hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [gyermekprogramok]  2012. június 8. péntek   06:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
”Selymes pázsit, puha rét, dolgos, szorgos hangyanép, pillangó és pacsirta csalogat a határba!”- Gyerek Sziget
2012. június 2-24. Hajógyári-sziget - Budapest

  Folytatás következik: június 9-én újra kinyit a népszerű, ingyenes rendezvénysorozat, kicsik és nagyok örömére a Hajógyári-sziget nagyrétjén. A második hétvége Halász Judittal, Gryllus Vilmossal, az Apacuka Együttessel, a Pöttyös hajóval, a Szürke falka kelta hagyományőrzőkkel és a Mese-mese mátkával várja a vendégeket. Tovább is van, mondjam még? Reggel 10 órától délután 6-ig.
  
  Mese-mese mátka népi alkotótáborban az ügyes gyerkőcök A szívből lett táltos paripa és a Jankó és az elátkozott királykisasszony című mesék szereplőit készíthetik el. A Szürke Falka Egyesület a kelta hagyományokat hozza el minden kis érdeklődőnek, akik kipróbálhatják a pénzverés és ruhafestés művészetét. A Poronty Cirkusz ezen a hétvégén a Rippel Fivérek Mozgásakadémiájával várja a bátrakat. A Tudományos Játszótéren sok más mellett Agytorna Nintendo DS-sel, egy gondolkodtató játékprogrammal is játszhatnak a gyerekek, melynek segítségével fejleszthetik az agyuk különböző területeit.
  
  A Kézműves Palota berkein belül az agyagozó-maszatoló műhelyben minden maszatolásra vágyó elkészítheti a szépen, türelmesen, finoman simogatott agyagedénykéjét, sőt még meg is festheti. Ugyan itt a zöldségszobor műhelyben apró szobrászként hívhatják életre a világ legfinomabb állatkertjét, répa-, narancs- és dióeszegetés közben burgonyavíziló, uborkakrokodil és répazsiráf születik. Aki pedig jól ismert, kedves állatokat szeretne simogatni, azt szeretettel várja az Állatsimogató, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval, lovakkal és megannyi más állattal.
  
  Az Ability Parkban korosztályok szerint változó, tapintásra, szaglásra, hallásra vagy vizualitásra épülő logikai, ügyességi és memória játékok várják a gyerkőcöket. Kézjelek alapján plüssállatokat menekíthtenek egy ugráló-várból, „braille” horgászhatnak bekötött szemmel, és a kicsiket, nagyokat egyaránt kerekesszékes akadálypálya is várja. Az ügyességi játékok, kvízek érthetően adnak információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben tartalmas, örömteli élményt nyújtanak mindenkinek. Tovább színesíti a gyerekek életét a Színes Falu, ahol három, Magyarországon élő külföldi közösséggel ismerkedhetnek meg közelebbről: a mongol, a kínai és az iráni sátorban autentikus nemzeti és ügyességi játékok, érdekes foglalkozások várják az érdeklődőket.
  
  A Hello holnap! ligetben a fantáziának semmi sem szab határt, ha újrahasznosításról van szó: kidobásra ítélt, haszontalan holmikból praktikus és szép tárgyak készülnek és már készültek lelkes gyerekek keze nyomán az előző hétvégén is. A helyszínen készült, a gyerekek által dekorált csodás, színes virágládikákat immár virágpalántákkal kiegészítve, két idősek otthonának ajánlja fel a rendezvény.
  Az ügyes és vagány gyermekeket a Yippy akadálypályán élő libegő akadály és ajándékok várják. Sportprogram lesz még ezen túl a Cimbora Játszóházban és a BringaMánia Parkban is. Lesz még Vándor Vurstli, Játékforrás élménykuckó, a szülőknek pedig nevelési-, fejlesztési tanácsadás és gyermek jogok. S ha ennyi még nem elég, az összes program részletesen a Gyerek sziget oldalon található.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 god is an astronaut    die toten hosen    deep inside    az ördög benned lakozik    rock    sin of god    dark angel    michael caine    hardcore superstar    still got the blues    robert downey jr.    arch enemy    ingested    halflives    chimp spanner    scarify    sirenia    metaldays    dreyelands    veridia    katatonia    toxic waltz    besh o drom    wrath    my gift to you  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!