hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
film [film és zene]  2012. június 26. kedd   06:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kísérleti élőzenés video a Quimbyvel


  Az a:normal sessions filmet és élőzenét ötvöző újgenerációs projekt. Alapítója, Vandad Kashefi perzsa származású angol filmrendező csapatával újabb kísérletező, élőzenés videót forgatott, ez alkalommal a Quimbyvel, melynek operatőre Győri Márk, a vágók Makk Lili és Jancsó Dávid. A rendhagyó darab június 25-én, hétfőn debütál az interneten. A „leggyorsabb” nézők fesztiváljegyeket is nyerhetnek!
  
  Június 25-én, hétfőn debütál az a:normal sessions kísérletező filmes projekt legújabb darabja a Quimbyvel, amelyhez Vandad Kashefi rendező az együttes egyik legnépszerűbb dalát, a Legyen vöröst választotta. A film és a hozzá kapcsolódó, a zenekar tagjaival készült interjúk a a premiert követő egy hónapon keresztül a Facebookon
  ide kattintva tekinthetők meg. Ugyanitt az érdeklődők fesztiváljegyeket is nyerhetnek – többek közt a Quimby VOLT fesztiválos fellépésére is. Ezt követően a videó elérhető lesz ide kattintva, ahol a csapat korábbi alkotásai is megtekinthetők.
  
  A Legyen vörös története egy, a kilencvenes évek elejének hangulatát idéző presszóban játszódik, ahol a pislákoló vörös fényszőnyeg mögött egymástól elszigetelt egyéni drámák kerülnek a felszínre, ahogy a dal kibontakozik. Hatalmas energiák szabadulnak fel, miközben a Quimby sanzonosan lüktető harmóniája nem sérül.
  
  ”Amikor Győri Márkkal a film vizuális világát terveztük, a 80-as évek vége, 90-es évek elejének hangulatát szerettük volna megteremteni, azt az időt, amikor a Quimby elindult. A világítás-koncepció lényege az volt, hogy két különböző, egymással kontrasztban álló hangulatot érjünk el, anélkül, hogy a videó egy koncertfelvételhez hasonlítson. A dalt a képekben két részre bontottuk. Az elsőben úgy játszódnak le a hétköznapi emberi jelenetek, ahogy az életben történnének, a másodikban pedig egy korlátok nélküli valóságban, ahogyan az ösztönök vezényelnének. Ez a kettős bontás a vágásban is megjelenik: a Post Office stúdiójában Makk Lili a lassú, Jancsó Dávid a gyors részeket vágta. A presszóban megjelenő karaktereket az Andrew Hefler vezette Grund Színház improvizációs társulat és barátok alakították.” – nyilatkozta Vandad Kashefi rendező.
  
  A Quimby frontembere, Kiss Tibi így emlékszik a forgatásra: „Egyfajta csoda történt, olyan volt, mint egy meghitt hangulatú koncert és színházi performansz, amely egy időben, egymásra reagálva alakul. A pillanatban létezik, majd szertefoszlik a levegőben. Szerencsére ott voltak a kamerák.”
  
  A kisfilm operatőre Győri Márk, a vágók Makk Lili és Jancsó Dávid, a látványtervező Lisztopád Krisztina, a stylist Szlávik Juli, a sminkes Kund Barbara voltak. A klip producere és a projekt line-producere Kastner Judit.
  
  Az a:normal sessions új kontextusba emeli a zenei videókat, olyan klipeket, kisfilmeket forgatnak, amelyekben a hang az előadás során, a képpel egy időben kerül rögzítésre. Így nem csak képi világot álmodnak egy dalhoz, de a dal együtt lüktet a forgatással. A Quimbyvel megvalósult együttműködésüket olyan zenekarok és előadók előzték meg, mint a Hangmás, Alba Hyseni, Singas Project, Illspokinn és a Soulclap, Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint és Palya Bea. Az alkotás létrejöttét a HP Magyarország tette lehetővé a VISIONARY 7 kreatív ügynökség közreműködésével. Az alkotók külön köszönetet mondanak a HP Magyarországnak, hogy a kreatív szabadságot meghagyva támogatták a darab elkészítését.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dark wave    ingrowing    eric martin    rotten sound    zoolander 2    metal church    kilian    black swan    megtorlás    the devil came on horseback    fekete zaj    stesztay dávid    funeral for a friend    les touffes kretiennes    dark wave    titanic 3d    inhale me    korál    benighted    coffins    holy grail    peter berg    peter watkins    disney    battlecross  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!