hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. június 11. hétfő   07:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Világzenei allstars fesztivál lesz Budapesten
2012. június 27-30. Kobuci kert – Budapest

  A hazai világzenei előadók legnagyobbjai adnak randevút a közönségnek a II. Nufolk Fesztiválon június 27. és 30. között az óbudai Kobuci Kertben. Budapest elsőszámú folk fesztiválján fellép például a Besh o droM, a Balkan Fanatik, a Napra, a Kerekes Band, a Maszkura és a Tücsökraj, valamint Ferenczi György és a Rackajam.
  
  Etno-rock, csángó boogie, moldvai drum´n´bass, folk´n´roll, elektro-etno, tüzes kárpát-medencei és balkáni dallamok, betyáros virtus, árnyas fák. Ezt kínálja látogatóinak a főváros egyik leghangulatosabb szabadtéri szórakozóhelye, az óbudai Zichy-kastély udvarán működő Kobuci Kert június 27. és 30. között. A II. Nufolk Fesztiválon a világzene rajongói négy napon át összesen 12 koncertet hallhatnak olyan előadóktól, akik mesteri módon ötvözik a népzenét és a hagyományokat a 21. század lendületével.
  
  Budapest elsőszámú folk fesztiválján fellép az összetéveszthetetlenül életigenlő stílusban zenélő, külföldön is rendkívül népszerű Besh o droM, és megtáncoltatja a közönséget a népzenét elektronikával megbolondító Balkan Fanatik is. Színpadra lép az etno-rock hazai nagymestere, a Fonogram-díjas Napra zenekar, amelynek virtuóz frontembere, Both Miklós nem véletlenül kapta a gitárprímás becenevet a kritikusoktól. Rendhagyó koncertre készül a Kobuci Kertben a Kerekes Band is, amely idén Fonogram-díjat nyert „Az év hazai nép- vagy világzenei albuma” kategóriában.
  
  - Sok olyan elszállós, elmélyültebb dalunk van, amelyek nem feltétlenül klubokba vagy nagy fesztiválokra valók, pedig nagyon szeretik a rajongóink, és gyakran kérik is ezeket. A II. Nufolk Fesztiválon teljesítjük a kívánságukat a Purple Night elnevezésű pszichedelikus koncertünkön. Felcsendülnek olyan dalok, amelyek megjelentek ugyan lemezen, de sohasem adtuk elő őket színpadon, és lesznek olyan számok is, amelyeket öt éve játszottunk utoljára. Meglepetéssel is készülünk, hiszen néhány új szerzeményünk ősbemutatóját erre a fellépésre tartogatjuk – mondta Fehér Zsombor, a Kerekes Band frontembere.
  
  A legnagyobb nyári fesztiválok kihagyhatatlan kedvence, a Maszkura és a Tücsökraj is ellátogat a Kobuciba, hogy ismét megmutassa, hogyan érik össze egyedi hangzásvilággá a funky, a latin zene, a hip-hop, a magyar nóta, a swing és a csárdás. Az ország legismertebb szájharmonikása, Ferenczi György és a Rackajam koncertje alatt szintén nem lesz sok idő üldögélni.
  
  A négynapos fesztiválon naponta három zenekar lép fel, a koncertek 19 órakor kezdődnek. A II. Nufolk Fesztiválra a napijegyek június 26-ig elővételben 1500 forintba, a koncertnapokon 2000 forintba kerülnek. A fesztiválbérlet ára 5000 forint. A belépőként szolgáló karszalagok már kaphatók a Kobuciban (Óbuda, Fő tér 1.) és a Wave Music Lemezboltban (VI., Révay köz 1.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 slates    gusto mastivo    akusztika    complette failure    last hope    feszt.hu    tirpunk    zöld pardon    szekeres andrás    la casa fantom    grain    novelists    rango    as i lay dying    distorted impalement    tesseract    marigold hotel    genus ordinis dei    man in black iii    szalay péter    boris    headbanger´s ball    dropout kings    paul    dreyelands  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!