hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. május 8. kedd   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Kyuss Lives!, Shapat Terror
2012. május 29., Budapest, Barba Negra Music Club



  A tavalyi év egyik nagy visszatérője, a műfajteremtő kaliforniai zenekar idén is visszatér Magyarországra. A Kyuss Lives! a nagy sikerű Pecsa-koncert után idén május 29-én a Barba Negra Music Clubba várja a stoner rock híveket.
  
  ”Egyszer egy évre kiköltöztem a sivatagból. Már amikor az első dobozt elkezdtem kirámolni, éreztem, hogy nagy hiba volt.”
  Mondta el John Garcia, a Kyuss énekese nemrég. A rockzene egyik legkülönlegesebb énekhangjával rendelkező Garcia valóban igazi sivatagi rocker: a kaliforniai Coachella-völgyből származik, ahol már a városok neve is beszédes: itt található például Desert Hot Springs, vagy Palm Desert. Ez utóbbi sivatagi városkában töltötte Garcia tinédzseréveit, többek között a Kyuss és ezzel egyben a stoner rock alapító figuráival: Brant Bjork dobossal, Nick Oliveri bőgőssel és Josh Homme gitárossal, és itt kezdtek el együtt zenélni, eleinte Katzenjammer, aztán Sons Of Kyuss (Kyuss fiai, utalva egy szerepjáték gonosz szereplőjére), majd Kyuss néven.
  
  Persze akkoriban még egyáltalán nem hívták stonernek a zenéjüket, sőt: amikor hat év kemény sivatagi partizás és több hosszas turné után a srácok ´95-ben bedobták a törülközőt, még akkor sem a stoner rock legendás csapatát siratták a rajongók. Az elnevezés csak valamikor a ´90-es évek második felében született meg, utalva a zene egyes könnyű drogokra hasonlító hangulatára: a súlyos, tömör hangzás, az erősen torzított gitárriffek és a lassú tempó hatására könnyen lemerevedik a hallgató.
  
  Maga a Kyuss legenda is csak a csapat feloszlása után kezdett kialakulni, akkor viszont egyértelműen jelentkezett. Például akkor, amikor zenéjük összetéveszthetetlen elemei kezdtek visszaköszönni a ´90-es évek közepének rockbandáinál: Los Angelestől Stockholmig hirtelen egy csomó srác hangolta dörmögősen mélyre a basszusgitárját, és bivalyerős erősítőn keresztül kezdte bömböltetni. Mások nemes egyszerűséggel Kyuss dalokról nevezték el frissen alakuló bandájukat.
  
  Eközben az egykori Kyuss tagok továbbra is aktívan zenéltek különböző formációkban, és persze időről időre tartottak kisebb múltidézéseket is… Majd – miután egy franciaországi fesztivál színpadán ismét egymás mellé keveredett Garcia, Oliveri és Bjork, a varázslat ismét működésbe lépett, és a 14 éves koruk óta együtt zenélő Kyuss fiai úgy döntöttek, hogy ismét életre keltik a Kyuss-t.
  
  2011-ben pedig már Kyuss Lives! néven kezdett közös turnézásba Oliveri, Bjork, Garcia, és a koncertek rendre teltház előtt zajlottak szerte Európában. Gitárosként a nem alapító tag Bruno Fevery lépett be, aki Bjork szerint emberileg és zenei tudását tekintve is remekül illik a csapatba. A nemrég kilépő Oliveri helyére pedig Billy Cordell, a legendás Yawning Man basszusgitárosa csatlakozott a Kyuss Lives! csapatához, így Pesten is őt láthatjátok. A sivatagban jammelős generátor partikat indító Yawning Man-t Brant Bjork a legnagyobb hatásaként emlegeti és gyakorlatilag a Kyuss is ezen bulik hatására állt össze.
  
  Hosszas szervezkedés után az is kiderült, hogy idén egy hazai vendégzenekar is felléphet előttük, mégpedig a Shapat Terror.
  
  Az idei év sem lesz unalmas a Kyuss rajongói számára, hiszen a Garcia-Bjork-Fevery-Cordell felállás május 29-én érkezik Budapestre, ahol a Barba Negra Music Clubban lépnek majd fel.
  A belépő 6500 Ft.


Kulcsszavak:
  kyuss lives!     shapat terror 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Kyuss Lives! weboldala

 kapcsolódó szervező: 

NEGATIVE ART

 kapcsolódó cikkek: 

Karma To Burn, Shapat Terror

Gorezone Party a Dürer-Kertben

Red Fang (USA), Shapat Terror, Nadir, Redneck Zömbiez

Kyuss Lives!, Shapat Terror

Jucifer, Zippo, Kyuss LIVES! koncertek májusban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 kapcsolódó fotók: 

Shapat Terror - 2012. május 29. Babra Negra
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 torn from earth    nova prospect    smashing pumpkins    twin cobra    balázs józsef tamás    akusztika    rosario dawson    turunen    leander rising    hófehér    whiplash    wongraven    vizet az elefántnak    joe bonamassa    lóripop    nemjuci     daniel craig    clash of  the titans    poison    contagion    social distortion    novarock    alestorm    jeff scott soto    devil sold his soul  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!