hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. augusztus 28. kedd   04:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
MigroWave Fesztivál
2012. szeptember 12-14. A38 Hajó Koncertterem - Petőfi híd budai hídfő

  Magyar zenészek és Európán kívüli bevándorló muzsikusok adnak egymásnak randevút az A38 Hajó háromnapos, díjtalanul látogatható fesztiválján. Fantasztikus hangulatúnak ígérkező koncertek, izgalmas kiállítás és nagyszabású gasztronómiai kalandok bizonyítják, hogy a különböző, egymástól látszólag távol eső kultúrák találkozásából mennyi inspiráció és nagyszerű művészi produkció származhat. Zene, kiállítás, gasztronómia, három napon át az A38 Hajón: ez a MigroWave Fesztivál és a hozzá csatlakozó, tíznapos VilágBüfé fotókiállítás. Bár a rendezvények ingyenesek, a nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk az előzetes helyfoglalást az A38 Hajó honlapján!
  
  MigroWave Fesztivál, 1. nap
  PECA Zenekar, Chalaban (H/MOR)
  2012. szeptember 12., szerda 20h
  Díjtalan!
  
  Helyfoglalás
  
  A PECA szigetén afrikai, latin és balkáni ritmusok mellett bambusz- és PVC-fuvolák, valamint népdalosan egyszerű, felhőtlen dalszövegek dícsérik a pecázós élet örömeit. A zenekar legújabb lemeze Kiráz a hideg címmel 2011 végén jelent meg. A cseppet sem szürke pecás hétköznapokról, horgász-fortélyokról, női szívek ostromáról és háztartási gépszerelésről szóló táncolós-pörgős dalok olyan egzotikus hangszereken szólalnak meg, mint az afrikai talking drum, a karibi timbales, a dél-amerikai maracas vagy a ghánai kpanlogo.
  
  Felállás:
  Gábos Barna: ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum
  Said Tichiti: ének, guembri, oud és ütőhangszerek
  Szász Márk: ének, sekere, ahatse, güiro
  Vidák Róbert: gitár
  Vajdovich Árpád: basszusgitár
  Kovács Norbert: dob
  Takács Márton: konga, timbales, cabasa, maracas
  Fehér Károly: cajun, dzsembe, derbuka, kpanlogo, talking drum
  
  A marokkói zenét játszó Chalaban zenekar Magyarországon alakult, Said Tichiti vezetésével. Jelenleg az egyetlen olyan hazai együttes, amely autentikus arab zenét játszik. Muzsikáját a tradicionális marokkói zenei formák inspirálják, de felfedezhetők más kultúrák modern és népzenéinek nyomai. A Chalaban megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetett a különböző stílusok, hangszerek és zenei tudás befogadására.
  
  A zenekar tagjai:
  Said Tichti: ének, ütősök
  Khalid Moutahir: ütősök, ének
  Kovács Bálint: gitár
  Hmida La Fontain: ének, ütőhangszerek, mandolin
  Torják Dávid: basszusgitár
  Vázsonyi János: szaxofon
  Pusztai Gábor: dob, ütőhangszerek
  
  MigroWave Fesztivál, 2. nap
  Irie Maffia Soundsystem feat. MC Kemon (H/GRE)
  Tumba y Quema (COL/H)
  2012. szeptember 13., csütörtök 20h
  Díjtalan!
  
  A38 – Helyfoglalás
  helyfoglalás
  
  A DJ-k és MC-k közreműködésével fellépő, egész estés (akár 5-6 órás) bulikat celebráló Irie Maffia Soundsystem már 2004 óta létezik, gyakorlatilag ebből nőtte ki magát az ország jelenlegi egyik legjobb koncertegyüttese, az Irie Maffia. Eredetileg Dermot, Jumo Daddy, MC Kemon és MC Columbo alkották a csapatot, a két producer-dj kerített aztán maga köré hétpróbás zenészeket, hogy az azóta már hallatlan sikeres élő zenekar is létrejöhessen.
  
  A mostani felállásban az Irie Maffia Soundsystem tagja Dermot és Jumo Daddy mint DJ, állandó MC-tettestársuk, Columbo, valamint ahogy ideje engedi, Sena és Busa is fellép a csapattal. Ezeken a bulikon a közönség főként a 70-80-90-es évek rubadub és régi dancehall zenéire táncolhat, de emellett persze ott sorakoznak a lemeztáskákban a modern reggae és dancehall számok is. A zenei alapokra szövegelnek az mck, szólnak persze eredeti Irie Maffia számok is, közben pedig mindenféle hangulatjavító és információközlő kommenteket is hallhatunk az énekesektől.
  
  Tüzes afro-kolumbiai zene és ritmusok, a rock, a reggae, a hip-hop és az afrobeat lüktetésével. A Tumba y Quema egyéni hangját a Kolumbiában és a karibi térségben élő afrikai diaszpóra különböző zenei stílusai és ritmusvilága határozzák meg, de a rock, a hip-hop, a reggae, az afro-beat és a jazz elemei is belekerülnek az elegybe. David Dely a 2004 óta rendszeresen koncertező Tumba y Quema alapítójaként ismert; a zenekar jellegzetes ismertetőjegyei a modern afro-latin-kolumbiai ritmusok, és az embert azonnal felfrissítő latin tempó.
  
