hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2012. május 22. kedd   04:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
FLESH-dance Workshop és Audition
2012. május 21-31., Workshop bemutató: Június 1. 20h, MU Színház - Budapest

  12 nap - 4 oktató - 50 óra tánc - 1 workshop bemutató
  Zene, Tánc, Előadások, Koncert
  
  Beosztás / Órarend
  
  Kugler Zsolt: Street dance/Hiphop/
  Május 21-25. 16.00-17.30
  
  A táncóráimat a felszabadultság jellemzi, többek közt az izolációs technikán alapuló koreográfiákon, kéz- és lábkombinációkon keresztül próbálok segíteni „ráérezni” a tanítványoknak az „utca tánc” életérzésére. A hiphop alapokon nyugvó, a 90-es években népszerűvé vált táncstílus, mozgáskultúra, mára már méltán divatossá vált az egész világon. Az órán cipőre, melegítőre, és lazaságra lesz szükséged, a jó hangulatot, a zenét, és a mozgást meg majd én hozom...:)
  
  Kugler Zsolt Kugler Zsolt (Kugli) 15 éve kezdett táncolni, jelenleg is aktív táncos, az utcai táncok szerelmese. Korábban tanult akrobatikát, art jazzt, és hiphopot egyaránt. Rendszeresen tanít, sajátos óráira már 10 éve járnak tanulni, összesen 1400 megtartott táncórán van túl…!
  
  Kezdőknek, haladóknak is!
  
  Vass Imre: Partnering inkognitó
  Május 21-25. 18.00-20.00
  
  Az öt napos kurzus alatt a katonai kiképzéshez hasonló erőpróbára számíthatnak a résztvevők, természetesen a táncmozgásfizikalitás keretein belül. A lendületes, néhol akrobatikus mozgássorokból, kombinációkból álló 2 óra egyaránt építkezik kötött és improvizatív gyakorlatokból. A fokozott intenzitás csak azt a célt szolgálja, hogy megtanítson minket energiakészletünk gazdaságosabb felhasználására és rákényszerítsen testünk komplexebb és alaposabb ismeretére.
  A kurzuson többnyire egyedül dolgozunk, hangsúlyt fektetve a gravitációra és a felhajtó erő tudatosítására. Tehát a rendhagyó partnering workshopon a föld és az ég lesz a társunk.
  Az órára cipő szükséges!
  
  Vass Imre a Budapest Tánciskola elvégzése után együttműködött Hód Adriennel (HODWORKS), Szabó Rékával (Tünet Együttes), Zsalakovics Anikóval (Andaxínház), Gál Eszterrel (Company ST), Goda Gáborral (Artus) és a belga Wim Vandekeybussal (Ultima Vez). Önálló alkotóként részt vett Az Ismeretlen Kutatása programban (Műhely Alapítvány), amelynek az eredménye lett a Sőrés Zsolttal létrehozott Kvantumológia. 2011-ben a Sirály!-ban lett bemutatva a Várandós performansz sorozat, amelyből a címadó, Fringe Budapest különdíjat kapott. 2012-ben L1 rezidens, új bemutatója az L1 Fesztiválon lesz látható és a SPAZIO európai alkotói ösztöndíj magyar résztvevője.
  
  Részvételhez előképzettség szükséges!
  
  Duda Éva: Repertoár és kompozíció - HÉTVÉGI INTENZÍV
  
  Május 26-27. 16.00-20.00
  A társulat mindennapos tréningjét alkalmazva, a test minden zegzugát megmozgatjuk, felkészítjük a testünket, megnyitjuk a figyelmünket. Néhány ismétlődő gyakorlat után, elég hamar felgyorsulunk és igen jó kondíciót igénylő feladatok következnek, rövid kis kombinációk variálásával. A talajtól való elemelkedés, gyors irányváltások következnek és a hírtelen mozdulatlanságból való elindulás váltásának képessége, valamint fizikai határaink feszegetése a cél. A szünet után partnering gyakorlatok következnek (tehát jöhettek párban is, fiúkra pedig szükség lesz, de lehet az órán is párosodni). Végül a jelenlegi a repertoárból tanulunk részleteket a társulat táncosai segítségével és önálló feladatokon keresztül közösen új anyagokat állítunk össze.
  
