hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. május 3. csütörtök   04:25
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Balaton Sound: Knife Party, Tinie Tempah, Sven Väth…
2012. július 12-15 - Zamárdi

  Újabb világsztárok nevei kerültek napvilágra az idei Heineken Balaton Sound eddig is erős felhozatalából. Köztük a Pendulum alapítóinak electro-house projektje, a Knife Party, a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas Tinie Tempah valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth. És aki még nem tudná: idén egy nappal korábban, július 11-én indul a Heineken Balaton Sound.
  

  A Balaton-partra készül Rob Swire és Gareth McGrillen, a világhírű Pendulum zenekar szívének és lelkének félelmetes energiákat felszabadító és hangládagyilkos electro house projektje, a Knife Party. Eddig egy kislemezük jelent meg, számos remixet készítettek és őrületes fény- és látványtechnikával felturbózott bulikban játszottak szerte a világon. Ugyancsak Zamárdiba várható a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas londoni rapper, a legnagyobb jövő elé néző grime és electro hop előadó, Tinie Tempah, aki fiatal kora ellenére annyi mindent ért el, amiről még a legtehetségesebb zenészek is csak álmodni mernek. Bemutatkozó albumát, a Disc-Overyt tavaly Mercury-díjra jelölték. Magyarországi fellépése Zamárdiban a grime-ra fogékony és az elektronikával felturbózott hiphopra mozduló közönség számára ígér felejthetetlen pillanatokat. Gyönyörködhet a balatoni naplementében a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth is. Több mint három évtizede van a pályán, ezalatt kétszer is megfordult a Heineken Balaton Soundon, ahol változatos, minden igényt kielégítő, maratoni szetjjeivel még a legfinnyásabb nézőket is levette a lábáról.
  
  A dOP nem más, mint három kreatív, szexi és ellenállhatatlan párizsi arc. Damian Vandesande, Jonathan Illel és Clement Aichelbaum műfajok sokaságát felölelő, organikus elektronikus zenei produkciójában helye van az élő és elektronikus hangszereknek, a funknak, a jazznek, a klasszikus és minimal house paneleknek, valamint a visszafogottabb, már-már lounge-ba hajló témáknak is.
  Jön a Soundra Korunk legfontosabb dubstep előadója és producer Benga is, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a műfajra elektronikus zenerajongók milliói kattantak rá az elmúlt pár évben. Artworkkel és Skreammel együtt alkotják az utóbbi idők legfigyelemreméltóbb dubstep anyagaival jelentkező alakulatot, a fantasztikus Magnetic Man formációt, és többek között neki köszönheti Katy B világraszóló karrierjét. Benga, az élő dubstep legenda 2012 nyarán egy formabontó szólóprogrammal készül átmozgatni a Heineken Balaton Sound közönségét.
  
  Nicky Romero egy kivételes tehetségű holland house, illetve electro house DJ és producer, aki fiatal kora ellenére komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. Eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során nemcsak Európa legkomolyabb szórakozóhelyein és elektronikus zenei fesztiváljain lépett fel, hanem megjárta az Egyesült Államokat és Ausztráliát is. Jön Sven Väth felfedezettje, a német elektronikus zenei színtér Európa-szerte ismert, markáns egyénisége, Oliver Koletzki, aki nemcsak a techno és a house világában, hanem a popzenében is otthonosan mozog. Oliver első Heineken Balaton soundos szeánszára nem egyedül érkezik. Vele lesz a csodálatos énekesnő Fran, akinek hangját Koletzki rajongói már jól ismerhetik, hiszen 2010-ben közös albumot készítettek: Lovestoned címmel. És itt lesz Shy FX, a londoni elektronikus zenész, aki a kilencvenes években ragga és jungle indulóival írta be a nevét örökre az elektronika történetébe, s a világ kiemelt elektronikus zenei rendezvényén továbbra is rajongók ezreinek figyelmét élvezi. A most bejelentett csomag utolsó előadója pedig Jack Ravill, azaz: Jackmaster, skót elektronikus zenész, napjaink egyik legizgalmasabb trendi kiadójának, a Numbers-nek az alapítója. Basszusközpontú, a bass music-őrülettel azonosítható anyagaiban, valamint dinamikus ritmusváltásokra épülő, lüktető és sokszínű szettjeiben minden megtalálható a techno és a house különféle irányzataitól kezdve, a hiphopon át, egészen a UK funky-ig és a dubstepig.


Kulcsszavak:
  balaton sound 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Élő ősbemutató a Balaton Soundon

B my Lake a Balaton Soundon

Balaton Sound 17´

Balaton Sound diákjegyek december 1-től

Közkívánatra! VOLT és Balaton Sound 17´ időpontok

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fonogram    agnostic front    lacuna coil    goodbye darjeeling    james lomenzo    lo!    holy grail    emma thompson    queens of the stone age    black swan    isten háta mögött    bëlga    tombs    csempészek    ivan &the parazol    billie joe armstrong    varg    Új látásmód fúzió    sziámi    the picturebooks    5 yards    the clash    stonehenge    korál    bookmarks  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!