meggyőzniük. Ott az elég gyenge, hamiskás ének és a kedvezőtlen időpont ásta alá teljesítményüket. Ezúttal sokkal pozitívabb benyomást keltettek rövid, alig 25 perces szettjük alatt. Sean McWeeney énekhangja sokkal magabiztosabb volt és a csapat zenéje is jobban egyben volt. Egyedül a hangzás gyengélkedett kissé: a gitárok sajnos elég halkan szólaltak meg a ritmusszekció domináns ereje mögött. A közönség sem melegedett még be kellően, ám ettől függetlenül egy profi fellépést kaptunk, amely alapján érdemes lesz a későbbiekben is nyomon követni a brit srácok munkásságát.
  
  A Periphery a modern progresszív metal, vagy más néven a djent egyik éllovasa. Misha Mansoor-ék ténykedését a 2005-ös megalakulásuk kezdetétől fogva kiemelt figyelem kíséri. Már a 2010-es Periphery című debütalbum szenzációként robbant, amely kiemelkedő minőségét az idei Periphery II: This Time It´s Personal is rendkívül magabiztosan hozta. A felduzzadt nézőtér reakciójából ítélve bizony ők számítottak az érdeklődés szempontjából a főzenekarnak aznap este. A hattagú csapat a kitörő fogadtatást pedig egy energikus, feszes koncerttel hálálta meg. Misha-ék folyamatosan mozgásban voltak és emellett természetes lazasággal, jókedvvel prezentálták a dalaikat. A vidám, felszabadult hangulat nem ment a pontosság kárára, halál precízen szólaltak meg a főleg az idei új albumra épülő szett nótái. A hangszeres szekció mellett Spencer Sotelo énekes is brillírozott, tényleg rengeteget fejlődött a hangja az utóbbi időben. Az alig bő fél órás játékidőben a Ragnarok, a Facepalm Mute, a Have A Blast, a New Snu, a Make Total Destroy, a Buttersnips és a záró Icarus Lives! hangzottak el. A rövid koncertre a magyarázat a beugró dobos volt. Matt Halpern vállsérülése miatt kellett helyettesítőt találni, a Chimp Spanner-ből beugró Boris Le Gal pedig kiválóan oldotta meg a feladatát. A kiváló hangzással megtámogatott koncert minden ízében remek volt, remélem legközelebb már főzenekarként, teljes programmal láthatom a Periphery-t.
  
  A Between The Buried And Me nagyon rétegzett, komplex progresszív metal muzsikát játszik. A 2000-ben alakult banda idén már a hatodik stúdióalbumát adta ki The Parallax II: Future Sequence címmel és az elődeihez hasonlóan ez a lemez is elmélyült tanulmányozást, rengeteg hallgatást igényel. A nehezen befogadható zene mivolta szellősebbé váló nézőteret és a végig bent maradók részéről elmélyült koncentrációt vont maga után. Tényleg nehéz volt követni a többnyire 10 perc körüli játékidejű rétegzett nótákat, de az előadás profizmusára megkérdőjelezhetetlen volt. Lenyűgöző volt figyelni Paul gitáros, Blake dobos és Tommy Rogers szintis/énekes teljesítményét, a zenélés magasiskoláját mutatták be. A hangzásra és a számok összeválogatására sem lehetett panasz. A hét saját nóta (White Walls, Astral Body, Sun Of Nothing, Disease, Injury, Madness, Telos, Fossil Genera – A Feed From Cloud Mountain és a záró Mordecai) mellett az egyedüli lazább pillanatokat eredményező Queen feldolgozás (Bohemian Rhapsody) hangzott még el. Mivel nem kellő mélységben ismerem a zenekar munkásságát, bizony nekem is túl sűrű volt ez a 75 perces zenefolyam és több alkalommal megtört a figyelmem a tömény szerzemények hallgatása közben. Ez azonban nem a zenekart minősíti, akik egy kiváló, profi előadással szolgáltak a rajongók számára.
  
  Egy újabb színvonalas koncertestnek lehettek részesei a nézők, ahol mindhárom banda minőségi produkciót adott. Számomra a Periphery adta a legszórakoztatóbb koncertet, de a Between The Buried And Me és a The Safety Fire is kitett magáért. A legközelebbi kihagyhatatlan esemény a november 11-én esedékes Jeff Loomis koncert lesz, ahol még a Monuments, a Vildhjarta és a Stealing Axion fog fellépni.



Kulcsszavak:
  between the buried and me     periphery     the safety fire 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Between The Buried And Me weboldala

A Periphery Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Szombaton kezdődik a Periphery európai turnéja

A Periphery négy év után ismét Európában turnézik

Újabb elismeréseket zsebelt be a Periphery legújabb albuma, a Periphery V: Djent is Not a Genre

Két nap múlva a Dürerben is fellép a Between The Buried And Me

A Periphery hatodik albuma március 10-én érkezik
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Periphery (USA) - 2012. február 17. Papp László Budapest Sportaréna
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 black-out    royal thunder    Üllői Úti fuck    rév zenekar    polod    jennifer aniston    sonata arctica    tius norma    a hobbit    salma hayek    kesh    fezen    könnyedén    joe satriani    dance or die    barbears    el camino    natasha shneider    kispál    human error    megahertz    tommy emmanuel    agnostic front    temple balls    diane kruger  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!