  Duda Éva magyar és nemzetközi tanulmányok után a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett 2001-ben. Kezdeti műveit hamarosan egész estés darabok követték, önálló projekteket készített és több társulatnál dolgozott vendégművészként. Számos zenés színházi előadás koreográfusaként vált ismertté, az operától a mozgásszínházi műfajokon át a musicalekig mindenféle műfajban dolgozott. 2009-ben a Lunatika című Lábán Rudolf díjas előadást követően alapította meg a társulatot, mely azóta is az egyik legdinamikusabban fejlődő kortárs tánc együttes a fővárosban és a magyarországi fizikai tánc egyik meghatározó csapata. Harangozó Gyula díjas alkotó, 2010-ben pedig az Évad legjobb alkotója díjban részesült.
  Részvételhez előképzettség ajánlott!
  
  Roberto Olivan: Instinct as a source of movement
  Május 28-31. 16.00-19.30
  Roberto Olivan a legkülönbözőbb technikák elsajátítása után úgy gondolta, hogy azok megrövidítik a szabadságot a táncban illetve a táncosokban, így állandó keresésbe kezdett, hogy új formában, folyamatosan fejlesztve finomítsa a módszereit és ezáltal teremtsen nagyobb fokú szabadságra lehetőséget. Egyedülálló nyelvezetet alakított ki, melynek a középpontjában a sebesség és a pontosság áll. A mozgás hatékonysága válik fontos kérdéssé, úgy mint dolgozni a gravitációval, belső érzések, tudatosság kifejezése a légzésben és a felszabaduló vizualizációs energiák kiteljesítése a mozdulatok által. Ez a testtudat egyesíti az elmét, és a fizikai szerkezetet, és ez vonatkozik a térbeli energiákra másokban és önmagunkban is.
  Ebben az értelemben a test eszközzé válik, ami megjeleníti a fizikai és érzelmi áramlatokat. A mentális képek ereje, mint pl. a vonalak és szerkezetek a test körül és a testben, meghatároznak és segítenek minket abban, hogy jobban megértsük a szervezet funkcióit. A workshop célja, hogy támogassa és ösztönözze a résztvevőket, hogy elhagyják félelmeiket mozgás közben, ebben a különleges összefüggésben.
  Olivan számos műfajban jártas, kitanulta az irányítás és precizitás művészetét, mégsem az intellektussal, a fejjel, hanem az érzelmekkel, fizikalitással és szeretettel dolgozik. A közönség számára befogadható alkotásai a cirkusz erejét és energiáját ötvözik a körülöttünk levő világ nyers realitásával. Az eredmény egy hiteles, inspiráló, egyszerre fantasztikus, ugyanakkor szívből jövő és józan örömünnep.
  
  Roberto Olivan táncművészként olyan világhírű társulatokkal dolgozott együtt mint a Rosas, készített koreográfiát többet közt cirkuszi társulatoknak, a salzburgi SEAD-nek több alkalommal, és többek közt a Vertigo Dance Company-nak. Több együttes, iskola meghívott oktatója, mint a Rosas, P.A.R.T.S, Iceland Academy of Arts, Vertigo Dance Company, De Theaterschool Amsterdam, SEAD stb.
  A Deltebre danse alapítója és vezetője.
  
  Részvételhez előképzettség szükséges!
  Fotó: Naske László



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2020. december 28.
HOBO 75 (Papp László Budapest Sportaréna)
2021. január 9.
Új időpontban a Gotthard!
2021. január 27.
Deep Purple klasszikusokkal, Ian Paice Budapesten (A38 Hajó - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Szép új világ? Magyarország egy kivételes hely. Legyünk mi is azok!
Vásáry Tamás nagyszabású produkcióval készül az Ómagyar Mária-siralom centenáriumára
Ingyenes kiállítás nyílik Montse Valdés képeivel
Hobo: Halj meg és nagy leszel - Nyárzáró est
SÁNDY / KONOK – Metszéspontok | Családtörténeti kiállítás
Kihirdették a Central European String Quartet
II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon
Derkó 2020 | Képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítása
 kiemelt 
The Dead Daises Glenn Hughes-zal, 2021. Barba Negra
  
Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér

Fleshgod Apocalypse, Ex Deo 2021
Deep Purple klasszikusokkal, Ian Paice Budapesten
Jethro Tull – The Prog Years 21
Pineapple Thief az A38-on
 friss hozzászólások 

Interjú Kalapács Józseffel (2)
Insomnium, The Black Dahlia Murder (1)
Elkészült a MegaHertz első albuma (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paddy and the rats    drech mihály    lujuria    mortal sin    metal blade    crow 7    péterfy bori & love band    necropolis    vdiámpark    after crying    Őrült    will ferrell    of earth     hugh grant    isis    power trip    mystery gang    vin diesel    sanatorium    the hellacopters    album    ministry    primordial     steven spielberg    minority sound  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2020 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!