  Felállás:
  Claudia Andrade: ének
  Dávid Dely: ütőhangszerek, fuvola, gitár
  Shango Dely: kongák
  Alegre: dob
  Takács Márton: dob, ütőhangszerek
  Aldo Acevedo: basszusgitár
  Kovács Norbert: dob
  Kovács Balint: gitár
  
  MigroWave Fesztivál, 3. nap
  Másfél feat. Gaja Arutjunján (H/AR)
  Wattican Punk Ballet (RU/AR)
  Alba Hyseni Projekt (H/AL)
  2012. szeptember 14., péntek 20h
  Díjtalan!
  
  Helyfoglalás
  
  A Másfélt igazán nem kell bemutatni: Magyarország egyik legnépszerűbb és legstabilabb zenekaráról van szó. Instrumentális muzsikájára a kortárs repetitív zene éppúgy hatott, mint a drum and bass vagy a funky. És emellett táncos groove-ok, metálos zúzások, pszichedélia és rockzene, sodró lendület és átható intenzitás – a Másfél minden egyes koncertje alapvető élmény. A több számban is közreműködő Gaja Arutjunján, Moszkvában élő örmény származású énekesnő. Bátyjával 1999-ben alakította Deti Picasso nevű zenekarát, amely az oroszországi underground rock egyik legígéretesebb együttese. Hol finom, hol brutális, de mindenképp hangsúlyos gitárok, hegedűk, fúvósok, pszichedélikus hangulatok, népzenei alapok jellemzik a Deti Picasso muzsikáját, de mindez szinte csak aláfestés Gaja elképesztően hajlékony és expresszív hangjához. Hol kislányosan incselkedő, hol operai módon szentimentális, hol oroszul, hol angolul, hol örményül énekel, lenyűgözően széles tartományt átfogva. Gaja a kortárs orosz könnyűzene egyik legsokoldalúbb egyénisége, nem véletlen, hogy testvérével önálló projektként létrehozta a köncerten szintén fellépő Wattican Punk Ballet nevű duót is.
  
  A zenekar felállása:
  Gaja Arutjunján: ének
  Lukács Levente: szaxofon
  Ujj Zoltán: dob
  Sabák Péter: basszusgitár
  Karen Arutjunján: gitár
  
  A Deti Picasso tagok új zenekara, a Wattican Punk Ballet nevű lehengerlő örmény geg-tánc-punk duó székhelye egyrészt Moszkva és Jereván, másrészt Budapest. Tagságát két testvér alkotja, Karen, a férfi, és Gaja, a nő, vagyis az a két Arutjunján testvér, akik felénk leginkább a legendás örmény pszichedelikus zenekar, a Deti Picasso két oszlopaként vált ismertté. Zenéjükben megannyi különös elem keveredik izgalmas és lenyűgöző egységgé: találunk benne pszichedelikus rockot, táncos punkot, eltorzított és kiforgatott pop hatásokat, valamint színpadi megjelenésükben szinte színházi megoldásokat, húzásokat. Gaya és Karen a duó-formációra szabott zeneszerzési, előadási és kreativitási határait feszegetik. A zenekar bátran és ezer színben vegyíti a nyers erőt, a funky diszkó ritmusokat és a kaukázusi zenei hatásokat egy elképesztő energiájú koncertélménnyé. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöredékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb show-t valósítsanak meg.
  
  Tagok:
  Gaja Arutjunján: ének, gitár, dob, billentyűs hangszerek
  Karen Arutjunlán: gitár, dob, elektronikus hangminták
  
  Az Alba Hyseni Projekt révén hazai zene paletta egy újabb izgalmas jelentkezővel gazdagodott, még akkor is, ha igazából egy albán származású, hét nyelven beszélő hölgyről van szó, aki másfél évtizede él hazánkban. Természetesen nem kezdőről van szó, hiszen Alba Hyseni több zenei produkcióban is részt vett már korábban, többek között az Absolute nevű zenekarban is énekelt, és emellett otthonosan mozog mind a dzsesszben, mind a különböző elektronikus műfajokban, de még a metál sem áll távol tőle (jellegzetes hangja a Sear Bliss új lemezén is hallható). Az énekével Diamanda Galastól Marianne Faithfullon és Laurie Andersonon át a Molokóban elhíresült Roisín Murphyig sok erős akaratú nőt megidéző Alba az A38 meghirdetett koncertjén első szólólemezét, az Inner Missiont mutatja be akusztikus verzióban, melyen sokféle motívum váltja, illetve egészíti ki egymást: van rajta blues, dzsessz, rock, elektronika, és még rengeteg minden más. Az INNER - MISSION albumon olyan nevek működtek közre, mint Sena, Bérczesi Róbert, Grencsó István, Hock Ernő stb. – nem csoda, hogy ők is meglehetősen különböző zenei közegekből érkeztek.
  
