hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. június 14. csütörtök   08:55
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
FEZEN-kulissza a Székesfehérvárra érkező világsztárok öltözőjéből
2012. augusztus 1-4. Székesfehérvár

  Még közel másfél hónapot kell várni a FEZEN-re, de a székesfehérváriak már most augusztus első négy napjára készülnek: a Sepulturát helyi ínyenc pálinkával, a Machine Head tagjait bio vacsorával várják, a Tito&Tarantula Margarita koktélreceptjéhez pedig már készítik elő a hozzávalókat, hogy Robert Rodriguez házizenekara összedobhassa kedvenc koktélját. A négy naposra bővült székesfehérvári fesztiválon nem csak a legnagyobb külföldi ikonok, hanem a legpörgősebb magyar bandák is ott lesznek, sőt a legelszántabb fesztiválozók akár egy organikus tejes dobozra kanyarított Robb Flynn aláírással térhetnek haza.
  
  A Sao Paolo-i Sepultura augusztus 4-én a magyar közönség circle pit-jének centrifugális ereje mellett a helyi gasztronómiai csodákat is tesztelheti. A banda házilag készített húslevessel, vegetáriánus ételekkel, köztük szója sajttal és friss salátával készül a FEZEN-es zúzásra. Hogy ki készíti a Sepultura húslevesét? Ez egyelőre maradjon titok. Annyit viszont már most elárulhatunk, hogy a koncert után medvés gumicukorral, mogyoró krémmel és tejcsokival lazít a csapat, hogy aztán mindezt jó magyar pálinkával öblíthesse le. A FEZEN-en idén amellett, hogy milyen thrash-őrületre képesek élőben Fehérváron, az is kiderül, hogy melyik színű gumicukrot kedvelik leginkább a zenekar tagjai. „Úgy tudjuk, a sepulturás srácok odavannak a magyar pálinkáért is, úgyhogy a megye legjobb pálinkáiból már beszereztünk néhány üveggel. Reméljük, felejthetetlen bulira koccintunk majd a FEZEN-en a koncert után„ - mondja Kovács Antal, a FEZEN főszervezője.
  
  A mexikói Tito Larriva vezette Tito&Tarantula semmit sem bíz a véletlenre, a fehérvári koncert előtt saját a zenekar tagjai maguk készítik el kedvenc Margarita koktéljukat. A banda azonban nem tartozik azok közé, akik túlzásba viszik a dőzsölést, a koktélkellékeken kívül csupán annyit kértek még székesfehérvári vendéglátóiktól, hogy a mogyorót hagyják ki a menüből, ha csak nem akarják, hogy allergiarohamok közepette játsszák el az After dark-ot. Viszont a plusz üveg tequilákra nem mondtak nemet. Cserébe a tüzes italhoz passzoló fülledt, energikus rockot ígérnek, ami remélhetőleg alkonyattól pirkadatig tart majd.
  
  A Machine Head tagjainak ízlése mit sem változott a 2009-es tokaji buli óta. A fesztivál menü továbbra is kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó szárnyas húsból, sajtokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll most is. Persze, a lokálpatrióta értékeket fontosnak tartó FEZEN-re helyi szárnyasból és a megyében termett alapanyagokból készül majd a Machine Head vacsora, így a zenekar nem csupán a FEZEN közönséget ismeri majd meg augusztus 2-án, de a Fejér megyei gasztroélménybe is belekóstolhat. A kaliforniai thrash metál banda tagjai hatalmas stábbal, egy kamionnal és két turnébusszal veszik be Székesfehérvárt, hogy leteszteljék, a FEZEN közönségét mennyire pörgeti fel az ősszel megjelent Unto The Locust album anyaga. A Grammy-díjas zenekar frontembere, Robb Flynn így nyilatkozott a FEZEN-t is útba ejtő turnéról: „Kétségkívül az év legsúlyosabb show-jának lehetnek tanúi, akik eljönnek a koncertre. Az új anyag találkozása a legmenőbb helyszíneken a legelszántabb rajongóinkkal… alig várom!
  
  Már csak a felsorolt koncertekért is érdemes ellátogatni augusztus első hetében Székesfehérvárra, de természetesen a legütősebb magyar zenekarok sem hagyják ki a FEZEN-t, több mint 100 magyar fellépő érkezik az augusztusi fesztre. Még nem késő megvenni a jegyeket a négy napos bulira, ráadásul június 30-ig közel 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a bérletek és napijegyek. Akiknek pedig már most ott figyel a FEZEN bérlet a zsebükben, elkezdhetik beszerezni az Unto The Locust, a világ legnagyobb Margaritás poharát vagy gumicukros zacskóját, hogy tudjon mire dedikálni Derrick Green és a többiek. A FEZEN-en hagyománnyá vált koncertek előtti dedikálással egybekötött pacsizás a zenekarokkal idén sem marad el, így a legszerencsésebb FEZEN-esek már egy dedikált karszalaggal vagy más ereklyével menőzhetnek a fehérvári buli után. Akiknek pedig egy fesztivál nem fesztivál, és az egész nyarat végig akarják bulizni, érdemes kombi bérletet váltaniuk, amivel a kedvenc székesfehérvári fesztiváljukon kívül a Hegyaljára és a SZIN-re is kedvezményesen bútorozhatnak be. További információk itt.
  
  A FEZEN-ről
  A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A legbarátságosabb fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket. A részvétel a fehérváriaknak kötelező, a többieknek erősen ajánlott, hiszen a FEZEN különleges, mint Te.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paul gilbert    the hellacopters    tarja    trousers    placebo    headbangers ball    cadaveres    noctem    arriba    sziget 2010    wanderlust    babák    amanda peet    grave    falka    dharma    u.d.o.    haemorrhage     amorphis    pi élete    akkezdet phiai    tornűr    slayer    shapat terror    arto lindsay  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!