hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. április 29. vasárnap   16:27
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Delain, Amanda Somervilles Trillium, Halcyon Way
2012. május 2., szerda 19h, Club 202 - Budapest



  A Nightwish és az Epica mellett a holland Delain neve is egyre sűrűbben kerül elő, ha a legkiemelkedőbb szimfonikus metal bandákat vesszük sorra. A hazánkban vövekvő népszerűségnek örvendő zenekar ezúttal a budapesti Club 202-ben ad koncertet május 2-án. Testközelből szembesülhetünk az angyali dallamokkal és Charlotte Wessels énekesnő elbűvölő szépségével. Az estét Amanda Somerville új metal projectje, a Trillium és az atlantai Halcyon Way fellépése egészíti ki.
  
  Martijn Westerholt billentyűs egy sajnálatos betegség miatt kényszerült elhagyni a Within Temptation sorait, de nem hagyott fel a dalszerzéssel, és egy még monumentálisabb zenei összeállítással kívánt visszatérni. Így született meg 2002-ben a Delain, ami kezdetben gothic rock projektnek indult, élő fellépések nélkül. A Lucidity névre keresztelt bemutatkozó albumon olyan kivételes zenészek nyújtottak segítséget a felvételekhez, mint Marko Hielata (Nightwish), Jan Yrlund (ex-Lacrimosa) és a norvég énekesnő, Liv Kristine (ex-Theatre of Tragedy, Leaves Eyes). A népszerű holland zenészek sem maradtak ki a sorból: Within Temptation, Epica, God Dethroned tagok is képviseltették magukat.
  
  De, ami a legfontosabb: ekkor bukkant fel a még csak 18 esztendős Charlotte Wessels énekesnő, aki az énektémák túlnyomó többségéért felelős. Magával ragadó, elképesztően erős és sokszínű énekhangja nem is hasonlítható a stílus többi, operába illő túnusú vokalistához. Az aprólékosan megkomponált számok hatalmas sikert arattak a szimfonikus metal rajongói körében, és egyre többen követelték, hogy élőben is láthassák a formációt. Így alakult át a project szilárd összeállítású zenekarrá. A második lemezen ennek köszönhetően már kevesebb vendég szerepelt, az állandó tagsággal a banda stílusa is kiforrott. Zenéjüket a következő képpel lehet szemléltetni: képzelj el egy olyan a billentyűhangzást, ami esőcseppek formájában lép be, aztán egy ádázul örvénylő folyóvá duzzad, amit a gitárriffek könyörtelenül szétzúznak. És ez csak egyetlen kép a zenekar sokoldalú repertoárjából.
  
  A We Are The Others címen új lemezzel jelentkező együttes a kiadós turnék után ismét bőséges időt szentelt az anyag megírására, hogy az eddigi életműbe tökéletesen illeszkedő albumot hallhassanak a rajongók. Természetesen alig várják, hogy élőben is bemutathassák a szerzeményeket - kedvcsináló:
  
  A turnéra nagyszerű vendégeket hoznak magukkal Martijnék: A varázslatos hangú Amanda Somerville olyan kiválóságokkal dolgozott már együtt, mint az After Forever, az Edguy, a Kamelot, az Epica vagy az Avantasia. Ezúttal saját saját - Trilliumra keresztelt - metal projectjét mutatja be a hazai publikumnak. A bemelegítés szerepét az atlantai Halcyon Way látja el, akiknek zenéjében egyaránt megtalálható a Nevermore vagy a Testament súlyossága. Énektémáik között a lágy melódiák és az agresszív megoldások szintén helyet kapnak. A május 2-ai estére belépőnket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.
  
  Belépő: 3900 Ft elővételben, 4900 Ft a koncert napján



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto

 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 accept    nyers    demonical    true grit    al di meola    gusto mastivo    god forbid    tony iommy    suicide silence    acuna    aaron eckhart    moonspell    crown the lost    masters of rock    the order of chaos    the safety fire    opeth    the dead daisies    rob de luca    chief rebel angel    a tolvajok városa    symphonica    long road    angelus apatrida    hard  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!