  Felállás:
  Alba Hyseni: ének
  Monori Gabriella: ének
  Soós Tamás: szaxofon
  Déri Zoltán: basszusgitár
  Gergácz Gábor: gitár
  Rozmán Zoltán: dob
  
  Kiállítás:
  A Világbüfé fesztiválhoz csatlakozott tíz budapesti etnikai konyháról nyílik fotókiállítás 2012. szeptember 5-én az A38 Hajón. Az A38 Kiállítótermében szeptember 16-ig megtekinthető tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a Magyarországon letelepedett étterem vezetők élettörténetével is. A kiállítás középpontjába a terített asztal, mint antropológiai megfigyelés került.
  
  Mi kerül az asztalra? Mit eszünk? Mivel eszünk? Miből eszünk? Mivel tálalunk? Mit iszunk? Hogyan díszítünk? Mivel terítünk? Ezekre és ezekhez hasonló́ kérdésekre kapunk választ, ha alaposan végignézünk egy gazdagon terített asztalon. Nemzetek kultúrájának sokszínűsége a gasztronómiában egyaránt megjelenik az alapanyagokban, a receptekben, az eszközökben, az étkezési szokásokban és a tálalásban. A Budapest sokszínűségét is hűen ábrázoló kiállítás egyetlenegy képben került megjelenítésre.
  
  A kiállításon bemutatják a szervezők a fesztivál alkalmából megjelent az „Etnikai Konyhák Budapesten” című könyvet is, amely a kiállítás fotóanyagát egészíti ki a bevándorlókkal készült riportokkal, etnik ai konyhák sajátosságaival és receptekkel.
  
  Fotográfusok
  A Lumen Fotóművészeti Alapítványt 2002-ben egy csoport pályakezdő művész hozta létre azzal a céllal, hogy a fényképet alkalmazó képzőművészet kísérletező, nemzetközi platformját teremtse meg Magyarországon. A dokumentáció elkészítésében résztvevő művészek: Erdei Krisztina, László Gergely, Puklus Péter. Rákossy Péter
  
  Írók, szerkesztő
  Máté Dániel „etnikai gasztroblogger”, a magyar konyha egy sajátos szegmensét, a hentesnél evést tanulmányozza, de nagy tisztelője a délszláv húskészítési hagyományoknak is. A Facebookon indított csoportja, a Hentesnél Evők Baráti Köre 2400 tagot számlál.
  
  Szenes Gábor eredendően a száraz értékpapírpiac szakírója volt, mára mindent megszeretett, ami tartalom: szerzője és kiadója a legnagyobb magyar vállalkozásfejlesztési könyvprogramnak, írt úti beszámolókat, gasztro-kritikákat is. Bár alapvetően a közép-európai konyha híve, befogadó típus: szívesen megkóstol mindent, amit csak lehet.
  
  A VilágBüfé Fesztiválról
  A 2012. június 21-én került megrendezésre a VilágBüfé fesztivál Budapesten. A fesztivál alkalmával több, mint 30 etnikai büfé, kifőzde, étterem kínált a saját konyha mellett változatos programokat is a fesztiválon résztvevő közel ezer budapestinek. A VilágBüfé fesztivál azt mutatta be, hogy hogyan teszik színesebbé, gazdagabbá egy város – Budapest – mindennapjait a velünk élő, az Európai Unió határain túlról érkezett bevándorlók.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2020. szeptember 23.
Tony MacAlpine
2020. október 18.
Axel Rudi Pell: jubileumi lemez, 2020-ban koncert
2020. október 19.
Helloween United - 2020-ban a Sportarenaban (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ismét együtt a hazai rock szupergroupja! – Először lép fel a Müpában a Tátrai Tibor vezette Magyar Atom
Emlékirataiból mesél történeteket Karácsony James az LGT-ről
Duel új lemezzel debütál az ILF rendezvényén
Alpárfeszt 2020
Szerdán startol a Fekete Zaj Fesztivál
The Dead Daises Glenn Hughes-zal, 2021. Barba Negra
2021-es beköltözőnapot kapnak Lovasival, Kispállal, Beck Zolival es Bérczesi Robival, akik nem kérik vissza a Fishinges bérletük árát
Fleshgod Apocalypse, Ex Deo 2021
Idiot Prayer – online koncerttel jelentkezik Nick Cave
 kiemelt 
The Dead Daises Glenn Hughes-zal, 2021. Barba Negra
  
Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér

Fleshgod Apocalypse, Ex Deo 2021
Deep Purple klasszikusokkal, Ian Paice Budapesten
Jethro Tull – The Prog Years 21
Pineapple Thief az A38-on
 friss hozzászólások 

Elkészült a MegaHertz első albuma (1)
Exopop: A szakadék mélyén (1)
Végighallgatható a Lemurian Folk Songs új lemeze (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 contour    georgie henley    phillip noyce    stimmgewalt    daath    brian de palma    protest the hero    whispered    cherokee    what we all come to need    josh homme    animations    james hetfield    first memories    the amazing spider-man    nulladik változat    forbidden    mustasch    joystix    destruction    air    the get up kids    flowers of whores    kick/ass    ordog  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2020 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!