hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. szeptember 12. szerda   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Marduk, Immolation, Noctem, Heaving Earth, Forsaken World
2012. szeptember 3., Budapest, Kék Yuk

  Az őszi koncertszezon egyik kiemelkedő nyitó rendezvénye a Kék Yuk szűkös pincehelyiségében megrendezett Marduk, Immolation koncert volt. Mindkét banda stílusának jól ismert, megbízhatóan alkotó brigádja, így a csalódás előre ki volt zárva. A két nagy öreg mellett három előbanda szórakoztatta még a megjelenteket, ezáltal szélesítve az este zenei repertoárját.
  
  A korai kezdés miatt sajnos az első két zenekarról lekéstem, pedig szívesen belehallgattam volna a francia Forsaken World és még inkább a cseh Heaving Earth produkciójába. A spanyol Noctem gárdáját azonban már elcsíptem, bár nem volt benne sok köszönet. A 2001-ben alakult valenciai kvintett egyéniség nélküli, klisés black/death metalt játszik, nagyobb hangsúllyal a black metalon. A sovány zenei produkciót a külsőségekkel próbálták kompenzálni, azonban a pandamaci arcfestés és a hasonló kellékek csak tovább rontottak az amúgy korrektül megszólaló koncert értékén. A Beleth művésznévre hallgató énekes által produkált művér ivás és fröcskölés pedig szó szerint vérlázító volt, ugyanis a pólóm látta kárát. Bár még máig sem tudtam megfejteni, hogy hátul állva hogyan érhetett el hozzám a vérpermet.
  
  A New York-i Immolation a deth metal egyik legmegbízhatóbb bandája, lemezen és élőben egyaránt kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújt a jövőre már 25 éve zenélő brigád. Alig pár hete a Brutal Assault-on láttam őket és most is kiváló formában voltak. Ross Dolan bőgős/énekes szuggesztíven vezényelte le a majd egy órás koncertet a pokoli hőségben izzó Kék Yuk zsúfolt termében. A szett a Close To A World Below epikus címadójával kezdődött és olyan jól ismert, régi nóták hangzottak még el, mint a Father, You´re Not A Father, az Into Everlasting Fire, a Dawn Of Possession, az Under The Supreme, a Swarm Of Terror és az Unholy Cult. Persze a legutóbbi, 2010-ben kiadott album és a 2011-es kislemez sem maradhatott ki: a Majesty And Decay-ről a címadó mellett az A Glorious Epoch-ot idézték meg, a Providence kislemezről pedig a What They Bring-et játszották el. Ross mellett a szintén kezdetek óta itt zenélő kopasz Robert Vigna gitárost volt élvezet figyelni. Ez a körszakállas figura eszméletlen látványosan facsarja ki a hangszeréből a komor, fájdalmasan síró témákat. Mellettük a baseball sapkás Steve Shalaty dobos és Bill Taylor gitáros is kitettek magukért, nagyon egyben volt az egész produkció. A hangzás meglepően jó volt a Kék Yuk szokásos minőségéhez képest és a nagy meleg ellenére a hangulattal sem volt gond. Újfent egy kiváló fellépést adott az Immolation, szeretettel várjuk a hamarosan érkező új nagylemezt.
  
  A svéd Marduk a black metal egyik makacsul kitartó zenekara, Morgan Hakansson megalkuvást nem ismerően halad a jó 20 éve megkezdett szellemiségben. Albumaik színvonala egységes, megbízható, de ezzel együtt kiemelkedő teljesítményre ritkán képesek. A szélsőségesen keresztény ellenes brigád nemrég jelentette meg tizenkettedik albumát Serpent Sermon címmel, ez adta az apropóját a legújabb turnénak. A hosszas átszereléssel vacakoló banda ezúttal sem okozott meglepetést a színpadon, ugyanazt a megbízható színvonalon prezentált fekete svéd acélt kaptuk tőlük, amit az eddigi koncertjeiken. A hangzás sajnos nem volt legjobb, de még éppen elviselhető minőségben dörrentek meg a jól ismert (Baptism By Fire, Panzer Division Marduk, Wolves, On Darkened Wings, Within The Abyss, Slay The Nazarene, The Black Tormentor Of Satan, With Satan And Victorious Weapons) és az újabb keletű (The Levelling Dust, Serpent Sermon, Souls For Belial, Temple Of Decay) Marduk szerzemények. Morganék hozták a kötelezőt a zenészi teljesítményt tekintve és a közönség hangulatára sem lehetett panasz, de nekem egy idő után már unalmas volt a produkció.
  
  Egy trópusi hőségben izzó, kellemes extrém metal esten szórakozhattunk szeptember első hétfőjén. A babérokat kétség kívül az Immolation aratta le, de a Marduk is egy minőségi koncertet adott. A Kék Yuk pedig október 5-én egy újabb nagy rendezvénynek fog otthont adni, amely keretében a norvég Mayhem varázsolja majd a színpadra sötét, gonosz muzsikáját.
  



Kulcsszavak:
  marduk     immolation     noctem     heaving earth     forsaken world 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Marduk weboldala

Az Immolation weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Kék Yuk (Blue Hell) - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Bemutatkozik Lars Broddesson (ex-Marduk) új bandája, a Hild

Közeledik a tizennegyedik Immolation album

Újabb nevek a Rockmaratonon: Insomnium, Dying Fetus, Marduk

A Marduk új lemezzel érkezik hozzánk

Szeptemberben jön az Immolation a Melechesh társaságában
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kissi´ dynamite    texas in july    joe satriani    apey and the pea    hol van ilyenkor a rendőrség?    demonical    soundgarden    deák bárdos    mc verse    satyricon    nuclear blast    irepress    21 jump street     volt 2012    maximo park    those whom the gods detest    the rev    libido wins    obituary    velvet revorver    pszichoszingli    frontside    shell beach    autopsy    táncoló talpak  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!