hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. július 27. péntek   05:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Al Di Meola magyar dobossal érkezik Székesfehérvárra a FEZEN nulladik napján


  A FEZEN nulladik napján Al Di Meola, a több alkalommal a világ legjobb jazzgitárosának megválasztott zenész szórakoztatja a székesfehérvári közönséget. Augusztus 1-jén Di Meola magyar származású dobosa mellet olyan hazai zenészek is színpadra lépnek, mint a Vörös Janka Group, a Harcsa Veronika Quartet & Gyémánt Bálint, a Budapest Bár, valamint Ferenci György és a Rackajam. A fesztiválnyitó exkluzív koncertekre a 3+1 napos bérlet kiegészítéseként vagy akár csak a fesztkultúr programsorozatra elővételben július 31-ig lehet kedvezményes jegyeket váltani.
  
  A fúziós jazz pionírja, a többször a világ legjobb jazzgitárosának megválasztott zenész és zeneszerző, Al Di Meola koncertje nyitja az idei FEZEN-t. Az elképesztően gyors gitárjátékáról (is) híres virtuóz eddigi karrierje során olyan nevekkel zenélt együtt, mint Phil Collins, Carlos Santana, Stivie Wonder és Jimmy Page. Székesfehérváron magyar dobosa, Kaszás Péter adja az ütemet az amerikai zenésznek. A tavalyi, Pursuit of Radical Rhapsody albumát, amit augusztusban a Székesfehérvárra gyűlőknek is bemutat, szintén Kaszás Péterrel közösen rögzített, több dalban egy magyar vonósnégyes is közreműködött, a felvételek egy részét pedig Magyarországon rögzítették. Habár a művész visszatérő vendégnek számít Magyarországon, Székesfehérváron eddig még sosem adott koncertet, FEZENes fellépése pedig fesztiválközegben különleges zenei csemegének számít, ami minden értő zenerajongó számára kortól és nemtől függetlenül kötelező.
  
  Al Di Meola magyar zenészek gyűrűjében
  Al Di Meola este fél nyolckor kezdődő koncertjéhez a legkiválóbb magyar zenészek teremetik meg a hangulatot. A Vörös Janka Group az amerikai gitárvirtuózhoz hasonlóan első alkalommal mutatkozik be a FEZEN közönségének. A zenekar a kihagyhatatlan közönségkedvenc dalok mellett igazi meglepetésekkel is készül, ezúttal új feldolgozásokat is hallhatnak a fesztiválozók. A Harcsa Veronika Quartet szintén első alkalommal szerepel a FEZEN programjában. Az énekesnő jelenleg több formációban is dolgozik együtt az egyre népszerűbb gitárossal, Gyémánt Bálinttal, aki ezen az estén is a vendége lesz. A közönség ízelítőt kaphat a kettejük most készülő duóalbumából, de a quartet már kiadott dalai is megszólalnak.
  Al Di Meola koncertje után este fél tíztől a Budapest Bár csap a húrok közé. A zenekar a múlt század kávéházainak füstösen ölelő légkörét hozza el és semmi mással össze nem hasonlítható hangulatot varázsol a FEZEN-re. A Budapest Bár a FEZEN-en zárja a nyarat, majd szeptember elsejétől ötéves jubileumi koncert- és eseménysorozat veszi kezdetét. A magyar könnyű zenei élet üde színfoltja, Ferenci György és a Rackajam zárja az fehérvári estét. A zenekar, amely az utóbbi időben az angol nyelvű szövegek helyett, magyar verseket választott dalai szövegéül, a blues, a soul, a rock és a népzene rajongóit fúziós zenéjével vonzza magához. Közvetlenül a FEZEN előtt jelenik meg Ferenci Györgyék új albuma, melyen Gérecz Attila verseit zenésítik meg, így a székesfehérvári fesztiválon már az új album dalai is felcsendülnek.
  
  A nulladik napi exklúzív programokra július 31-ig 5990 Ft-os kedvezményes áron válthatók jegyek. További információk a FEZEN weblapján, a www.fezen.hu oldalon találhatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ripper    jazzékiel    run for power    brad pitt    barabás lőrinc    death    a pale horse named death    30y    refused    alex somers    trafó    johnny cash    gifts from enola    black label society    sevenfield    kalála    bloodbath    vengince    human error    whispered    john cale    manticora    machine head    counterparts    b.b. king  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!