hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. szeptember 24. hétfő   09:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Carla Bozulich & Evangelista (USA), Marci Einedi & Pándi Balázs Duó (USA/H)
2012. szeptember 26., szerda 20h, A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

  Jegyár: 2200 Ft, elővételben: 1700 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  Avantgárd rockszínház és szabad improvizációs dzsessz – ez lesz a fókusza a szeptember egyik legizgalmasabb koncertjének az A38 Hajón. A Los Angelesben élő énekesnő, Carla Bozulich koncertje egyfajta zenés performansz lesz, aminek hatását csak erősíti az előzenekar: a magyar dobos, Pándi Balázs és az amerikai szaxofonos, Marco Eneidi duójának eseményszámba menő fellépése.
  
  A38 Hajó – Jegyvásárlás
  
  Az eredetileg New York-i születésű Carla Bozulich az amerikai nyugati part posztrock-kísérleti színterének egyik leginkább elismert és leginkább invenciózus énekes-dalszerzője. New York hatása a mai napig érezhető az elsősorban Los Angelesben tevékenykedő művésznőn: erős avantgárd befolyás, összművészeti megközelítés, színházi megoldások, performance és multimédia – Bozulich minden fellépése a lehető legszélesebbre tágítja a hagyományos rock kereteit. A kilencvenes években Geraldine Fibbers nevű zenekarát vezette, később zenét szerzett például Genet Cselédek-jéhez, de létrehozott multimédiás műalkotásokat is a Los Angeles-i Getty Műzeum számára.
  
  Carla Bozulich 2005-ben találkozott néhány montreali zenésszel, akikkel felvette harmadik szólólemezét. Az album címe Evangelista volt, és az Államok egyik legjelentősebb avantgárd kiadójánál, a Constellationnél megjelent lemez akkora siker lett, hogy Carla és a zenészek úgy döntöttek: együtt folytatják tovább. A lemez címe a zenekar neve lett. Később a zenészek kicserélődtek, jelenleg az Evangelista trióként, időnként (mint például az A38-as koncertjein is) kvartettként működik, de az eredetileg alkalmi zenei projekt mára már „rendes” zenekarrá vált, próbákkal, turnékkal, rendszeresen megjelenő sorlemezekkel, de mindenekelőtt: erőteljes és egyedülálló szellemiséggel.
  
  A koncertek inkább performance-ek és spoken wordbe ágyazott, erősen dramatizált „avantgárd musicalek”. Egyszerre idézik meg a New York-i art-rock aranykorát, mindenekelőtt Patti Smith zabolátlan és kíméletlenül őszinte rock and rollját, és a kortárs poszt-rock hagyományos dalstruktúrákat szétbomlasztó, radikális kísérleteit. Egy Evangelista koncert minden, csak nem „hagyományos”: csupa meglepetés, csupa váratlanság, mélység. Valóságos zenei vákuum, ami azonnal magába szippant, a mélyén pedig ott vár Carla Bozulich megfoghatatlanul sokoldalú egyénisége.
  
  A zenekar tagjai
  Carla Bozulich: ének, gitár
  Tara Barnes: basszusgitár
  Dominic Cramp: billentyűsök, programozás, dob
  John Eichenseer: brácsa, billentyűsök
  
  Lemezek
  Red-Headed Stranger, 2003
  I´m Gonna Stop Killing, 2004
  Evangelista, 2005
  Hello, Voyager, 2008
  Prince of Truth, 2009
  In Animal Tongue, 2011
  
  Az előzenekar egy speciális, különleges együttműködés, a death metaltól az avantgárd dzsesszen át a legelborultabb zajzenékig mindenfelé otthonosan mozgó magyar dobos-DJ-promóter, Pándi Balázs, illetve az olasz származású amerikai szaxofonos, Marco Einedi duója. Pándi már sokadszorra lép fel az A38 Hajón a legkülönbözőbb formációkban (legutóbb például Merzbow-val közösen szakította ki a közönség dobhártyáját). Marco Eneidi zeneszerző-szaxofonista az oregoni Portlandben született és San Franciscóban szívta magába a zenét már egészen kicsi korától. A szaxofon mellett gitározni és klarinétozni is tanult, majd New York-ba költözött, ahol kiváló dzsessz-zenekarokban játszott. Saját kiadója, a Botticelli Records pedig a keleti part legjelentősebb avantgárd muzsikusainak lemezeit jelenteti meg. A kilencvenes évek közepén aztán visszatért Kaliforniába, ahol megalapította a Creative Music Orchestrát, majd az American Jungle Orchestrát. A kétezres évek elején pedig egyre jobban belemélyedt az európai dzsesszbe, sokáig élt Ausztriában, és rengeteg szabad improvizatív formációban zenélt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vallenfyre    core leoni    the jet-sons    pancser police    the world alive    forever still    we butter the bread with butter    devildriver    owl city    madball    magyar atom    starset    chronosphere    the gaslight anthem    keresztesi botond    parajelenségek 3    placebo    judie jay    guilhem desq    teen years afters    utódok    petijegy    kevin bacon    satyricon    novarock 2012  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!