hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. július 3. kedd   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Cannibal Corpse, Aborted, Kill With Hate
2012. június 28., Budapest, Club 202

  A hazai death metal rajongók naptárjában fontos eseményként szerepelt a Cannibal Corpse újabb budapesti látogatásának dátuma. A műfaj egyik nagy öregjeként ismert Buffalo-i brigád már több mint 20 éve műveli megbízható színvonalon a vérben tocsogó muzsikáját. Sőt, az utóbbi években egyáltalán nem mutatják a megfáradás jeleit, inkább kicsattanóan remek formában vannak. A koncertesten a bemelegítő szerepkört a belga Aborted és a hazai Kill With Hate látta el.
  
  A korai kezdésnek köszönhetően a Kill With Hate utolsó két nótájára sikerült beérnem az izzasztó szaunát adó Club 202 koncerttermébe. A 2003-ban alakult brigád meggyőzően prezentálta masszív death metal zenéjét, csak sajnos a hangzás fogyatékossága jelentősen elvett a koncert élvezeti értékéből. Tompán, kásásan szólaltak meg a dalok, a gitárok nagyrészt belevesztek a zajmasszába. Legközelebb remélhetőleg jobb megszólalást kapnak. Egyébként az őszre várható a debütáló albumuk megjelenése, amely a stílus híveinek feltétlenül ajánlott lesz.
  
  A belga Aborted már 1995 óta van a színtéren és zúzza a brutális death metal muzsikát. Koncerten és lemezen is több ízben bizonyította rátermettségét a Sven de Caluwé énekes által vezetett banda. Szerintem a Goremageddon és a The Archaic Abattoir voltak a legjobb műveik, és az utána kissé hanyatló minőségű albumaikat követően idén egy tisztességes munkával jelentkeztek a Global Flatline képében. A 40 perces erődemonstráción a pár új nóta mellett főként a régebbi, kiváló albumokra helyezték a hangsúlyt. Kifejezetten kellemes volt hallani az olyan dalokat, mint a Meticulous Invagination, a Sanguine Verses (…Of Extirpation), a The Saw And The Carnage Done, a Dead Wreckoning és a The Holocaust Incarnate. A remek vokáltémákat produkáló Svencho-n kívül a csapat teljesen kicserélődött az utóbbi években, ám ettől függetlenül teljes összhangban és átéléssel darálták el a súlyos szerzeményeket. Ugyan volt pár apróbb hiba a játékban, egy eleresztett mosollyal nyugtázva tovább hegesztették a kíméletlen death metalt. A hangzás is rendben volt: bár a gyors részeknél kissé kásás volt az összkép, a középtempós döngölések kegyetlen súllyal csaptak oda. Az Aborted ezúttal is egy remek koncertet adott, várom a mielőbbi újbóli találkozást.
  
  A Cannibal Corpse a műfaj alapítói között van, nevét olyan emberek is ismerik, akiknek közük sincs a death metalhoz. 1988 óta kompromisszumok nélkül menetelnek az általuk kitaposott ösvényen, az idén kiadott Torture című albumuk már a tizenkettedik a sorban. Mindvégig minőségi albumokat adtak ki, sőt a Torture egy különösen erős műre sikerült, az utóbbi évek legjobb Cannibal Corpse anyaga lett. Ennek fényében, továbbá a hazánkban már sokszor megfordult csapat kikezdhetetlen koncertteljesítményét ismerve komoly várakozással tekintettem a fellépés elé. A jelenlévő fanatikusokkal együtt ezúttal sem kellett csalódnom, a Cannibal Corpse ismét egy lehengerlő fellépést adott. Az embertelen hőség ellenére egy kerek 90 perces death metal esszenciával kínálták meg a Club 202 közönségét. A 20 számos szettben egymás után sorjáztak a brutális nóták, mindegyik albumukról felcsendült legalább egy szerzemény. A legújabb Torture-ról hat nóta is elhangzott (Demented Agression, Sarcophagic Frenzy, Scourge Of Iron, Crucifier Avenged, Encased In Concrete, As Deep As The Knife Will Go), de a régebbi zsengék is helyet kaptak olyan újabb számok mellett, mint a hölgyeknek ajánlott Priests Of Sodom, az Evisceration Plague, a The Time To Kill Is Now, a Make Them Suffer és a The Wretched Spawn. A méltatlanul hanyagolt Gore Obsessed albumról a Savage Butchery-t idézték meg, az old school hívők szívét pedig az olyan nóták dobogtatták meg, mint a Disfigured, az I Will Kill You, az Unleashing The Bloodthirsty, az I Cum Blood, a Covered With Sores és a Born In A Casket. A maratoni koncert a kihagyhatatlan Hammer Smashed Face, Stripped, Raped and Strangled párossal zárult mindenki legnagyobb megelégedésére. A pokoli meleg ellenére egy végig intenzív bulit adtak a kannibálok, a lelkes közönség mellett a színpadon is patakokban locsogott az izzadtság a teljes energiával zúzó zenészekből (elég volt a gitárosok könyökére nézni, ahonnan folyamatosan csorgott a víz). A maximális precizitás és intenzitás mellett jó hangulat is uralkodott, amelyet csak egy bunkó rajongó dobálózása zavart meg pár percre, felbőszítve a mázsás súlyú, bikanyakú George Fisher bátyót. Corpsegrinder amúgy remek formában hörögte végig a másfél órát és ezúttal sem maradtak el a számok közötti humoros beszólásai valamint a propelleres hajpörgetései. A gitárosok a műfaj legfelsőbb ligájába tartoznak: Rob, Pat és Alex minden bonyolult témát játszi könnyedséggel hoznak elő hangszereikből. Talán Paul dobolása lett kicsit egyenetlenebb az utóbbi időben, de ő is megbízható teljesítményt nyújtott. A hangzás masszív volt, bár a gyorsabb tekeréseknél náluk is kissé zajos, kásás volt az összkép.
  
  Tehát a Cannibal Corpse ismét kitett magáért, az aktuális fellépés beillett a veterán death metal brigád konstans kimagasló színvonalú koncertjeinek sorába. Mellettük az Aborted és a Kill With Hate is egy élvezetes koncerttel örvendeztette meg a jelenlévőket, így minden résztvevő elégedetten sétálhatott haza a nyári éjszakában.



Kulcsszavak:
  cannibal corpse     aborted     kill with hate 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Cannibal Corpse weboldala

Az Aborted weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

Ősszel újra eljön a Cannibal Corpse

A Cannibal Corpse énekese George „Corpsegrinder” Fisher bemutatja új szóló dalát

Új zenekart alapított a Cannibal Corpse dobosa

Szakáll olaj Cannibal Corpse módra

Ítélet született Pat O´Brien (ex-Cannibal Corpse) ügyében
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

Cannibal Corpse (USA) - 2012. június 28. Club202

Aborted (B) - 2012. június 28. Club202

Kill With Hate - 2012. június 28. Club202
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 boz cordolla    tombs    shell beach    horse the band    bill nighy    off with their heads    ingested    antonio carlos jobim    mark hoppus    the toy dolls    hangsúly    che sudaka    pat metheny    communic    cynic    jay chou    sacha baron cohen    metalmania    partyzan    ordog    born to lose    mechanical sound empire    female metal voices    steven wilson    mono  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!