hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. április 25. szerda   06:47
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Breaking: A The Killers zárja a Nagyszínpadot
2012. augusztus 6- 13. Óbudai–Sziget

  A legfrissebb hírek szerint sikerült megállapodni a The Killers zenekarral, így Amerika legizgalmasabb kortárs rockcsapata a Sziget zárónapján a Nagyszínpad zárókoncertjét adja majd. Újdonság, hogy idén az A38 sátor nagyobbra nő és a Sziget közepére költözik, a programja pedig egy éjszakai sávval bővült, telis-tele az elektronikus zene világsztárjaival. A szervezők meghívására a napokban visszajelzett több rockbanda is, s az is jó hír, hogy már csak százat kell aludni és itt a 20. Sziget.
  
  Már nem kérdés, hogy Amerika egyik legizgalmasabb kortárs rockzenekara, a The Killers fellép a Szigeten, a fesztivál zárónapján a Nagyszínpad főműsoridejének koncertjét adják majd. Minden kétséget kizáróan az övék a legkomolyabb szórakoztatóipari produkció, amely a Bűnök Városából, Las Vegasból valaha is világhódító útjára indult, olyannyira, hogy már korábban Barack Obama is lebookolta őket egy koncertre a Fehér Ház gyepére. Nevükhöz három halhatatlan nagylemez köthető, melyekből összesen tizenötmillió példánynál is többet adtak el a világon s jelenleg a várhatóan 2012 második felében megjelenő negyedik nagylemezük készülődik, melyről - minden bizonnyal a jubileumi Sziget látigatóinak is jut majd egy-két dal.
  
  Egy jelentősebb elektro-csomag híre is napvilágra került az idei Sziget A38 színpadáról, mely idén központi helyre költözik s egybe a sátor meg is nő, nem beszélve arról, hogy új programelemként éjszakánként 2-2 világsztár DJ celebrál majd itt partit
  
  Ebben a csomagban ott lapul Borgore, a nagy reményű DJ és producer Izraelből, akit, bár alig múlt huszonnégy éves, mindenki jól ismer a nemzetközi dubstep hálózatban. Itt lesznek az elektro és a fidget kirobbanó formában lévő olasz nagymesterei, azaz a Crookers, Jön egy féktelen, extra vitális és hihetetlenül energikus live actekben gondolkodó párizsi drum´n´bass- és electro house-alakulat, a Dirtyphonics. Dj Fresh zsenialitása abban rejlik, hogy egyszerre képes megszólítani az underground drum and bass-hívőket és ugyanakkor előrukkolni egy rádióbarát popslágerrel ezt a Szigeten is megtudhatjuk. A Dope D.O.D 2006-ban alakult groningeni hiphopformáció, melynek három afrikai és brit gyökerekkel rendelkező penge MC, Dopey Rotten, Skits Vicious és Jay Reaper a tagjai. Masszív, elvetemült és őrült hardcore hiphopot játszanak, de veszett tempójú és bizarr hangulatú zenéjük a horrorcore szubuniverzumban is otthonra lelt. Lincoln Barrett progresszív drum´n´bass előadó, DJ és producer, akit mindenki csak High Contrastként ismer a drum´n´bass kultúrában, MC Dynamite pedig a műfaj legtöbbet foglalkoztatott MC-je. Közös szigetes bulijukon mindenkinek kötelező a részvétel. Juno-díjas kanadai DJ és producer, hazájának egyik legismertebb elektronikus zenésze, aki a kilencvenes években megreformálta az észak-amerikai klubkultúrát. Tiga fél családja magyar, így pontosan tudja: mi mindig készen állunk egy jó kis elektro bulira. Az Azari & III a tempós elektro műfajon túl a deep és a chicagói house, valamint a nyolcvanas évekre jellemző diszkózene feltámadásának hírnökei, szintén az idei Szigeten. És ebben a csomagban ott van a Modeselektor, a legendás német elektronikus zenészpáros, az e-zene európai központjából, Berlinből.
  
  Életrevaló, tempós, pimasz, egyedi indie zenét tolnak, fellépéseik tele vannak energiával, koncertjeiken tizenkét zenész szórakoztatja a közönséget. Ők a Kakkmaddafakka, szintén az A38 idei kínálatából. Andy Barlow elektronikus zenész és producer, valamint Lou Rhodes énekesnő párosa, a Lamb a legigényesebb és legvonzóbb downtempo zenéket állította elő a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején. Népes hazai rajongótáboruk kilenc év után láthatja őket ismét a Szigeten. Sokan vannak, énekelnek, gitároznak, dobolnak, bongóznak, trombitálnak szaxofonoznak és billentyűs hangszereken játszanak, melyek segítségével könnyed, hangulatos és modern afrobeat ők a Black Seeds. A Szigetre készül a kifinomult, finom és alig kitapintható folk-rockos beütéssel átitatott elegáns gitárzenét játszó Wild Beasts is, ami ha akarjuk art-rock, ha pedig a hangulatunk úgy kívánja: dream-pop. Jól ismert bandának számít a skandináv metálkultúrában járatosak körében az őrületes, energikus, ugyanakkor dallamos death metált játszó Amon Amarth.
  
  Futottak be újabb nevek az Aréna programjába is. A Flux Pavilion művésznéven alkotó titán idén bekerült a BBC által összeállított, az év legígéretesebb zenészeit és zenekarait felsoroló listájára. A Saint Etienne egy több mint húsz éve aktív brit zenekar, kiktől talán a kiöregedés áll a legtávolabb, hiszen évről-évre bizonyítják, hogy még mindig tele vannak friss és meggyőző ötletekkel. Ezúttal az Aréna élő sávjában töltik majd meg a megasátrat.
  
  És ezzel még nem ért véget az újonnan bejelentett zenekarok és előadók sora. Az Anti Flag egy ultraprovokatív és megalkuvást nem ismerő pittsburgh-i punkbanda, amely feszes tempójú, markáns társadalomkritikát megfogalmazó számairól, felforgató albumaikról és politikai aktivizmusukról híres. Ők a Nagyszínpadon, a kora délutáni órákban izzítják a hangulatot, akárcsak a hét női és négy férfi tagból álló Gocoo, napjaink legütősebb taiko-kollektívája, akik negyven, hagyományos, gyertyánszilből készült japán dobból álló szettjük segítségével szórakoztatják közönségüket.


Kulcsszavak:
  sziget      the killers 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

Sziget Band

 kapcsolódó cikkek: 

A Szigeten is fellép a Destroy Boys, új kislemezük a Shadow (I’m Breaking Down)

A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról

A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot

iLAND - a progresszív zenei sziget

Első nevek a 2023-as Sziget Fesztiválon- Billie Eilish, Florence + The Machine, Sam Fender...
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tom felton    kung fu panda 2    peter jackson    dorothy    howl    ihsahn    dark shadows    ann my guard    ivan &the parazol    shining    butcher babies    koncert    trouble    pure love    alexisonfire    ingyenes    scene     christoph waltz    rite    sárvári zita    iron man 2    zz top    mano negra    dan fogelman    dave mustaine  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!