hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. július 23. hétfő   13:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
D.R.I., Bandanas, Cruel Hand, Jack
2012. július 16., Budapest, A38

  A crossover muzsika egyik nagy öregje, a D.R.I. is tiszteletét tette kis hazánkban július közepén. A thrash/HC/punk legenda az A38 hajó bendőjében adott egy erőteljes bulit, előttük pedig a hardcore punk muzsikában utazó Cruel Hand valamint a hazai Bandanas és a Jack szórakoztatta a megjelent közönséget ezen a hűvös nyári estén.
  
  A hardcore/grind zenét játszó Jack produkciójáról sajnos lekéstem, így a portlandi Cruel Hand nyitotta számomra az estét. A 2006-ban alakult kvintett eddig három albumot adott ki, a legutóbbi Lock & Key című lemezük 2010-ben látott napvilágot. A srácok energikusan robbantak be a színpadra és feszesen is tolták hardcore punk muzsikájukat. Sajnos ennek ellenére a közönség nem volt vevő rájuk, a színpad és a csendben figyelő nézők közötti távolság fizikálisan is nagy volt. Chris Linkovich hiába próbálta közelebb csábítani a megjelenteket, a fellépés végéig megmaradt a távolságtartás. Ettől függetlenül a banda profin elnyomta a fél órás programját és bár nincsenek náluk nagy megfejtések, egy határozottan élvezetes koncertet adtak. Húzós riffek, jól összerakott számok hangzottak el erőteljes megszólalással körítve, így nem tudom miért nem tudott tüzesebb hangulat kialakulni a teremben.
  
  A hazai Bandanas-on már nagyobb volt az aktivitás a nézőtéren, de számomra zeneileg volt értékelhetetlen a produkció. Hiába alkotják kultikus státuszban leledző hazai underground arcok a bandát, egy csapnivaló zajhalmaz tört elő a hangfalakból. A gyenge hangzás is okolható az élvezhetetlen buliért, valamint a folyton prosztó módon káromkodó, totál unszimpatikus Papp Gyuri énekes is irritáló volt. Az utolsó nótánál a közönség egy része is a színpadra került, hogy együtt zúzzon a bandával. Szerencsére nem húzták túl a játékidőt, gyorsan befejezték agysejt romboló programjukat.
  
  A D.R.I. (azaz Dirty Rotten Imbeciles) a crossover thrash metal meghatározó zenekara. Az 1982 óta létező banda hét stúdiólemezt jelentetett meg, igaz a legutolsó Full Speed Ahead még 1995-ben látott napvilágot. Azóta csak időközönként bukkannak fel pár intenzív turnéval. Az alapító tagok közül a gitáros Spike Cassidy és az énekes Kurt Brecht maradtak, a dobos Rob Rampy és a basszer Harald Oimoen már későbbi igazolások. A banda kultikus státusza miatt egy őrült, fergeteges, színpadmászós bulira számítottam, azonban a crossover öregjei úgy látszik nem annyira ismertek nálunk. A koncert elején különösen fagyos volt a hangulat és csak a vége felé kezdett oldódni. A zenekar is indiszponáltan állt ki a színpadra és elég unottan tolta az elején az amúgy erősen bólogatásra ingerlő bika témákat. Egyedüli kivétel a bongyor hajú Harald basszusgitáros volt, aki végig nagyon lelkesen, teljes beleéléssel játszott a hangszerén és kommunikált a számok között a közönséggel. (Mondjuk a nem létező reakciók arról tanúskodtak, hogy az angol nyelv megértésével komoly kihívásai vannak a megjelentek nagy részének.) Persze a többi zenész játékában sem volt hiba: Spike kimérten pengette a HC/thrash riffeket, Kurt meggyőzően tolta az énektémákat és Rob is úgy püfölte a bőröket, ahogy kell. Csak a mindent elsöprő, kirobbanó hangulat maradt el ezúttal. Pedig a jó 70 perces szettben kiváló nótákat kaptunk: például volt Slumlord, Dead In A Ditch, Suit And Tie Guy, Beneath The Wheel, Acid Rain, Probation, All For Nothing, Nursing Home Blues, Madman, I´d Rather Be Sleeping, Commuter Man, Abduction, Manifest Destiny, Violent Pacification és The Five Year Plan. A hangzás amúgy korrekt volt, bár a basszusgitár túl hangosra lett belőve és sok esetben elnyomta a gitárt. A fellépés vége felé aztán beindult a közönség is és oldottabb lett a hangulat, de összességében ilyen téren valamivel többet vártam a koncerttől.
  
  Jó volt látni a crossover thrash legendát élőben, bár előzetesen orbitálisabb bulira számítottam a 30 éves jubileumát ünneplő bandától. Persze egyáltalán nem volt ez rossz koncert és biztosan nem bánta meg, aki aznap este ellátogatott az A38-ra.



Kulcsszavak:
  d.r.i.     bandanas     cruel hand     jack 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A D.R.I. weboldala

A Cruel Hand Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

Jack of Heart
Jack

 kapcsolódó cikkek: 

Hallgasd meg a Vitskär Süden Michael Jackson -Thriller feldolgozását

D.R.I. + Crippled Fox az Instant-ban

The Rumjacks Budapesten.

Az apokaliptikus sivatagi pszichedelikus fuzz rockerek, a Jack Harlon & The Dead Crows új albumot adnak ki

Jackson Wooten csendje, a Slow Slow Slow Slow
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the hated tomorrow    amber heard    tiga    wall of sleep    mary elizabeth winstead    benedict cumberbatch    frontside    hope the last    earthsblood    starbenders    black dahlia murder    guilhem desq    morgan freeman    the bourne legacy    helena bonham carter    shutter island    into darkness    danny elfman    lowest creature    közért noise    up in the air    curse this ocean    Üllői Úti fuck    dark vibes    irie maffia rock trio  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!