hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. június 18. hétfő   05:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Gastroblues Fesztivál — Huszadszor
2012. július 2-8. Paks

  Az ünnepek, kiváltképpen a kerek évfordulókhoz köthetők különös jelentőséggel bírnak a szépre, jóra fogékony emberek életében. A mindennapok monotóniáját, a dolgos hétköznapok fáradalmait ki-ki a maga módján piheni ki, erőt gyűjtve a következő időszakra. Az idén huszadik alkalommal megrendezésre kerülő paksi Gastroblues Fesztivál az eddigi hagyo-mányokhoz híven komplex kikapcsolódást nyújt. Az 1993-ban indult sorozat hazánkban elsőként „házasította” a minőségi zenét és a kulináris élvezeteket együttes rendezvényen. A gasztronómiai bemutatók és a főzőversenyek mellett, megrendezzük a Borbarátok Találkozóját is.
  
  Zene – A jubileumi évben három világsztár - a Yes billentyűse, Rick Wakeman & The English Rock Ensemble, a Deep Purple együttesben is megfordult Glenn Hughes és a Uriah Heep alapító Ken Hensley & Live Fire neve fémjelzi a rendezvényt. Mellettük az olasz Red Wine Serenaders akusztikus formáció, valamint néhány éves szünet után a Johhny „the Pirates” Spence & Doctor´s Order együttes révén ismét vendégül látunk finn zenekart. És ha már az északiakról esett szó, érkezik zenekar Svédországból (The Roulettes) valamint megemlíthetjük, hogy a finn Puistoblues testvérfesztivál szervezői is nagy számban jönnek Paksra a jubileum alkalmából. A Kepes Róbert emlékkoncertre Szűcs Gábor és Katona Tamás is hazalátogat.
  Templomi koncertek – Az eltelt időben a fesztivál egyik jelentős eseményévé nőtte ki magát a meghitt hangulatú „unplugged” koncert a Makovecz Imre által tervezett gyönyörű paksi Szentlélek templomban. A hagyományossá lett szombat délelőtti rövid koncerteken az elmúlt években fellépett Chris Farlowe, Ken Hensley, Ray Phillips, a Yardbirds, Keresztes Ildikó, Kormorán, Ismerős Arcok és sokan mások. A közönség mellett a fellépő művészekre is nagy hatást gyakorol a megszentelt helyszín. Egy ilyen, gyakorlatilag már történelmi múltra visszatekintő fesztivál névsorának áttekintésekor felbukkannak olyan nevek, akik már nincsenek közöttünk. Az idén itt, a Szentlélek Templomban emlékezünk meg róluk és Gastroblues Rekviem címmel értük szól a dal. A jubileumi fesztivál alkalmával vasárnap délelőtt is lesz templomi koncert ahol Rick Wakeman ad akusztikus zongora koncertet Steinway zongorán.
  klubkoncertek – Júl. 2-9. (hétfőtől-hétfőig) a Gastroblues Klubban koncertek és Jam Session örömzenélések.
  Ingyenes szabadtéri koncertek – Július 8-án az ESZI Parkban.
  Gasztronómia, vendéglátás - Bajai halászléfőző-, Békéscsabai kolbász-, Abonyi gulyás-, Szekszárdi grill-Kommandók.
  
  Bemutatók - Kecske és tehén sajt, Szarvasgombás ételkészítmények, Pácolt-érlelt sonka, Házi rétes, Kézműves csokoládé és bonbon, Kisüsti pálinka, Soproni sörkülönlegességek, Dél-Dunántúli régió ízei.
  A főzőverseny kategóriái: 1. Borral készült ételek, 2. Borkorcsolyák, 3. Halászlé, 4. Egyéb ételek – ezen kívül díjazzák a legszebb főzőhelyet és közönségdíj is kiadásra kerül.
  A jótékony célú főzőversenyt amely a szabadtéri koncertekkel együtt ingyenesen látogatható hagyományosan a fesztivál utolsó napján rendezzük több kategóriában. A gyűjtést Paks testvérvárosának, a kárpátaljai Visk község magyar óvodájának létrehozására szánják a szervezők. Regisztrált magyar (talán világ?) bajnokok vagyunk az egy időben egy helyszínen készült 149 fajta boros étellel. Az egész ország tudja azt is, hogy a legjobb halászlé Pakson készül.
  Borbarát Találkozó – A gasztronómiai bemutatók és a főzőversenyek mellett, a 6. fesztiváltól minden évben megrendezzük a Borbarátok Találkozóját is. Minden eddiginél több borászatnak, pincészetnek adunk lehetőséget arra, hogy bemutathassák boraikat. A hosszú évek során nem csupán borbarát, hanem egyfajta borász találkozóvá is bővült rendezvényünk, ahol a zene élvezete mellett szakmai kérdésekről is értekezhetnek a résztvevők. Az idei évben törekszünk arra, hogy valamennyi népszerű borászt meghívjuk, aki a Gastroblues Fesztiválon letette névjegyét és komoly magyar, illetve nemzetközi sikereket értek el. E rendezvény kapcsán nem csak az előbb említett Magyarországon már jól ismert pincékre gondolunk, hanem a Paks környéki borászatokra is, akik folyamatosan, évek óta komoly energiát fektetnek a kiváló minőség elérése érdekében. Természetesen az idei évben sem feledkezünk meg a határon túli magyar borászokról sem. Házigazdák: Légli Ottó, Takler Ferenc, Tiffán Zsolt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 apey and the pea    beyond the black    zinfield    megahertz    superhero    angelina jolie    mick jagger    d-a-d    michael bublé    david guetta    one reason to kiss    hellripper    susan tedeschi    shrek    starbenders     király!    péterfy bori    jack nicholson    hooligans    soundgarden    whispered    ignite    eat pray love    eva under fire    up in the air  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!